Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n4161037[/ATTACH]
...a някои гастарбайтери гастарят в швабски месарници за 1/2 от това заплащане...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пазара е преживял 2 Световни войни!
Образовай се .Едно е парите да са ти в Европа друга е зад Океана.
СПАД 40 % в обявите за ИТ,та ДВОЙНО повече кандидати!
Много ИТ фирми ОСВОБОЖДАВАТ хора !!!
Forbes: Най-големите наемодатели в Русия увеличиха приходите си от рента
Last edited by RUBLA; 28.02.2024, 11:19.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Не виждам логика да купуваш НИ, ако чакаш война. Или си убеден, че предстои икономически срив, онезценка на имотите, безработица и фалити.
Във всеки един момент има десетки сериозни причини поради които можем да влезем в огромна криза още утре. 2008-ма наистина така и стана, и тези дето уж бяха предсказали се тупаха по гърдите.
После 2015-та беше така, 2016, 2017, 2020 беше абсолютно сигурно... и до днес. Който не го е страх и е инвестирал 2012/13 (когато обективно е било удачно да се инвестира) е спечелил много. Който го е направил 2017 също. И така. Никой не може да знае.
Това всичко казано, определено обективно погледнато не изглежда най-добрия момент за закупуване на имоти (без да има гаранция за това).
Обаче с геополитическата ескалация около нас, определено ме кара да се замислям и за големия рисков елемент, който представлява да имаш X имота в един град, държава. Това рядко се споменава, но трябва.
Трябва диверсивикация. Трябва да има план Б.
Last edited by direkto4eto2; 28.02.2024, 09:22.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Лихвите по жилищните и потребителските заеми намаляват през януари При кредитите за бизнеса средната лихва се вдига, с изключение на заемите над 1 млн. евро, която намалява на месечна база
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Да приемем че скоро ще има нещо близо до ИИ
Вервай ми че до 2039-та това няма да се отрази съществено на безработицата в БГ
Светът се автоматизира усилено от поне 100г а аз по голям недостиг на работна ръка не мога да си спомня да е имало
Поточните линии и роботизираното производство трябваше да са оставили милиони на улицата а реално безработицата клони към 0
Големия недостиг на работна ръка е абсолютно налице. Дълъг и интересен разговор защо точно се е получил.
Относно автоматизацията:
Сега за да автоматизираш поставяне на чувал с цимент от поточна линия на пале се изисква специален проект със стотици инженерни часове, монтаж, пуск и съпорт.
Прав си, че изобщо не е било панацея (въпреки, че голяма част от работните места са заместени, просто вече хората не работят толкова в производство в западния свят).
Но ще дойде момент, в който ще е "plug and play". Ще бъде като да сравниш WAP интернет на Нокия 7310 с iPhone 4 с пълен браузър. Просто ще работи. Ще започнат от кафенетата в Токио и Сан Франциско и ще стигнат и до София и Ямбол.
- 1 like
Коментар
-
Не дърпай дявола за опашката.Ако има война никой няма да ти каже ,Хей след N на брой дни или месеци,ще има война
Нямам идея какво ни готвят световните режисьори, но с тия задължителни Спутници и московски локдауни, май си се съгласува с Вови.
- 1 like
Коментар
-
Пазара е преживял 2 Световни войни!
Много ИТ фирми ОСВОБОЖДАВАТ хора !!!Last edited by RUBLA; 28.02.2024, 11:17.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
При война цените на акциите и кеша се зануляват от ден 1ви. Що не приветстваш войната с едно: Welcome WAR!
Много ИТ фирми ОСВОБОЖДАВАТ хора !!!
- 1 like
Коментар
-
Не дърпай дявола за опашката.Ако има война никой няма да ти каже ,Хей след N на брой дни или месеци,ще има война
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
От 08.2022 слушам как "до две седмици ни вкарват във войната". Някои лешпери си снимаха повиквателните даже.
Контингента "русофили-повишители" (а.к.а. "Европа фалира, България - тоже, умираме и загиваме, но заплатите растат и скоро квадрата в Обеля ще е 4к) също не се лишава от своите НИ, въпреки, че съвсем скоро Русия щяла да се бие с нас и да ни победи.
Вероятно вратите на техните апартаменти ще са белязани, та Самая Могучая да не бомбардира само тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеСложете някой лев в крипто, че ако (когато) ви връчат повиквателна да имате нещо извън системата. По-умните Руснаци и Украинци го направиха и си харчат на воля по света, докато другите са по окопите. Светът след ковид не е същия, готвят ви (ни) за пушечно месо, понеже в Украйна то е на привършване.
П.С дано да греша...
Макрон заговори за изпращане на войски в Украйна
Няма да пращаме български военнослужещи, бяха категорични премиерът Денков и военният министър Тагарев
https://www.segabg.com/hot/category-...voyski-ukrayna
Контингента "русофили-повишители" (а.к.а. "Европа фалира, България - тоже, умираме и загиваме, но заплатите растат и скоро квадрата в Обеля ще е 4к) също не се лишава от своите НИ, въпреки, че съвсем скоро Русия щяла да се бие с нас и да ни победи.
Вероятно вратите на техните апартаменти ще са белязани, та Самая Могучая да не бомбардира само тях.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
Аз просто използвам популярното наименование. Естествено, все още не можем да говорим за истински изкуствен интелект.
Но до кога?
Сега най-прецизно казано става дума за генеративен езиков модел, койтo e обучаем. Но не съм експерт.
Мисля, че главния момент тук е колко бързо и автентично може да бъде обучен. Нима не се случва това с нас от деца?
Aко някой иска да задълбае в нещо много футуристично, ето един бая умен човек как разказва за разработка на собствен ИИ агент, на който може да се делегират задачи и комуникация, и който се обучава постоянно през всички канали на комуникация на собственика.
Все едно да чати тука вместо мене и да ме защитава как не съм някакъв си брокер с алтернативен акаунт.
Определено е интересно докъде ще стигнем след едва 5 години.
https://www.youtube.com/watch?v=iXIiS_k-Gic
Вервай ми че до 2039-та това няма да се отрази съществено на безработицата в БГ
Светът се автоматизира усилено от поне 100г а аз по голям недостиг на работна ръка не мога да си спомня да е имало
Поточните линии и роботизираното производство трябваше да са оставили милиони на улицата а реално безработицата клони към 0
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
да си чувал нетна настояща стойност за парите.
От инфлацията няма как да спечелиш.
Взел си 2 апарта наеми за 20г по покупна цена 2002г, ама можеш само ремонт да му направиш за тези пари 2022 за да го върнеш в първоначалното му състояние.
Демек 20 загубени години
Пак да се потретя - Това че ти си отдавал и отдаваш евтино и на загуба си е твой проблем
Ако приходите от наеми не покриваха амортизацията и не оставаше прилична печалба този бизнес въобще нямаше да съществува
А щуротиите дето си чел че наема трябвало да ти покрие инфлацията даже няма да ги коментирам
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар