Сега ми става ясна драмата за борбата за едностайка в София и защо, като не стигат мъните е тази упорита борба в темата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Не, той има публикуван научен труд от АЦБ. Врял и кипял в бизнеса.
При една честна дума, че няма да злоупотребиш, ще ти споделя линкове към научния труд и снимка на студентската ми карта в оксфорд, но искам да потвърдиш пред форума дали лъжа или не. Какво казваш?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Неиронично да. И аз имам абонамент но през уикенда пак има такси и пo-лош курс. И дори не съм играл да изчислявам колко точно губя от превалутиране. Stripe и PayPal изяждат много по голям дял (5-6% и повече в зависимост от валутата на превалутиране). Маржът ми е над 40% и не ми пука дали ще е 0.5 - 1.5%. Но ти явно си свикнал само да се лъжете във форума и да не можеш да повярваш на никого.
https://www.fibank.bg/web/files/docu...les/Tariff.pdf
Last edited by aleks262; 12.11.2023, 11:47.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Уау големия бизнесмен с револют ли въртиш бизнеса? И плащанията към бюджета през там нали?
Last edited by Thrace; 12.11.2023, 01:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Той е до 2к лева, понижител е. Да не се притеснява.
Магнит е тази тема.
- 1 like
Коментар
-
Уау големия бизнесмен с револют ли въртиш бизнеса? И плащанията към бюджета през там нали?
То вярно положението е да се смееш ли да плачеш ли.
Сега понеже явно нямаш допир с реалния свят ще ти споделя моите левови и еврови сметки само таксата за получен превод са между 0.2-0.5% без да смятаме прецакания курс, които дори през дилър пак не е ок. Но на дилър не може да звъниш за под 10к.
Изобщо не знам какво ще чакаш до понеделник за револют, но понеже го използвам да ти обясня и за него - до 2к лева няма такса после е 1%. Това ако не си плащаш. Аз си плащам и нямам такси понеже не ми стигат 2к и има други неща които ползвам там.
Поредния измислен герой.Last edited by Bailor; 12.11.2023, 00:20.
Коментар
-
Добре, за да не говоря без да съм сигурен в понеделник ще проверя и кажа колко точно ме таксува револют за обмена, където дори не плащам такси. Ще съм силно изненадан ако е над 1% дори и с техния прецакан курс.
То вярно положението е да се смееш ли да плачеш ли.
Сега понеже явно нямаш допир с реалния свят ще ти споделя моите левови и еврови сметки само таксата за получен превод са между 0.2-0.5% без да смятаме прецакания курс, които дори през дилър пак не е ок. Но на дилър не може да звъниш за под 10к.
Изобщо не знам какво ще чакаш до понеделник за револют, но понеже го използвам да ти обясня и за него - до 2к лева няма такса после е 1%. Това ако не си плащаш. Аз си плащам и нямам такси понеже не ми стигат 2к и има други неща които ползвам там. И да допълня - на револют курса често е много по-добър от на банките.
Поредния измислен герой.Last edited by pwise; 12.11.2023, 00:23.
Коментар
-
Вечната практика на визиране на нещо, което никога не е казвано. Всичко тръгна от коментар на 6000, който каза че банките имали 70% пари които били неизползвани. Аз му отговорих, че това е статистически феномен породен от кредитирането на ТБ и както днес ги има, так утре може да ги няма. Тези пари ще се изпарят в момента в който кредити започнат да се погасяват преждевременно. Ти реши да се намесиш и да кажеш че ако ЦБ не бяха напечатали пари които ТБ да раздуват нямаше да се стигне до това раздуване и започна спора, където ти обяснявам, че ЦБ могат единствено да зададат диапазон на парите в икономика с долна граница напечатаното от тях и с горна граница уповаваща се на задължителните резерви. Никъде не съм писал за изискванията за капиталова адекватност, които в прочем са предназначени за финансова стабилност и макропруденция, а не за ценова стабилност в икономика. Основните инструменти на паричната политика са други. Няма да продължавам спора защото вече на няколко пъти преиначаваш тезите ми от типа на или, или. Така не може да се води дискусия над комплексни процеси.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Необходим е един много прост мисловен експеримент. Задайте си въпроса дали познавате някой, който е закупил имот през 2023? За 9 от 10 от участниците във форума отговора ще е НЕ. Ами за 2022г? За 9 от 10 отговора ще е - ДА. Тук трябва да светне една червена лампа.
Last edited by vikhunter; 11.11.2023, 23:44.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
По-интересно е защо се вярва на проруски инфлуенсъри (твърдящи, че ще има спад на цените на жилищата), които нямат нито една вярна прогноза (11 години вече) - нито по отношение на имотите, нито на горивата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Необходим е един много прост мисловен експеримент. Задайте си въпроса дали познавате някой, който е закупил имот през 2023? За 9 от 10 от участниците във форума отговора ще е НЕ. Ами за 2022г? За 9 от 10 отговора ще е - ДА. Тук трябва да светне една червена лампа.
За 2023 нямам познати, които да са купили, даже няма познати, които искат да купят!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Защото са заинтересовани лица - т.е интересува ги цените да са високи, за да вземат повече комисионна. Разбра ли?
По-интересно е защо се вярва на проруски инфлуенсъри (твърдящи, че ще има спад на цените на жилищата), които нямат нито една вярна прогноза (11 години вече) - нито по отношение на имотите, нито на горивата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Интересува ги да има някакви сделки, ама ако каже, че пазара е умрял, то няма да има сделки, дори и на по-ниски цени.
Коментар
Коментар