IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    И аз чакам ликвидацията на Еларгът - та едни 50 КБ да се излеят туканка - и цената да изфърчи над 3 кинта.

А на сборището казаха, че бръзо-бръзо ще снесат сухото - да не го мислят - може би даже пръвата половина на юни.
    Импе, все едно си новобранец. Изнасянето от Еларга е вече може би на 3/4 готово (за справка си вземи оборота за последните 2-3 месеца) - умните пари се изнесоха оттам още преди месец-два - сага там държачи са хора, за които еларга е дин вид облигация с падеж и фиксирана доходност. Същото според мен става и тук в Атерта - от месец-два виждаме изнизване по терлици от умните пари отново - просто събитията заради които и двете бяха надути вече са края си - край на ликвидацията, край на рекордните дивиденти (същото каквото стана и с Бреф след като разпродадоха основния си актив и след това рекордния дивидент). не е препоръка
    Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• пшеницата е в супер състояние сега, поне в моя район, много добри посеви
      сега приключва сетибата на царевица и слънчоглед, които на места са поникнали
      остава, както в последните години, в БГ да стане, а някъде по света да се издъни реколтата
      тогава рентите отново леко нагоре, а цената на земята - ще видим....
      ДАНО

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
        Пипбел, чакаме с нетърпение ликвидацията на Еларга (остана още много малко), Атера да даде последния си рекорден дивидент, след което да започне тренд да спадащи дивиденти - каквото мисля вече е ясно че така се очертава, и най-важното да се изнесеш на покер машинките с маржин по чуждите борси - та да се отървем от спаменето ти..Пепи навремето поне пишеше кратки постове
        И аз чакам ликвидацията на Еларгът - та едни 50 КБ да се излеят туканка - и цената да изфърчи над 3 кинта.

А на сборището казаха, че бръзо-бръзо ще снесат сухото - да не го мислят - може би даже пръвата половина на юни.
        Last edited by Императорът; 28.04.2013, 20:06.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
          Аналога на Пепи си ти По-кратко и ясно не знам как да се каже
          Не хранете трола. Няма акции тук, но не знам какво удоволствие изпитва да дразни хората. Оставете го, да се излага сам на воля с любимия му собствен капитал, пък бил той и носещ загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
            Пипбел, чакаме с нетърпение ликвидацията на Еларга (остана още много малко), Атера да даде последния си рекорден дивидент, след което да започне тренд да спадащи дивиденти - каквото мисля вече е ясно че така се очертава, и най-важното да се изнесеш на покер машинките с маржин по чуждите борси - та да се отървем от спаменето ти..Пепи навремето поне пишеше кратки постове
            Аналога на Пепи си ти По-кратко и ясно не знам как да се каже
            http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Пипбел, чакаме с нетърпение ликвидацията на Еларга (остана още много малко), Атера да даде последния си рекорден дивидент, след което да започне тренд да спадащи дивиденти - каквото мисля вече е ясно че така се очертава, и най-важното да се изнесеш на покер машинките с маржин по чуждите борси - та да се отървем от спаменето ти..Пепи навремето поне пишеше кратки постове

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Пиб, кво правиш бе брат не сме се чоплили отдавна
                цените на двете компании гледам почти са на кантар вече, ама има още време до НГ
                Все си мисля че тук след 2-3 месеца цената ще е около 2-2,1 и ще сте взели част от нея като дивидент.
                Гледам продължават да продават? До кога така? Едни заводи градят, други продават земя за да взимат % от печалбата и такса и т.н. Импето каза ли ти какво са казали на срещата - пак ли акъл са искали какво да правят с парите - е как какво дръжте си ги на депозит бе 2% си е добра рентабилност
                Живи и здрави, е ако ми кацнете на 1,6-1,7 може да клъвна
                Ха, здрасти Тони.
                Тамън бях влязъл и се канех да хапна за закуска оня тролец под тебе и ти видях поста.
                Ми нищо ново. Кибича си тука в Атерите и си чакам поне 2 дивидента дето ще дойдат повече от едно негово балонирано бедовче...и така. Трябва да си голям хахо та да бягаш от акция която е в процес на частична ликвидация и чийто фундамент сочи се нагоре.
                Инак нищо интересно не виждам скоро на БФБ, хвърлям си по 1 поглед ма за мене си е пълна скука.
                Дори и Атера смятам да съм пасивен и само екстремуми като цени над 3 и под 1.80 може да ме активират.
                Може да отделя и 20% за спекулки, ако/когато имам време и това е.
                Оттук нататък все по малко внимание смятам да отделям на нашата си борса.

