IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Да бе, ще я напускам, ти добре ли си?!
    Че да нахраня някой предгладнял рентиер от противниковия отбор, ли?!
    А-ми, ще си стоя в децката, където наеми няма, и ще оставя имотаджиите да се мъчат в борбата да си докарат 2~4 процента годишна доходност след данъци и разходи за ремонти и консумативи(и то при позитивен сценарий, ако случайно квартирантите не залеят паркета, и не запушат мивката или тоалетната)...

След като тия от "отбор-тухла" така ми заявяват, и ми се хвалят, че тухлите в бг били "топ оф дъ топ" на инвестициите,
    аз като инвеститор и спекулант в акции съм решен да ги бия на техен терен, и ги възприемам като противници и конкуренти.
    Няма да ги хрантутя с наеми.
    Охооо
    4% чиста доходност, допълнено с ливериджа и преценяването от ръста на цените на имотите (поне досега) е екстра!

Защо такъв хейт? Никой не ви кара да инвестирате в НИ.
    Никой друг актив освен НИ и биткойн води до такива емоции от противоположниците: към инвеститорите и към техните печалби. Защо ли... Хмм мисля, че се сещам.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      За всички с кредити !!!

https://www.dnevnik.bg/biznes/2024/0...home_mainStory
      Цената на забавянето за еврозоната е висока, предупреди управителят на БНБ !/днес 26/02/2024/

Цената на забавянето при приемането на еврото ще е висока за България, особено по отношение на условията за финансиране, предупреди управителят на БНБ Димитър Радев на брифинг след среща на депутати и други политици с управителя на хърватската централна банка Борис Вуйчич.
      Да видим Митьо какво ще каже май/юни 2024, ама в БГ.

Коментар

• Упсссс, сОпри се, бре! Ти още двустайка не си купил, почна да скачаш на луксозни...?!?
        Чекай малко, седи мирен.

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        Продавачите на луксозни имоти в София вече са готови на отстъпки в цената (economic.bg)
        Продавачите на луксозни имоти в София вече са готови на отстъпки в цената

Предлагането на жилища от високия клас се е увеличило значително последната година, показва доклад на Colliers

Тенденцията за отстъпки от крайната цена на жилищата в София се появи през лятото на 2023 г. Постепенно обаче започва да завладява и луксозните имоти, където цените по принцип са по-високи – а в последните две години летят в небесата.

Коментар

• За всички с кредити !!!

https://www.dnevnik.bg/biznes/2024/0...home_mainStory
          Цената на забавянето за еврозоната е висока, предупреди управителят на БНБ !/днес 26/02/2024/

Цената на забавянето при приемането на еврото ще е висока за България, особено по отношение на условията за финансиране, предупреди управителят на БНБ Димитър Радев на брифинг след среща на депутати и други политици с управителя на хърватската централна банка Борис Вуйчич.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Разбира се, в Бургас определено на 3500 нето се мръщят. Абсолютно си прав. Под 5000 бургазлии не падат, даже продавачките на Александровска искат и два пъти в седмицата тайландски масаж.
            ми ето новият ни сайт мениджър дойде от СФ във Варна, тук плаща 1600лв наем за 4стаен и е много доволен. Колко да е в Бургас?

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Хич не съм съгласен, за момента може би да, нещата с AI и по-специално AGI са доста по-напред от колкото всички си мислим. Прочети малко от 2015 какви са им били намеренията на openAI и как са им се присмивали. Те в момента мислят как да не предизвикат революции и депресии а не как да направят по-добър продукт. Това коетo в момента ползваме е тренирано преди повече от 2 години. А върху всеки такъв успешен модел се добавя отгоре. Виж как пуснаха Sora без да правят голяма работа от него, което говори че за тях това изобщо не е кой знае какво. Според някой хора съмненията са не дали имат AGI, а дали е икономически обосновано и възможно да се използва. Или ако сега един въпрос към chagpt струва да кажем 0.1 долара, може да се окаже че един такъв към AGI ще е няколко хиляди със хардуера който разполагаме сега. За това и търсят 8 милиарда за разработка и производство за чипове. Ще продължим да виждаме експоненциално нарастване на възможностите на тези модели. Оптимистите смятат че ще е дойдат невороятни блага за човечеството и няма да има нужда да работим, аз обаче виждам само още една качествена голяма депресия. Мисля че имаме не повече от 3-4 години преди огромна част от професиите да станат ненужни, а ние не сме дорасли за това.

