If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1. Примера ти е абсурден! Ако някой ден ЕС дава субсидии на година, равни на 10% от стойността на мола, магазина и т.н. просто за да го стопанисваш, тогава го дай този пример. Пазара на земя е безкрайно изкривен! Няма аналог в историята според моите бегли наблюдения.
Дават и то не 10 а до 80% ако искаш да построиш мол в някое село. Ама хората не искат И 50 лева да стане субсидията, като няма продукция и цена земята ще спре да се обработва и ще се срине. И да махнат субсидията, при добри добиви и цена земята ще расте.
2. Както предположих, бягаш от конкретни облози! Нещо повече, изкривяваш темата - отначало говореше за фалити, а сега за потенциал за ръст на компании, вкарваш патки и др........!
Просто е безмислено да се обзалагаш за нещо, за което така или иначе се обзалагаш. Това е борса а не да седнеш в кръчмата на бира и да се обзалагаш.
3.Аз /като дребен наследник/ съм ходил в агенции и резултатите бяха шокиращи за мен самият! За една и съща категория земя в съседни землища цената се различаваше в пъти!!! Тук трябва да спомена и овошките, които фиктивно се садят, а след това се изкореняват и отиват на други земи! Но това е дълга тема, която със сигурно разбираш!
Значи си доста в час и трябва да имаш обяснение на големите маржове които могат да се правят от търговия със земя.
Поздравления, че си купувал Атера на 1 лв. /когато нямаше подобни субсидии/ и да те питам защо не си коментирал тогава, че цената им трябва да бъде над 4 лв., както сега??? Ако тогава си мислим, че е изгодно, както сега защо не си го тръбял? Това поведение буди съмнения за мераци за продажба.
Имаше субсидии и тогава. Тук назад в темата съм писал кога съм купувал и атера и еларг и реални земи. Няма да ти е трудно да го намериш. Тогава нямаше толкова мнения, пишехме 5 човека на кръст в тази тема и никой не ни обръщаше внимание.
Писах и колко излиза земята и колко е реалната и цена. Относно мераците за продажба, писах като продадох половината си тери и като влязох в агрия на 3 лева.
ПП: Не се имам за спекулант за да "тръбя" наляво и надясно каквато явно е и идеята на повечето списващи. Почнах да пиша пак тук заради други всекидневно постващи по 10 безмислени поста. За какво да тръбя? За да може ако съм купил на лев и да избягам на 1.2 ли? Освен това като пишех и се запознах с повечето хора с които си струва да водя диалог от моя гледна точка. Сега си комуникираме повече през скайп и на лични срещи а тук хвърлям по едно око
разбира се, че е най-доброто
в неделя пих в офиса една биричка набързо, докато се мотах по нивите
и без това всички тук сме рентиери - пряко или косвено чакащи рентата
та реших да ви предложа среща ако минавате тук - през моя офис
на офиса съм си поставил мое име - "Земеделска среща"
и то точно отговаря на действителността
тук много често се виждаме с мой приятел, който е един от най-големите арендатори в БГ
Предлагам да направим среща в моя летен офис на бира и да уточним нещата покрай земята. Ако искате ще ви покажа моите нивки!!!. Става ли?
това е офисът ми, но снимките не са мои, само прикачената снимка е от мен:
1. Примера ти е абсурден! Ако някой ден ЕС дава субсидии на година, равни на 10% от стойността на мола, магазина и т.н. просто за да го стопанисваш, тогава го дай този пример. Пазара на земя е безкрайно изкривен! Няма аналог в историята според моите бегли наблюдения.
2. Както предположих, бягаш от конкретни облози! Нещо повече, изкривяваш темата - отначало говореше за фалити, а сега за потенциал за ръст на компании, вкарваш патки и др........!
3.Аз /като дребен наследник/ съм ходил в агенции и резултатите бяха шокиращи за мен самият! За една и съща категория земя в съседни землища цената се различаваше в пъти!!! Тук трябва да спомена и овошките, които фиктивно се садят, а след това се изкореняват и отиват на други земи! Но това е дълга тема, която със сигурно разбираш!
Поздравления, че си купувал Атера на 1 лв. /когато нямаше подобни субсидии/ и да те питам защо не си коментирал тогава, че цената им трябва да бъде над 4 лв., както сега??? Ако тогава си мислим, че е изгодно, както сега защо не си го тръбял? Това поведение буди съмнения за мераци за продажба.
Предлагам да направим среща в моя летен офис на бира и да уточним нещата покрай земята. Ако искате ще ви покажа моите нивки!!!. Става ли?
това е офисът ми, но снимките не са мои, само прикачената снимка е от мен:
1. От какво зависи цената на един магазин например? Зависи от наема нали? Наема от какво зависи.....
2.Да се обзаложим е най-лесната работа Аз всеки ден откак се помня се обзалагам. Обзалагах се и преди три години като купувах атери на лев с тези които тогава купуваха хим, падки и т.н
Та като искаш да се обзалагаме, още утре продавай всичкото атера, купувай другаде и казвай къде си купил. Даже и късо може да пуснеш , щом си толкова сигурен
3.Няма конкретни четива ! Аз каквото и да ти кажа, то нищо няма да значи. Отиваш в няколко агенции за земеделска земя и искаш да купиш земя. Ще видиш какво ще ти предложат и на какви цени. Искай и доказателства че земята се работи (има начин) Ще загубиш ден-два но със сигурност ще имаш голяма полза от мероприятието
Мои приятели, които са купували земи от фондовете и то големи обеми /над 2-3 000 дек/ казват, че около 10% /и за Атера включително/ и да искат не могат да ги въведат в оборот. Това все пак зависи много от районите, където са земите. За цена то 1150лв въобще не може да се говори за всичко, което предлагат. Може би тази цена да се стигне след години, но засега не е така.
пак да напиша, че съм част от този бизнес, да не си помислите, че просто злословя
Коментар