Ориентирал съм се по на запад и чета и наблягам на проучванията си главно там.
                Не че нямам над 80 експериментални демота и месец и кусур реална търговия преди повече от година колкото да помириша барута дет се вика...ма общо взето се чувствам абсолют бегинър все още за там. Но най късно наесен зареждам акаунта и там.
                Най общо казано 2 неща ме кефят най много де тука ги няма - волатилност и ликвидност.
                Успехи и на тебе.

ПС И аз ти чакам фармите да клъвна на 1.5-1,7.
                Всичко по нагоре ми е скъпо.

Коментар

• Пиб, кво правиш бе брат не сме се чоплили отдавна
                  цените на двете компании гледам почти са на кантар вече, ама има още време до НГ
                  Все си мисля че тук след 2-3 месеца цената ще е около 2-2,1 и ще сте взели част от нея като дивидент.
                  Гледам продължават да продават? До кога така? Едни заводи градят, други продават земя за да взимат % от печалбата и такса и т.н. Импето каза ли ти какво са казали на срещата - пак ли акъл са искали какво да правят с парите - е как какво дръжте си ги на депозит бе 2% си е добра рентабилност
                  Живи и здрави, е ако ми кацнете на 1,6-1,7 може да клъвна

Коментар

• Импе, какво става с пред-дивидентското рали? Май не се повтаря историята от миналата година - и няма и как да се повтори, понеже година с година на фондовите пазари никога не си приличат! Същото очкавам и за след-дивидентското рали

Коментар

• Първоначално изпратено от dragi mi smehurko Разгледай мнение
                      Доходността на декар ще е по-малка ===> за да се запазят рентите на досегашните нива (когато конюктурата на пазара на зърно е била благоприятна) арендаторите трябва да разпределят по-голяма част от печалбата за аренда, отколкото да задържат за себе си. Тук споменавате, че много от тях са с кредити и когато палачинката се обърне, както се случва сега , някои от арендаторите могат да изпитат трудности, ако арендаторите са притиснати от банките, едва ли ще мислят за арендодателите си, първо ще мислят да чистят задължения към банки и каквото остане след погасяване на годишните вноски по кредитите ще отива за аренда. Голяма част от тях може да се изтеглят от пазара на земя и това да намали търсенето и от там цената на земята да тръгне леко надолу, но ако рентите се задържат на сегашните си нива, тогава доходността от инвестицията в зем. земя ще се увеличава и това ще привлече купувачи - остават т.нар. "камикадзета", фондове желаещи да купуват в Добричко май няма вече толкова много откакто цените хвръкнаха.
                      Цената ще тръгне надолу и само от парите на камикадзетата зависи докъде ще стигне.
                      Това всичкото е при положение, че рентите се запазят на топ нивото, на което са сега,
                      ако арендаторите свалят рентите, тогава и камикадзетата ще се ослушват , защтото доходността им ще пада.

Аз мисля, че рентите ще паднат, може да е с малко (10-15 лв/дек.) . но ще паднат, дано не съм прав. И аз искам рентите да се задържат, а цената на земята да падне, ама надали.
                      +1
                      съгласен
                      има и други нюанси, но в общи линии е това
                      да видим какво ще стане

