IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

С други думи около 1000 дка продадена земя заработват грубо 1 стотинка дивидент ......или греша?
    Вземат се в предвид приходите от рента, таксите на дружеството, които са едни за всички държани инвестиционни активи, други върху продажбите и се попълва във формула, промени в сметките внасят и дали дружеството ще изплати 90% или повече от печалбата.

Приблизително приходите от рента покриват основната част от таксите и при текущия ориентировъчен марж на печалбата наистина излиза около 1 ст. на 1000 дка. продадена земя, резултат от лизинг все още не влиза и може така да се брои за най - лесно.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• [QUOTE=inta53;n3208169]
      Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Чети внимателно !

"Продажба на земеделски земи

Към края на месец април са продадени общо 5 863 дка на директна продажба и на разсрочено плащане при средна цена 1 450 лв/дка."
      Това "Общо", за месец април ли е , или от началото на годината?

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
        По груби сметки директните продажби са около 4700 дка. или малко под 5 ст. бруто заработен дивидент за акционерите до сега.

Към момента резултатите са задоволителни, но стила на бюлетина е объркващ и подвеждащ, нуждае се от промяна.
        С други думи около 1000 дка продадена земя заработват грубо 1 стотинка дивидент ......или греша?

Коментар

• По груби сметки директните продажби са около 4700 дка. или малко под 5 ст. бруто заработен дивидент за акционерите до сега.

Към момента резултатите са задоволителни, но стила на бюлетина е объркващ и подвеждащ, нуждае се от промяна.
          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
            За ме н картината придоби завършен вид !

В год отчет имаше следният текст ;-
            "Предварителен договор за продажба сключен 2016г за 2017г.
            за 7 476дка * 1 098лв. на ст-ст ,,,,,,,, "

Та за сега по , пак казвам груби сметки са продадени окончателно ~ 11 024дка.(472+4 689април+5 863май)
            Намален е лизинга от 2015 -(2 424-472) =1 952дка.
            За 2017г лизинг до сега е ~4 621дка ! - поне се опитвам да не греша в сметките от Н.Г. !

Не е препоръка , защото пазар е Цар , а и ми се губи нещо в сметката за общите декари !
            Месец с цесец не се напасват но в отчетите излизат
            Продажбите добре ,но какви са предположенията за бъдещият гарантиран дивидент спрямо тях?Интересно ми е как грубо го пресмятате ?

Коментар

• хм, моите числа са други, ама вероятно е от различните питиета:
              директни продажби -5161
              разсрочено - 3536дка

Коментар

• За ме н картината придоби завършен вид !

В год отчет имаше следният текст ;-
                "Предварителен договор за продажба сключен 2016г за 2017г.
                за 7 476дка * 1 098лв. на ст-ст ,,,,,,,, "

Та за сега по , пак казвам груби сметки са продадени окончателно ~ 11 024дка.(472+4 689април+5 863май)
                Намален е лизинга от 2015 -(2 424-472) =1 952дка.
                За 2017г лизинг до сега е ~4 621дка ! - поне се опитвам да не греша в сметките от Н.Г. !

Не е препоръка , защото пазар е Цар , а и ми се губи нещо в сметката за общите декари !
                Месец с цесец не се напасват но в отчетите излизат

Коментар

• [QUOTE=Bivol;n3208150]
                  Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Мисля, че за април са на лизинг 4672 а не 1174

Чети внимателно !

-"Към края на април 2017г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 221 696* дка земеделска земя и 139 дка градска земя. През месеца са купени 320 дка земеделски земи при средна цена 830 лв/дка и са продадени 4 689 дка."

и;-

"Продажба на земеделски земи

Към края на месец април са продадени общо 5 863 дка на директна продажба и на разсрочено плащане при средна цена 1 450 лв/дка."

Коментар

• Те и новите придобивки са писали ,че са по 800 лв .средно ,а в таблицата- писали 830 лв./д-ка

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

това го правих през 2004-2006г, тогава цената беше 100-200лв и нямаше кой да купува, т.е. продавачите сами идваха при мен, не аз да ги търся
                      в моя район през 2009г цените на земята бяха 450-500лв
                      май през 2005г стартираха фондовете за земя и си спомням, че разните брокери хубаво ги зарибиха в началото с чукари, правеха ментета договори за аренда и им продаваха наред
                      от този период са им 20% неотдадена земя
                      може и от после да са вземали пакети от малките продавачи - продава нивите и 1-2 неработещи парчета
                      Сега в кое измерение си

Коментар

• [QUOTE=inta53;n3208143]
                        Първоначално изпратено от inta53
                        Януари нямаха нищо ново , освен окончателна продажба по лизингов д-р от 2015г на 472дка.- т.ч.
                        лизинговите стават(613+1174+2834) = 4 621дка и разликата от общо продадени -8697 дка ;-
                        остават продадени ян-ри/май 17г. = 4 076дка х 1 450лв !!!

Да го оправя този пост , че с пейста нищо не се разбираше
                        Мисля, че за април са на лизинг 4672 а не 1174

Коментар

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение

Мммм... на ОСА вметнаха, че на определен период от време ще ги публикуват разделно, тъй като редовното публикуване на тези данни влияело по някакъв начин.
                          Да да, влияе по начин че акционерите разполагат навреме с ценово чувствителна информация!

Коментар

• [QUOTE=inta53;n3208115]Януари нямаха нищо ново , освен окончателна продажба по лизингов д-р от 2015г на 472дка.- т.ч.
                            лизинговите стават(613+1174+2834) = 4 621дка и разликата от общо продадени -8697 дка ;-
                            остават продадени ян-ри/май 17г. = 4 076дка х 1 450лв !!!

Да го оправя този пост , че с пейста нищо не се разбираше

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Да, Адванс предпочетоха да влошат отчетността и комуникацията с акционерите си! Доста жалко, имаше момент в който бяха определяни като компания прилагаща най-висок стандарт на корпоративно управление!
                              Мммм... на ОСА вметнаха, че на определен период от време ще ги публикуват разделно, тъй като редовното публикуване на тези данни влияело по някакъв начин.

Коментар

• На половина работата е свършена , спрямо миналата година

Коментар

Working...
                                X