аз да попитам - тука сметнах на бързо средна цена на декар от около 500 лева през пазарната капитализация и всички се радват на ниската цена. При Еларг се продаде всичко за 500 лева на декар и там всички се радват, че се е продало. Кой бърка, а може би аз?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Момци да ви обърна внимание на един елемент който май повечето фенове пропускат.
Изчислявате 10-12-15% дивидентна доходност... НО..
Отчитайте че това не е чиста дивидентна доходност, а в нея има включен и елемент на, така да се каже, ликвидационна доходност. Защото компанията намаля портфейла си от земи (един вид частична ликвидация) и в следващите периоди няма как да постига същите доходи и да плаща същите дивиденти.
Надявам се да сте ме разбрали правилно и да съм помогнал.
Успех на акционерите тук, а и навсякъде по БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа бе - знаеш ли кога ще продам на 2.222.
Пунтира ме някой.Ама май си започнал, да се изнизваш по терлици от оня балоняк, понеже явно стопляш, накъде ще ви наклецат "чичо ти" и сие
Ще ти дойде акъла, ама да видим кога и при другите му дружества
Не е препоръкаЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеМи тя тая прогноза вече е изпълнена! С лек полъх на оптимизъм, бих заложил за 44,444 стотинки брутен дивидентНе е препоръка
Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗа януари-септември на 2012 г. Адванс Терафонд АДСИЦ е продал 69 315 дка земеделски земи при средна цена от 869 лв./дка, или общо за 60 млн. лв.
Тъй като земите са придобивани при по-ниска цена, при продажбата им се отчита печалба. Вероятно обаче печалбата за разпределяне на дивидент ще бъде по-висока от посочената по-горе, защото част от земите на дружеството са преоценени в посока нагоре в последните години и се водят в баланса при цена по-висока от тази на придобиване. Следователно след продажбата им дивидент ще се плати не само от отчетената сега печалба, но и от направените в миналото преоценки.
Защо никой не отчита това червенкото ?
Значи 70к декара по 500 лева печалба са 35 милиона. Заедно с лихвите и рентите ще отиде над 40 милиона или 45 стинки на акция
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеМи тя тая прогноза вече е изпълнена! С лек полъх на оптимизъм, бих заложил за 44,444 стотинки брутен дивидент
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеТова е на Императора някаква конспирация. Продадени 11 111 бройки на последна цена 2.222.
Пунтира ме някой.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеКато излезе отчета за деветмесечието не му ли хвърли едно око.
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-ot-69,142210/
27 ст. печалба на акция до момента + договори за продажба за 3.2 мил, който ако се платят до края на годината ще влязат като печалба. Отделно има още 3 месеца и от разни преоценки реално можело да се качи печалбата.
30 ст. ще ги мине почти сигурно - 35 е по-реална стойност.
Миналата година от началото на годината се знаеше, че ще имат над 20 ст дивидент и обявиха 25, но не стана 2.50 - криво ляво докосна 2-то лева.
Което е по-скоро е 12-13% дивидента доходност.
Понеже повече продават, отколкото купуват и това не се харесва на всички. Та според мен тази година ще има подобна дивидента доходност - или малко по-висока.
При 10% отива на 3.50 - не че не може да стане, ама е прекалено хубаво
Тъй като земите са придобивани при по-ниска цена, при продажбата им се отчита печалба. Вероятно обаче печалбата за разпределяне на дивидент ще бъде по-висока от посочената по-горе, защото част от земите на дружеството са преоценени в посока нагоре в последните години и се водят в баланса при цена по-висока от тази на придобиване. Следователно след продажбата им дивидент ще се плати не само от отчетената сега печалба, но и от направените в миналото преоценки.
Защо никой не отчита това червенкото ?
Значи 70к декара по 500 лева печалба са 35 милиона. Заедно с лихвите и рентите ще отиде над 40 милиона или 45 стинки на акцияАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеСпоред мен това си е нормална пазарна волатилност за ликвидна акция като тази.
Моите очаквания са за около 30 стотинки дивидент. Обичам да съм консервативен и да ме изненадват приятно
Според мен, гледайки чисто спекулативно и краткосрочно, акцията ще се купува докато не удари 10% дивидентна доходност. Т.е. очаквам цени около 3 лв около сбора.
За края на годината очакванията са ми да скочи до около 2.35-2,40 като има повече яснота около дивидента.
Имам много. Не е препоръка.
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-ot-69,142210/
27 ст. печалба на акция до момента + договори за продажба за 3.2 мил, който ако се платят до края на годината ще влязат като печалба. Отделно има още 3 месеца и от разни преоценки реално можело да се качи печалбата.
30 ст. ще ги мине почти сигурно - 35 е по-реална стойност.
Миналата година от началото на годината се знаеше, че ще имат над 20 ст дивидент и обявиха 25, но не стана 2.50 - криво ляво докосна 2-то лева.
Което е по-скоро е 12-13% дивидента доходност.
Понеже повече продават, отколкото купуват и това не се харесва на всички. Та според мен тази година ще има подобна дивидента доходност - или малко по-висока.
При 10% отива на 3.50 - не че не може да стане, ама е прекалено хубаво
Коментар
-
Първоначално изпратено от daris Разгледай мнениеПоследната пазарна цена днес е 2.222 ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от daris Разгледай мнениеПоследната пазарна цена днес е 2.222 ... четири двойки - дали е на добро ... или не!
Ако има нумеролог, нека да сподели ... това ли бе тавана или таман запалваме ракетата.
Ма по бих доволен от 1 кратка корекцийка до 2.111.
Да си починат малко. До ОСА много време. Па после да си летят пак.
Коментар
-
Според мен това си е нормална пазарна волатилност за ликвидна акция като тази.
Моите очаквания са за около 30 стотинки дивидент. Обичам да съм консервативен и да ме изненадват приятно
Според мен, гледайки чисто спекулативно и краткосрочно, акцията ще се купува докато не удари 10% дивидентна доходност. Т.е. очаквам цени около 3 лв около сбора.
За края на годината очакванията са ми да скочи до около 2.35-2,40 като има повече яснота около дивидента.
Имам много. Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от daris Разгледай мнениеПоследната пазарна цена днес е 2.222 ... четири двойки - дали е на добро ... или не!
Ако има нумеролог, нека да сподели ... това ли бе тавана или таман запалваме ракетата.
Коментар
-
Има ли инвеститор - нумеролог сред нас
Последната пазарна цена днес е 2.222 ... четири двойки - дали е на добро ... или не!
Ако има нумеролог, нека да сподели ... това ли бе тавана или таман запалваме ракетата.Last edited by daris; 07.11.2012, 17:15.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от unseen Разгледай мнениеДа бе .Ще си заколят кокошката със златните яйца.
Коментар
Коментар