Първоначално изпратено от corner
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://www.investor.bg/a/534-novini...o-stroitelstvo
Германската банка за развитие инвестира 10 млрд. евро в устойчиво жилищно строителство
И е напълно възможно да построят 200 хил. устойчиви жилища , които ще са на по- високо качество от новото строителство у нас .
А тук колко хиляди жилища е построила дъжавата ?
И кога ще се задействат , или чакат пазара да издиша .Last edited by corner; 08.02.2024, 14:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Къде говоря за кухи фирми фантоми ?! Бертраме очила ли,мозък ли, какво липсва незная ....
ПП И понеже си работел с малки и големи фирми , ти въобще имаш ли поглед над големите фирми в България и ако да ,що пишеш глупости ?!
има читави има и черни дупки за заеми от банки и доставчици
в условия като настоящите със относително ниски лихви по кредитите и 'услужливи' банкери се отглеждат много кухи дружества.
както се отглеждат и много от последователите на Тонкин
не съм съгласен с кавръчето, че безработицата трябва да е цел - тя е следствие от нормализирането на лихвената политика, когато се таргетира инфлацията. Просто в България се носим по течението и всеки гледа приходната част (в държавните визирам) и се харчи на корем. Инфлацията не я броят, но пропускат какво се случва в реалната икономика, когато има лесни пари за хора със слаб ангел...
ПП имам клиенти с над 1 милиард оборт за 2023-та и нюню задължения към банките съпоставени към оборота. Имам и клиенти с милиони задължения и никакви обороти и печалби... разни хора. Факт е , че текущата финансова политика държи живи много измислени структури - индиректно.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Пън си ама страшен , къде написах ,че за мен става въпрос?! Казвам,„е принципно голям бизнес без кредити е оксиморон. Обратното твърдиш ти и ми даваш за пример занаятчии!
Понеже си мъжки "путак" и разгласяваш лична кореспонденция/кольо си има мастЕр учител/ ,2019 за колко жълтици задавах разни въпроси , разкажи на аудиторията .....разкажи им и защо не купувам копторки , и прочие и прочие. Бертрам , много ниска летвичка си станал ......полу арменец си а пишеш като полу идиот помашки циганин.препоръка е
Коментар
-
Чекам си те в София дрънкащ индивиде, мелЕонер на глупотевини изразени в писмен вид. ДС палячо
За срещата - предложи сумичка, за която ще играем. Или си мислиш, че за без нищо ще тръгна да си губя времето с простаци като теб?Last edited by ejonny2376; 08.02.2024, 14:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Пачангов - еталон за простотия и неграмотност!
Една от функциите на ДС-то е била да елиминира точно такива вредни елементи като теб и да ги праща където им е мястото - на къра с мотиката.
често пишеш смислено, но понякога все едно друг сяда на клавиатурата.препоръка е
Коментар
-
Копторите не са бизнес за никой от тук списващите,за някои са препитание но не и бизнес в истИнския смисъл на думата.Изключвам брокЕразите разбира се.
А за бизнеса с имоти в Бг той е само за строителите произвеждащи продукта и за брокитата като произвеждащи услугата. Единици са инвестиращите в имоти в истинския смисъл на думата.
- 1 like
Коментар
-
Пачангов - еталон за простотия и неграмотност!
Една от функциите на ДС-то е била да елиминира точно такива вредни елементи като теб и да ги праща където им е мястото - на къра с мотиката.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеСледя Ви с интерес ама и двамата дърпате чергата към себе си в опит да докажете тезите си, а и двамата не вниквате, какво пише другия.
Пачанга, берти пише конкретно за "инвеститорите в ипотека", а ти се опитваш да докажеш, че големия бизнес не можел без кредити. За да се развива бизнеса му трябва кредит, ама инвеститора в ипотека не е бизнес...
Накратко толкова.
- 1 like
Коментар
-
Следя Ви с интерес ама и двамата дърпате чергата към себе си в опит да докажете тезите си, а и двамата не вниквате, какво пише другия.
Пачанга, берти пише конкретно за "инвеститорите в ипотека", а ти се опитваш да докажеш, че големия бизнес не можел без кредити. За да се развива бизнеса му трябва кредит, ама инвеститора в ипотека не е бизнес...
Накратко толкова.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Жонка , пълния член е само У твоята кратунка. Февруари е , чЕкам си аз Жонката в София да го заснема за тубата, какъв е първенец!
МелЕонера със ДС рода , ще се пребия тука в офиса от смЕх!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
едно е кредит при фирма с достсатъчно собствен капитал и активи, генерираща печалба от оперативна дейност
друго е кредит при куха фирма, която с оправдание за ръстове, но без печалби трупа още и още дълг
трето е кредит при частни лица, които разчиат на заплата и цялото им имущество е заложено срещу тези дългове.
конкретно за ЖНИ в случая коментираме хора, които поблазнени от добри заплати и ниски лихви теглят смело 1-2-3-4-5 ипотеки
отделно има доста 'кух' бизнес, който е от кредит в кредит, но това не е всичкия бизнес
приеми, че мога да направя разлика между добре работеща фира с относително малко дълг спрямо останали активи /капитал и куха такава
имам взимане даване с всякакви фирми и определено мога да кажа, че ниските лихви държат доста хора с носа над водата, които при други условия трябва да са фалирали.
ПП И понеже си работел с малки и големи фирми , ти въобще имаш ли поглед над големите фирми в България и ако да ,що пишеш глупости ?!
- 1 like
Коментар
-
Пън си ама страшен , къде написах ,че за мен става въпрос?! Казвам,„е принципно голям бизнес без кредити е оксиморон. Обратното твърдиш ти и ми даваш за пример занаятчии!
друго е кредит при куха фирма, която с оправдание за ръстове, но без печалби трупа още и още дълг
трето е кредит при частни лица, които разчиат на заплата и цялото им имущество е заложено срещу тези дългове.
конкретно за ЖНИ в случая коментираме хора, които поблазнени от добри заплати и ниски лихви теглят смело 1-2-3-4-5 ипотеки
отделно има доста 'кух' бизнес, който е от кредит в кредит, но това не е всичкия бизнес
приеми, че мога да направя разлика между добре работеща фира с относително малко дълг спрямо останали активи /капитал и куха такава
имам взимане даване с всякакви фирми и определено мога да кажа, че ниските лихви държат доста хора с носа над водата, които при други условия трябва да са фалирали.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Научи първо пълните членове, тогава говори за "бизнес", хахахаха.
Царят на личните нападки, този който плаши с фитнеси и с бой, тръгнал да обвинява в лични нападки. Пачангов, ти си еталон за простотия, какъв бизнесмен си? Горките хорица, подлъгали се да работят за такива като теб!
МелЕонера със ДС рода , ще се пребия тука в офиса от смЕх!
Коментар
Коментар