Първоначално изпратено от Invmert
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Мисля, че вече няма мърдане и посоката на имотите е много на юг.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнениеНяма угодия!
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Може някои да се смеят, но когато пусна апартамент под наем за един ден през 15 мин по график има около 20 огледа. Провеждам кастинг :-))))
С избраните 2-3 щасливци правя повторни срещи или получавам допълнителна информация по телефона. И не, фишове не искам, но намирам информация какви доходи имат, на колко са осигурени и т.н.
Колеги хазяи, не ми отговорихте на първия въпрос:
позволявате ли адресна регистрация
сега ми е интересно и питам дали и вие си давате имота без да сте проверили човека?
няколко месеца след това се изнесоха
други не са проявявали желание да се регистрират
при мен прослушване по телефона и първи оглед прави брокерката
аз се появявам за договора
трябва да призная, че се интересувам само къде работятпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Само?
Това е часове паркиране,чакане и дремане некви лелки на 60г да ти приемат заявлението.
А ако има 20 маймуни преди теб? Ненужна бюрокрация
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Ако са 20 /ден ,са брокери.Даже и тази цифра е увеличена с една нула
За реален клиент може би един на няколко дена.Ако е обор с не перфектна локация,доста повече
И как им намираш информация за доходите не става ясно,а и не мисля,че можеш.Иначе това се прави на Запад ,но в хубавите и скъпи райони
Сигурно си чел някъде по Интернет за това и фантазирашLast edited by ratten; 04.10.2023, 11:01.препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Какво е това РЕЗЕТ бе Петърчо? И английския ли ти е труден?препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнениеКакво и е тромавото от твоя гледна точка - само трябва да отидеш до общината и да пуснеш Заявление /по чл. 99 б и да си платиш съответната такса/!
Това е часове паркиране,чакане и дремане некви лелки на 60г да ти приемат заявлението.
А ако има 20 маймуни преди теб? Ненужна бюрокрация
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Ужас, ненужно тромава процедура.
Ама по-добре с нея отколкото да чакаш някой си, който няма вече нищо общо с имота, в който е регистриран да се размърда до общината и да се отпише.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Сигурен съм, като се отняся като за настоящ така и за постоянен адрес!
След искане в общината от собственика на имота се извършва проверка /производство/ по чл. 99б от Закона за гражданска регистрация!
Важно условие е, лицата които са посочени да бъдат отписани да не пребивават на този адрес към този момент /поне от 30 дена/, защото се извършва проверка!
След проверката, Кмета на общината съгласно чл. 99б, ал. 3 от ЗГР издава заповед за заличаване на адресните ригстрации на лицата /за които е установено че са в нарушение на чл. 92 или чл. 99а от ЗГР - лицата не са изпълнили задължението си в 30 дневен срок да информират съответните органи, т.е. не са си променили адресната регистрация на новото си място на пребиваване/.!!!
Ама по-добре с нея отколкото да чакаш някой си, който няма вече нищо общо с имота, в който е регистриран да се размърда до общината и да се отпише.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеОсновните две причини, поради които масово наемодателите не искат да вписват наемателите си по адресна регистрация на квартирата, са следните:
- не искат да декларират доход от наем и да плащат данък.
- не им се занимава да го отписват после
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Сигурни ли сте? Дали става въпрос за настоящ или за постоянен адрес?
След искане в общината от собственика на имота се извършва проверка /производство/ по чл. 99б от Закона за гражданска регистрация!
Важно условие е, лицата които са посочени да бъдат отписани да не пребивават на този адрес към този момент /поне от 30 дена/, защото се извършва проверка!
След проверката, Кмета на общината съгласно чл. 99б, ал. 3 от ЗГР издава заповед за заличаване на адресните ригстрации на лицата /за които е установено че са в нарушение на чл. 92 или чл. 99а от ЗГР - лицата не са изпълнили задължението си в 30 дневен срок да информират съответните органи, т.е. не са си променили адресната регистрация на новото си място на пребиваване/.!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеТея главанаци с ипотеките и мечтите за живот от наеми ,да му мислят
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Що за апокалиптична картина? Нима хората са спрели да произвеждат, да потребяват, да ходят на почивки? Рецесията е нормален цикъл, който ще бъде преодолян.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Това към момента не е напълно вярно!
От около две години има механизъм за отписване на регистрираните на даден адрес от срана на собственика на имота /чрез искане до съответната община/!!!
Иначе имам един друг приятел, които беше регистрирал на адреса си всичките си наематели, като дойде момент в който беше направил максималния брой регистрации и от общината му отказваха да прави нови регистрации. От него знам, че трябва лично регистрирания да се отпише, а те след като са се изнесли е трудно да ги мотивираш да отидат в общината и да се отпишат.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар