IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Миналата година м. Април - Май, малко преди ОСА, цената на Атера бе 2,109 лв., а към 18. Юни след правото на дивидент беше 1,95 дори 1,92 лв. Виждате, че спадът е 0,15 - 0,18 лв. при положение, че дивидентът бе 0,10 лв. Тази година при дивидент 0,17 лв., спадът след дивидента е от 2,21 лв. към ОСА до 2,055, т.е. 0,155 лв.

Моето очакване е, ако ЕКСПАТ поднови покупките на акции от SОFIX и особено ако започне търговия чрез "балканската" платформа, където Атера е потенциален играч, търговията да бъде на нива 2,40 - 2,45 лв./акция към края на годината.

Настоящето е само мнение на акционер с дял на Атера 20 % в портфейла , не е препоръка за търговия.

Професорът

Коментар

• да и да видим сега накъде ще върви следващите месеци. Ти импе сносно ли се нагувича тука, не се ли инвестира в могъщи компании??
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Любопитно ми е с колко ли ще се огъне папирата след дивидента?! А следващия ще е след една година ...))))
        Че ние сме вече след дивидентът....
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Че защо точно глупости!?!? Дивидента е вече раздаден, нови събития няма и как ще устискат котировки до следващия дивидент след една година?! Май ще викаш мечката пак като се разкешиш?! Въпрос на време, въпреки, че ако се замисля от най-ново време по-глупаво отиграване на индекса май няма от това да се разкешираш половината портфейл януари-февруари и после като бедно циганче край гарата да ходиш да викаш на мечката да играе на гъдулка)))))
          Не е препоръка... !!!

Коментар

Любопитно ми е с колко ли ще се огъне папирата след дивидента?! А следващия ще е след една година ...))))
            ебати глупостите!
            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              здравейте - другата седмица ли чакаме радост по сметките?
              Аз съм си записал в тефтерчето, че почват от 27.6.17 . А цитата долу е от Уведомлението за изплащане на дивидент, т.6 публикуван в http://www.x3news.com/?page=News&uniqid=5946744607953:
              "Начален срок за изплащане на дивидента – 27.06.2017г.;"

Коментар

• Любопитно ми е с колко ли ще се огъне папирата след дивидента?! А следващия ще е след една година ...))))
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• здравейте - другата седмица ли чакаме радост по сметките?

Коментар

• влиза само печалба от лихвения компонент, когато се направи последната вноска ще има и печалба от разликата между цената на придобиване и цената на продажба, която ще бъде разпределена също към акционерите
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                      на мен ми е интересна ситуацията с лизинговите договори и очаквания голям дивидент след 2020-21

доколкото разбрах от ОСА г-н Манолов каза, че приходите от тези договори си влизат в сметките за дивидента всяка година? т.е. не знам до колко е реалистично очакването за значително по-голям див след 2020, но може и аз нещо да не съм разбрал както трябва..
                      И аз така го разбирам. При лизинга има ежемесечни вноски, които си влизат в баланса според мен...

Коментар

• на мен ми е интересна ситуацията с лизинговите договори и очаквания голям дивидент след 2020-21

доколкото разбрах от ОСА г-н Манолов каза, че приходите от тези договори си влизат в сметките за дивидента всяка година? т.е. не знам до колко е реалистично очакването за значително по-голям див след 2020, но може и аз нещо да не съм разбрал както трябва..

Коментар

• днес ще огледам последните промени утре ще напиша

Коментар

цяла стинка е това срещу некакви си 1000 дка!?!?!? Ами ако са трънаце и шубраце къде е лошото!?!?)))) Интересно какво мисли форти, като крупен чифликчия!?!?))))
                            Нека Форти по-скоро да коментира скока на зърнените култури на Чикагската борса и доколко е трайна тенденцията, защото това би повлияло на бъдещите продажби на Атера..

Коментар

• цяла стинка е това срещу некакви си 1000 дка!?!?!? Ами ако са трънаце и шубраце къде е лошото!?!?)))) Интересно какво мисли форти, като крупен чифликчия!?!?))))
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Вземат се в предвид приходите от рента, таксите на дружеството, които са едни за всички държани инвестиционни активи, други върху продажбите и се попълва във формула, промени в сметките внасят и дали дружеството ще изплати 90% или повече от печалбата.

Приблизително приходите от рента покриват основната част от таксите и при текущия ориентировъчен марж на печалбата наистина излиза около 1 ст. на 1000 дка. продадена земя, резултат от лизинг все още не влиза и може така да се брои за най - лесно.
                                При всяко положение е някакъв ориентир......БЛАГОДАРЯ за отговора!

Коментар

Working...
                                X