IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    ...
    , ама като падне земята - ... дано рентата не пада, а да се държи, дано поне това
    Здравей fortiss, това, което го пишеш за цените на земеделската има логика, но би ли споделил какво е твоето предположение докъде мислиш, че ще паднат цените и кога ще се случи - зимата ли? Имам предвид земите в Добричка област. Аз последните 3 години купувах, но от 6 - 7 месеца повече само гледам, как цените летят нагоре, сега се движат между 1100 - 1600 лв/дек, рентите и те подскочиха - 70 - 105 лв/дек.
    Да падне цената на земята, а рентите да се задържат ? - тогава доходността ще отиде около 10% и тази доходност би привлякла купувачи и пак би вдигнала цените. 10% доходност от ренти е много по-добре и сигурно (дори ако му калкулираш и евентуалния данък в/у земята или рентите, който ако изобщо се въведе едва ли ще е по-голям от 10%) отколкото , депозит в КТБ на 8,25%. Трудно ми е да си представя падане цената на земеделската земя, и задържане на рентите на сегашните нива, защото доходността ще подскочи и ше се намерят доста "камикадзета" да купуват и да задържат цената.

Коментар

• Покупката не е голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Само се надявам да не е Мустака...та да се набърка и тук
        Инак няма кардинално значение кой е.
        Акцията е най ликвидната и с най голям фф, съответно най трудно манипулируемата на БФБ.

А тоя който излезе нищо чудно да е същия де влезе Юли на около 1,65 някъде беше.
        Както и да е - помня че и тогава имаше чуденки у форумо дали не се е прецакал купувача...
        55% за 1 бременност време - ми много му е зле, ако е той де...
        Ако не е тайна, кого наричат Мустака?
        "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Коментар

Пепел ти на езика. Но високата цена на Атера по-принцип ни пази до някаква степен от такива нежелани гости. Иначе миналата година вместо да влезе в Агро финанс, щеше да се набие тук. Добре, че акцията не е подценена. Пази от колорадски бръмбари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Balans Разгледай мнение
            Тук някой си купи не малко пакетче. Колега Alonso явно имаш инфо кой го е взел ?
            Инак няма кардинално значение кой е.
            Акцията е най ликвидната и с най голям фф, съответно най трудно манипулируемата на БФБ.

А тоя който излезе нищо чудно да е същия де влезе Юли на около 1,65 някъде беше.
            Както и да е - помня че и тогава имаше чуденки у форумо дали не се е прецакал купувача...
            55% за 1 бременност време - ми много му е зле, ако е той де...
            Last edited by pipbel; 19.04.2013, 16:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Balans Разгледай мнение
              Тук някой си купи не малко пакетче. Колега Alonso явно имаш инфо кой го е взел ?
              Нямам инфо, пък и да имах не бих си признал публично
              Ама така като гледам големите обороти са само при ЕЛАРГ и АТЕРА, та ми се струва много вероятно парите да са едни и същи.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Познай откъде са взели кинтите дето ги вкараха току що Ма наистина много прости. Защо ли не си купиха някоя от много подценените други акции

Коментар

• дано акцята да върви добре
                  и рентите също

Коментар

ПС Еййй, много прости тия де вкараха над милка Атери в сметката си.
                    Ма не четат ли какво им казваш...не могат да си правят сметката горките.
                    Познай откъде са взели кинтите дето ги вкараха току що Ма наистина много прости. Защо ли не си купиха някоя от много подценените други акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                      Пазар на БФБ няма, никога не е имало. Има само корпоративни интереси и лобита.
                      Щом така след мен вървят 2-3 да ме коментират след всяко мнение - явно казвам истини
                      Една от малкото истини, които казваш

А какво стана с РЪСТТТТТТТТТТТТТТТТ, Дау цепи мрака, РЪСТТТТТТТТТТТТ ?

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                        Ще се вътриш. Трябва да изискваш по-висока доходност, щото дивидента той ще го получи. А той не е 5%.
                        Да, вярно. Той да каже че иска, пък ще видим как ще се спазарим. Проблема е че не иска да скъсява Въпреки че ако направим стандартен договор за разлика, дивидента трябва да остане за мен.
                        Last edited by Alonso; 19.04.2013, 16:14.

Коментар

Само на моя екран ли Атерата свети вече цяла седмица в червено? Пипбел, как са репата?
                          Имам си бол Бенцов. Здрав холд оттук нататък и дивидентите си капят всяка година, а някои като тази и направо си тече.
                          Двете репа от миналата година на 1.65 и 1.95лв ми стигат.
                          Друго топ интересно на БФБ няма. Поне докато Софка не падне пак под 300....което за мене е Х 3 по вероятно това лято отколкото 470. Независимо от твоя любимец Доу
                          Отделям 20% за спекулки.
                          Току виж на Бедо 20стинки и Топливо < левче сме станали колеги с тебе

А междувременно сбираме $ за някой възможности по на запад и си четем/пишем домашното за там....

ПС Еййй, много прости тия де вкараха над милка Атери в сметката си.
                          Ма не четат ли какво им казваш...не могат да си правят сметката горките.
                          Last edited by pipbel; 19.04.2013, 16:07.

Коментар

• Само на моя екран ли Атерата свети вече цяла седмица в червено? Пипбел, как са репата?
                            Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                              Именно де. Истини казваш!
                              Искаш ли тери на заем? Колкото кажеш срещу 5% годишно? Даже за да те улесня и да печелиш още повече не искам лихвата в пари а пак в АТЕРИ
                              Ще се вътриш. Трябва да изискваш по-висока доходност, щото дивидента той ще го получи. А той не е 5%.

Коментар

Пазар на БФБ няма, никога не е имало. Има само корпоративни интереси и лобита.
                                Щом така след мен вървят 2-3 да ме коментират след всяко мнение - явно казвам истини
                                Именно де. Истини казваш!
                                Искаш ли тери на заем? Колкото кажеш срещу 5% годишно? Даже за да те улесня и да печелиш още повече не искам лихвата в пари а пак в АТЕРИ

Коментар

Working...
                                X