Първоначално изпратено от toto 2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеhttp://futures.tradingcharts.com/intraday/ZW
Цената на пшеницата хвърчи
Това е много добре за Адванса,респективно печалбата -и няма да мислиш за купуване на нова земя
Last edited by toto 2; 04.07.2017, 11:28.
Коментар
-
http://futures.tradingcharts.com/intraday/ZW
Цената на пшеницата хвърчи
Това е много добре за Адванса
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениекитайците май не могат или не изнасят пшеница, тоест рекордните им запаси не влияят на предлагането
При нас ще е същото:
Виж:
Коментар
-
Само набързо, че нямам време. Два дена градушката помля Северна България. Толкова масова и силна вълна не съм виждал до сега. Тази буря мина през цяла Европа, щети има и там. Цените са нагоре и в Чикаго и в Париж. Много неща се променят през последните дни. Натрупваните в продължение на два месеца фактори вече си показват силата. В северните части на САЩ, където се отглежда пролетната пшеница е суша и ще продължи да е така. В Канада също засуши. Така светът остава с малко висококачествена пшеница, защото тя идва точно най-много от Канада и след това от САЩ. Канада правят малко нас 20 млн. тона твърда пшеница на година, а САЩ над 15 млн. тона. В Испания и Франция също имат проблеми със суша. Предната седмица във Франция преваля, но да видим колко ще е от полза. Суша има и в Украйна. Говори се за спад от 15-20% от зърнената реколта. Това ще се отрази и на слънчогледа. В централните части на Русия тази година няма да има лято. Студено е и влажно. Посевите не се развиват добре от това. Все още обаче това не е отразено в прогнозите за руската реколта. Суша има и в северните части на Китай, където се отглежда царевицата. В Австралия също суша. За миналата седмица цените на пшеницата в Източна Австралия рязко се повишиха. Засега добре остава само в Южна Америка. Там реколтите са огромни. Запаси има на много места по света, но…… нюансите са важни също. Относно Китай – там тече реформа в земеделието. Има резултати и ще ги виждаме все повече. Но не мислете, че Китай са без зърно. Точно там е 40% от запасите от пшеница и царевица в света. Китайците могат да не внасят от тези две култури нищо. Само соя внасят и то много. Това накратко Поради това цените на нагоре, дано да компенсират загубите на фермерите в БГ от последните два дена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеАмериканците по-малко сеят
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБе житото гледам почти 40% нагоре фючърсите тая година...
Доста повече от други зрънчовци.
Спекула ли, суша ли, що ли ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
брат,
затвори инвестора и не се хаби... направих си труда да ти прочета мненията назад и добих представа за какво иде реч... не ги мисли кой какво как си купил и продал...има една приказка "тарикат не писка" в твоя случай я перефразирай "тарикат не троли"
точно това дружество не мисля, че има някой- прецакан от него...даже купилите преди да падне до левчето ако са държали имат сносна дивидентна доходност и са на +
разбирам да визираш холдинг пътища или моста, но това дружество е едно от малкото стойностни на БФБ...та ходи изрови някоя тема за хима или подобни и си хейтвай там.
bnight
ако атерата ливкидира купувача ще е чичко паричко или вносен чичко паричко и цената ще е доооста над 400Еур декар...да не кажа над 1000
Аз мисля, че той се е нагувичил с някакви отпадъци на високи нива (може би още Седма година - може и с някои от цитираните от тебе) и затова сега беснее кат` тако`а.
Ама остави го - има хора, дето такъв им е емоционалният профил: да се занимават с хейтство.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
Коментар