Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнениеПривет на всички, нов съм във форума. Да попитам, как си обяснявате стабилността на лихвите по ипотечни кредити? Лихвената статистика на БНБ, показва, че за месец юли доходността по ипотечни кредити възлиза на 2.6%, което е най-ниската в Европа. Това беше обяснимо по време на периода на силно стимулиране на икономиката от страна на централните банки, но сега когато кредитните пазари се нормализират, изглежда като феномен. Дори да се вземе под предвид, че основния начин за индексиране на тези кредити са лихвите по депозитите, те пак са нараснали повече отколкото ипотечните кредити (0.66пп срещу 0.09пп за една година). Банките могат спокойно да получат двойна доходност и отгоре инвестирайки в "безрискови" облигации и ценни книжа. Та знам и, че не са вчерашни и няма просто така да отстъпват пари на обикновен гражданин по-евтино отколкото на държавата. Та каква е "уловката" според вас?Last edited by X_Y; 17.09.2023, 17:52.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнениеПривет на всички, нов съм във форума. Да попитам, как си обяснявате стабилността на лихвите по ипотечни кредити? Лихвената статистика на БНБ, показва, че за месец юли доходността по ипотечни кредити възлиза на 2.6%, което е най-ниската в Европа. Това беше обяснимо по време на периода на силно стимулиране на икономиката от страна на централните банки, но сега когато кредитните пазари се нормализират, изглежда като феномен. Дори да се вземе под предвид, че основния начин за индексиране на тези кредити са лихвите по депозитите, те пак са нараснали повече отколкото ипотечните кредити (0.66пп срещу 0.09пп за една година). Банките могат спокойно да получат двойна доходност и отгоре инвестирайки в "безрискови" облигации и ценни книжа. Та знам и, че не са вчерашни и няма просто така да отстъпват пари на обикновен гражданин по-евтино отколкото на държавата. Та каква е "уловката" според вас?
Иначе за ниските лихви по ипотеките, авантата няма да е вечна, според мен идва момента да се плати сметката.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Привет на всички, нов съм във форума. Да попитам, как си обяснявате стабилността на лихвите по ипотечни кредити? Лихвената статистика на БНБ, показва, че за месец юли доходността по ипотечни кредити възлиза на 2.6%, което е най-ниската в Европа. Това беше обяснимо по време на периода на силно стимулиране на икономиката от страна на централните банки, но сега когато кредитните пазари се нормализират, изглежда като феномен. Дори да се вземе под предвид, че основния начин за индексиране на тези кредити са лихвите по депозитите, те пак са нараснали повече отколкото ипотечните кредити (0.66пп срещу 0.09пп за една година). Банките могат спокойно да получат двойна доходност и отгоре инвестирайки в "безрискови" облигации и ценни книжа. Та знам и, че не са вчерашни и няма просто така да отстъпват пари на обикновен гражданин по-евтино отколкото на държавата. Та каква е "уловката" според вас?Last edited by Thrace; 17.09.2023, 15:20.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
А не мислиш ли, че умишлено са праат на утрепани? Дразни ги успехът на тази тема и пробват к'во ли не. Търпят обиди, допускат флъдене кой не можел да си намери жена и дали инвестирал в тесла или в леща. Същевременно трият произволно, раздават бан без основание, даже темата изтриха!препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ти все по офертна и все капиталови смяташ. Една реална стотинка не си изкарал досега.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
+1 (еталон за некадърност са) Трият цитати на по-стари коментари от темата с причина: “не е по темата” или “спам”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
със зеленото съм го загазил
по офертни съм с 300е капиталова на всеки квадрат
а до акт 15 има още 5-6 месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
А не мислиш ли, че умишлено са праат на утрепани? Дразни ги успехът на тази тема и пробват к'во ли не. Търпят обиди, допускат флъдене кой не можел да си намери жена и дали инвестирал в тесла или в леща. Същевременно трият произволно, раздават бан без основание, даже темата изтриха!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
със зеленото съм го загазил
а до акт 15 има още 5-6 месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениетолкова ли няма теми за акции + една допълнителна и много актуална, "кой къде изтегли късата клечка".
модераториците малко да вземат отношение, ако не ги затруднява прекомерно
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ми отлетяло е, но не съм спал. Ни с професия, ни с жени, ни с образование и до ден днешен, ни с влагане на кинтите в някакви да го наречем активи.
Очевидна е разликата и още как. Оттук насетне само квото красиво дойде. Та ти го казвам утре да не викаш ей майка му стара Лева беше прав.
Коментар
-
ASML затваря с -20% в петък след интерес от кавръка Нормално.
ASML изнася чипчашините предимно за Китай, но след като американците забраниха на ASML да изнася за Китай, жълтурите започнаха сами да си правят чипмашини. ASML е бита карта в дългосрочен план. Скочи ли кольо, продавайте.
20 еуро е паднала а не 20%Last edited by X_Y; 17.09.2023, 12:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Да започнем с теб. Освен, че се набута със зеленото, да имаш с друго нещо да се похвалиш?
а до акт 15 има още 5-6 месецапрепоръка е
Коментар
Коментар