Първоначално изпратено от kashoooo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Ясно е, че не може да поддържа дългосрочно такива дивиденти. Това си е направо поетапна ликвидация.
Разсъжденията ми са изключително краткосрочни и технически. Миналата година дивидента беше 25 стотинки, цената стигна до 2 лв - т.е. 12,5% дивидентна доходност. Приемам, че тази година това ще се повтори. Имам и някакви очаквания, че заради по-високите цени на акцията и спадналите декари може и до 15% дивидентна доходност да стигне, но приемам че това е краен песимизъм и не го смятам.
А дивидента го очаквам на 35 стотинки защото обичам да съм консервативен и да ме изненадват приятно
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеСрамота, една седмица без коментари по Флагмана!!!
На какви нива очаквате да се търгува около сборището?
Моите очаквания са да обявят 0.35 лв дивидент, и цената да се вдига докато дивидентната доходност спадне до 12,5%. Т.е. очаквам около сборището цената за акция да стигне 2,80
Не е препоръка, 60% от портфейла ми е АТЕРА
Коментар
-
Срамота, една седмица без коментари по Флагмана!!!
На какви нива очаквате да се търгува около сборището?
Моите очаквания са да обявят 0.35 лв дивидент, и цената да се вдига докато дивидентната доходност спадне до 12,5%. Т.е. очаквам около сборището цената за акция да стигне 2,80
Не е препоръка, 60% от портфейла ми е АТЕРА
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепри всякасделка нещата са на кантар, продавачът мисли противопоолжно на купувача, но с цената всичко се изравнява
аз очаквам спад при цените на зърната в следващите 1-3 години, най-вероятно 2-3 години, което ще се отрази мултиплициращо върху българските зърнопроизводители поради високите им задължения към банки в средващите години
Но аз залагам на природата, още един номер като преди две години в Русия ... и нещата с цената ще си остане същата, ... а да се увеличи цената в близко бъдеще е немислимо, глада ще доведе до войни, ще се опитат да задържат цената на каквато и да е цена.
А българските производители, са доста гъвкави и ще издържат, виждал съм как чудеса от храброст правя. Взимат кредити, купуват комбайни, но втора ръка доста по-евтини, рециклират ги като магьосници и работят.
Точно тези хора седем пъти мерят и един път режат, оцеля ли са досега, ще оцелеят и в бъдеще, ... българина си плаща първо кредита, а след това всичко останало - факт.
Още повече, печалбата която и остава след данъците е доста висока, а през последните годините натрупаха и за черни дни.
Само апокалипсис, ще спре българина ... помирише ли парите - става хищникМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
при всякасделка нещата са на кантар, продавачът мисли противопоолжно на купувача, но с цената всичко се изравнява
аз очаквам спад при цените на зърната в следващите 1-3 години, най-вероятно 2-3 години, което ще се отрази мултиплициращо върху българските зърнопроизводители поради високите им задължения към банки в средващите години
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБраво, Тони - чакаме те с интерес на сборищетоАма Фортиссов идва само на сборището на Трейдингът.
и по нивите из Добруджа и покрай моя град
Добре, че имам пирятел, който гледа 150 00 декара и с неговата кола се разхождаме често !!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБраво, Тони - чакаме те с интерес на сборищетоАма Фортиссов идва само на сборището на Трейдингът.
Как бе идвам да си взема шапката дето лично чичо Оги ми я обеща
Коментар
-
Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеДрън дрън, фри флоат-а на Адванса е над 58%, а на Софа-та едва 30-тина, коя акция е по манипулируема,а? А какви са скритите камъни на Софата - кой каква заплата взема , какви премии, какви плащания и за какво ....,а? Тонка, че имаш Софарми го разбрахме, но разбрахме също така , че се опитваш да манипулираш хората да прехвърлят пари от АТЕРА в СОФАРМА. Как да го кажа - идеята ти е като да изтървеш питомното , за да гониш дивото.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдрасти Пиб,слънце моедобре дошъл на борда на Фармата
Е аз нямам АТЕРИ ама ако наистина преди коледа има голям Сел мога да вляза на нива 1,6-1,7лв
Приятелю трябва да идем на ОСА на ФАРМА-та да се запознаем - голям купон ще стане с Импето, Форти и другите
Не знам колко взимат или поне не съм търсил е не съм смятал!
Да този пост за таксите го четох , е и - малки ли ти се виждат освен данък Дянков вече плащаш и данък АТЕРА и със сигурност има още, защото има такси по прехвърляне, по юристи, по адвокати при успорване има над 30-40% неполучена рента, има застраховки, абе......не смятам че трябв да се смята чисто земята просто УД взима МНОГО!!! Тоя приятел е забравил и да спомене такса за управление която е 0.375% от стойността само на инвестиционните активи по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие !
Колкото до Фармата може и Форти да е прав с тези дивиденти, но си мисля че ако не дадат толкова големи дивиденти, а инвестират те сумата в некое заводче или верига аптеки в Полша или Турция ще е много по рентабилно от моята инвестиция на получената сума. Нали знаеш една голяма компания започва да дава голям дивидент когато достигне точка в развитието си при която смята че не може да накара тези пари да и носят очакваната голяма възвращаемост и за това ги дава на акционерите за да преценят за какво да ги ползват. Изключвам АДСИЦ-те които са длъжни по закон и понеже това ги обезкървява и намалява възможностите им за реинвестиране от истинските ПФ-та решиха да излизат от там въпреки големите дивиденти, защото дървото ще даде вкусни плодове максимум тази и другата година и после ще започне да изсъхва ако ме разбираш
п.с. е аз на такова дърво не ща да се качвам - че може да падна от некой изсъхнал клон
Дрън дрън, фри флоат-а на Адванса е над 58%, а на Софа-та едва 30-тина, коя акция е по манипулируема,а? А какви са скритите камъни на Софата - кой каква заплата взема , какви премии, какви плащания и за какво ....,а? Тонка, че имаш Софарми го разбрахме, но разбрахме също така , че се опитваш да манипулираш хората да прехвърлят пари от АТЕРА в СОФАРМА. Как да го кажа - идеята ти е като да изтървеш питомното , за да гониш дивото.
Коментар
Коментар