По-умни хора от мен смятат, че в момента сме навлезли във втората половина на дъската от този проблем https://en.wikipedia.org/wiki/Wheat_...sboard_problem и от тук нататък нещата почват да стават леко налудничави. Та проблема ще е по-голям от ИТ бранша, но няма да го отмине, както няма да отмине нито един друг.
              Дай конкретен пример кои професии в БГ ще станат излишни

И да скърши ИТ сектора отражението в БГ няма да е фрапиращо - първо защото БГ е от евтините дестинации и второ защото заетите в този бранш са под 1% от общата работна сила на държавата

Държавната и общинската администрация ли ще намалят дето им вади изборите ???

Изкуственият интелект ли ще ти ремонтира покрива смени дограмата и нареди паркета?

Изкуственият интелект ли ще ти направи един люлюн ???

Най много 100-тина трола от по форумите да изядат хурката

Прекалено много се прехласвате по неговите възможности реално нищо съществено няма да се промени в БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Не знам той в коя година и къде живее, но ти определено живееш в някаква паралелна реалност. Този jobs.bg, който бил пълен с обяви за хоум офис позиции със заплати започващи от 3500 лв е пълна лъжа. Да, има и такива обяви тук там и то само в IT сектора, който пък в момента не е в разцвет. Обаче колко са тия обяви на фона на общо работещите в града? Ако не беше жалко, щеше да е смешно...
                В Бургас на 1600 лева нето се радват.

Коментар

• Продавачите на луксозни имоти в София вече са готови на отстъпки в цената (economic.bg)
                  Продавачите на луксозни имоти в София вече са готови на отстъпки в цената

Предлагането на жилища от високия клас се е увеличило значително последната година, показва доклад на Colliers

Тенденцията за отстъпки от крайната цена на жилищата в София се появи през лятото на 2023 г. Постепенно обаче започва да завладява и луксозните имоти, където цените по принцип са по-високи – а в последните две години летят в небесата.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Абе ти в коя година и къде живееш? Jobs.bg e пълна с обяви за хоум офис позиции за работа със заплати започващи от 3500. Тук във Варна моите хора се мръщят на 3500 нето + отделно бонуси.
                    Не знам той в коя година и къде живее, но ти определено живееш в някаква паралелна реалност. Този jobs.bg, който бил пълен с обяви за хоум офис позиции със заплати започващи от 3500 лв е пълна лъжа. Да, има и такива обяви тук там и то само в IT сектора, който пък в момента не е в разцвет. Обаче колко са тия обяви на фона на общо работещите в града? Ако не беше жалко, щеше да е смешно...

Коментар

• Банките в България отпускат все по-големи жилищни кредити

Финансовите институции затягат условията за домакинствата, като налагат по-високи такси и комисиони и повече изисквания за обезпечение

https://www.economic.bg/bg/a/view/ba...ishtni-krediti

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Абе ти в коя година и къде живееш? Jobs.bg e пълна с обяви за хоум офис позиции за работа със заплати започващи от 3500. Тук във Варна моите хора се мръщят на 3500 нето + отделно бонуси.
                        Разбира се, в Бургас определено на 3500 нето се мръщят. Абсолютно си прав. Под 5000 бургазлии не падат, даже продавачките на Александровска искат и два пъти в седмицата тайландски масаж.

Коментар

• Вчера бях във Варна. Нещо там пазара изглежда като пред колапс. Много празни магазини. Доста плакати "прозава се". Не изглеждат добре нещата там

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

А жена и деца възнамеряваш ли да имаш някога или си от отбора на Жонката?
                            чудя се, на кого ще оставят всички тия печеливши акции
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

А-ми, ще си стоя в децката, където наеми няма, и ще оставя имотаджиите да се мъчат в борбата да си докарат 2~4 процента годишна доходност след данъци и разходи за ремонти и консумативи(и то при позитивен сценарий, ако случайно квартирантите не залеят паркета, и не запушат мивката или тоалетната)...

След като тия от "отбор-тухла" така ми заявяват, и ми се хвалят, че тухлите в бг били "топ оф дъ топ" на инвестициите,
                              аз като инвеститор и спекулант в акции съм решен да ги бия на техен терен, и ги възприемам като противници и конкуренти.
                              А жена и деца възнамеряваш ли да имаш някога или си от отбора на Жонката?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не е нужно да прибързва
                                ако я напусне прекалено рано, около 40-те да речем,
                                има опасност скоро пак да се завърне при мечо и розовата пантера

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X