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        Според мен основно внимание трябва да се обърне на доходността от декар преди рента, а не на разпределението на този доход между арендатор и арендодател. Разпределението е второстепенно.
                        Доходността на декар ще е по-малка ===> за да се запазят рентите на досегашните нива (когато конюктурата на пазара на зърно е била благоприятна) арендаторите трябва да разпределят по-голяма част от печалбата за аренда, отколкото да задържат за себе си. Тук споменавате, че много от тях са с кредити и когато палачинката се обърне, както се случва сега , някои от арендаторите могат да изпитат трудности, ако арендаторите са притиснати от банките, едва ли ще мислят за арендодателите си, първо ще мислят да чистят задължения към банки и каквото остане след погасяване на годишните вноски по кредитите ще отива за аренда. Голяма част от тях може да се изтеглят от пазара на земя и това да намали търсенето и от там цената на земята да тръгне леко надолу, но ако рентите се задържат на сегашните си нива, тогава доходността от инвестицията в зем. земя ще се увеличава и това ще привлече купувачи - остават т.нар. "камикадзета", фондове желаещи да купуват в Добричко май няма вече толкова много откакто цените хвръкнаха.
                        Цената ще тръгне надолу и само от парите на камикадзетата зависи докъде ще стигне.
                        Това всичкото е при положение, че рентите се запазят на топ нивото, на което са сега,
                        ако арендаторите свалят рентите, тогава и камикадзетата ще се ослушват , защтото доходността им ще пада.

Аз мисля, че рентите ще паднат, може да е с малко (10-15 лв/дек.) . но ще паднат, дано не съм прав. И аз искам рентите да се задържат, а цената на земята да падне, ама надали.

Коментар

Здравей fortiss, това, което го пишеш за цените на земеделската има логика, но би ли споделил какво е твоето предположение докъде мислиш, че ще паднат цените и кога ще се случи - зимата ли? Имам предвид земите в Добричка област. Аз последните 3 години купувах, но от 6 - 7 месеца повече само гледам, как цените летят нагоре, сега се движат между 1100 - 1600 лв/дек, рентите и те подскочиха - 70 - 105 лв/дек.
                          Да падне цената на земята, а рентите да се задържат ? - тогава доходността ще отиде около 10% и тази доходност би привлякла купувачи и пак би вдигнала цените. 10% доходност от ренти е много по-добре и сигурно (дори ако му калкулираш и евентуалния данък в/у земята или рентите, който ако изобщо се въведе едва ли ще е по-голям от 10%) отколкото , депозит в КТБ на 8,25%. Трудно ми е да си представя падане цената на земеделската земя, и задържане на рентите на сегашните нива, защото доходността ще подскочи и ше се намерят доста "камикадзета" да купуват и да задържат цената.
                          Според мен основно внимание трябва да се обърне на доходността от декар преди рента, а не на разпределението на този доход между арендатор и арендодател. Разпределението е второстепенно.

Коментар

• Какво сте си говорили на сбирката, че така се изсули

Коментар

Здравей fortiss, това, което го пишеш за цените на земеделската има логика, но би ли споделил какво е твоето предположение докъде мислиш, че ще паднат цените и кога ще се случи - зимата ли? Имам предвид земите в Добричка област. Аз последните 3 години купувах, но от 6 - 7 месеца повече само гледам, как цените летят нагоре, сега се движат между 1100 - 1600 лв/дек, рентите и те подскочиха - 70 - 105 лв/дек.
                              Да падне цената на земята, а рентите да се задържат ? - тогава доходността ще отиде около 10% и тази доходност би привлякла купувачи и пак би вдигнала цените. 10% доходност от ренти е много по-добре и сигурно (дори ако му калкулираш и евентуалния данък в/у земята или рентите, който ако изобщо се въведе едва ли ще е по-голям от 10%) отколкото , депозит в КТБ на 8,25%. Трудно ми е да си представя падане цената на земеделската земя, и задържане на рентите на сегашните нива, защото доходността ще подскочи и ше се намерят доста "камикадзета" да купуват и да задържат цената.
                              Данък върху земята и рентите? Едва ли, всеки политик се надпреварва да обещава, че нови данъци няма да се налагат, защото има конкуренция между политическите сили и неизбежно идват избори - максимум до 4 г!
                              "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Коментар

• Някой някакво инфо от срещата?

Коментар

Working...
                                X