Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Понеже стана въпрос за Люлин - вади калкулатора
[ATTACH=CONFIG]n4105940[/ATTACH]Last edited by mitko2848; 23.08.2023, 17:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
За имот, за имот приказвам. Ама тайна. Не мога като тебе да обявявам нещата толкова точно и ясно пред публиката.
Май и ти почна по никое време с чашката.
добавка: изобщо сте ми супер смешки кога почнете да се палячите, че покупката на имот в момента била инвестиция. Има други причини, основателни причини, но инвестицията не е сред тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Със същия риск както при имотите?
Ми сподели де.
Май и ти почна по никое време с чашката.
добавка: изобщо сте ми супер смешки кога почнете да се палячите, че покупката на имот в момента била инвестиция. Има други причини, основателни причини, но инвестицията не е сред тях.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
А какво ще кажеш да докарваш 20-32% доходност?
Ми сподели де.
Коментар
-
А какво ще кажеш за покупка на имот за отдаване на който започнеш моментално да докарваш 7-8% доходност?
Ежко, не се прави на паляк.
Джони е 100% прав тука. Иначе като тенденция наемите са с поглед нагоре, цените с поглед надолу.
Първоначално изпратено от emildimitrov Разгледай мнениеПичове ако не сте забелязали банките вече рядко дават ипотека в евро (за разлика от преди 1 година). Всичко е левове. Причината е, че иначе трябва да обявят 6-7%. Познайте какво става с тия теглили евровите кредите през последните години..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ами да. 2% годишно наем при 3% лихва кредит (в БГ) и 4% лихва депозити (извън БГ). В момента наемите са по-ниски дори от лихвената част по кредита. Не знам що за неграмотен трябва да си, за да купиш имот при тези цени. Дори да имаш 100% сумата събрана, депозитът (който е лош вариант) е по-добре отколкото надценен двойно имот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.segabg.com/category-cons...yavane-na-zaem
Виж най новата мода и услуга
В сезона на растящите лихви все по-актуален става въпросът заслужава ли си да направим предсрочно погасяване на заема, който изплащаме. Финансовият портал MoitePari.bg дава отговор с конкретни изчисления, като посочва три основни варианта за частично погасяване. За повече яснота е взет пример с жилищен кредит в размер на 100 000 евро, изтеглен за срок от 240 месеца, изплащан на равни месечни погасителни вноски, при лихвен процент 2.5%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emildimitrov Разгледай мнениеПичове ако не сте забелязали банките вече рядко дават ипотека в евро (за разлика от преди 1 година). Всичко е левове. Причината е, че иначе трябва да обявят 6-7%. Познайте какво става с тия теглили евровите кредите през последните години..
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
А така джони. Наемането винаги е било по-добрата опция.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
За да съм честен - ако онова с караваната на първия етаж което пускате е негово и то е до махалата като на Кавръка.
друго ще да е.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Home sales fall again in July, as supply drops to near quarter-century low- The median price of a home sold in July was $406,700, an increase of 1.9% from July of last year.
- Sales fell month to month in all regions except the West, where they gained 2.7%. Sales fell the most in the Northeast, down 5.9%.
- There were 1.11 million homes for sale at the end of July, 14.6% fewer than July 2022 and about half of the pre-Covid supply.
Коментар
-
Mortgage demand from homebuyers drops to a 28-year low as interest rates soar- Last week, the average contract interest rate for 30-year fixed-rate mortgages with conforming loan balances ($726,200 or less) increased to 7.31% from 7.16%
- Applications for a mortgage to purchase a home dropped 5% for the week and were 30% lower than the same week one year ago.
- The adjustable-rate mortgage share of applications increased to 7.6%, which was the highest level in five months.
https://www.cnbc.com/2023/08/23/mort...ates-soar.html
В исторически времена живеем. Благодаря на всички участници на пазара на НИ от сърце. Напълнихте ми душата. Още малко остана до Волкър, ей го къде е петък и после хоп 2029 за нула време пристигнала с подаръци.10:05 USD Fed Chair Powell Speaks 07:00 USD MBA 30-Year Mortgage Rate 7.31% 7.16% 07:00 USD MBA Mortgage Applications (WoW) -4.2% -0.8% Last edited by unimog; 23.08.2023, 15:38.
Коментар
Коментар