Тук сваряването на жабчетата без да се усещат си продължава с пълна сила....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЕ ти пък ами какво ще стане, просто съвсем случайно фермерите ще вземат решение да се разделят с голяма част от земята си и да я продадат на съвсем случайни и несвързани ЕООД-та учредени само седмица по-ранов БГ сме все пак
Или викаш, даже са по-тъпи!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от NOK Разгледай мнениеОракуле не бъркай АТЕРА със селскостопански производител. Това е дружество за покупко продажба на земя и отдаването и под наем, нищо повече. Основната корелация е със субсидиите за единица площ. Цените и количеството на рекотата оказват пряко влияние на Агрия и БГ агро.
Коментар
-
Ами най вероятно ще се нароят и ще направят няколко по-малки стопанства,Който е цицал ,пак ще цица...
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеВ тази връзка от догодина ли влизаше в сила правилото за таван на субсидиите за площ към един фермер? 300 хил. евро май беше тавана. И какво става тогава с големите фермери, които ще отпаднат от субсидирането, дали няма рязко да им се попари желанието да плащат големи ренти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеВ тази връзка от догодина ли влизаше в сила правилото за таван на субсидиите за площ към един фермер? 300 хил. евро май беше тавана. И какво става тогава с големите фермери, които ще отпаднат от субсидирането, дали няма рязко да им се попари желанието да плащат големи ренти?в БГ сме все пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от NOK Разгледай мнениеОракуле не бъркай АТЕРА със селскостопански производител. Това е дружество за покупко продажба на земя и отдаването и под наем, нищо повече. Основната корелация е със субсидиите за единица площ. Цените и количеството на рекотата оказват пряко влияние на Агрия и БГ агро.
Коментар
-
Рентите са твърдо договорени в BGN ,а не в % от добива....за добро или лошоПървоначално изпратено от orakula Разгледай мнениетака и дори да има спад в цените(според някои мнения?!??!??!?!?)тои ще баде напално компенсиран от високите обеми на получената продукция...
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениемежду другото по Bulgaria on air казаха че тази година се очакват РЕКОРДНИ ДОБИВИ на засетите от земеделците култури за последните години
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТака казано не мога да ти кажа алтернатива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеами ако са купувани на 700 лв., а на пазара няма да струват и 400 лв. щото са трънаци примерно? - не ви ли светва лампичка? Не е препоръка
Само да те светна да правиш разлика между цена на придобиване на земята в дружеството, която в последствие ще формира и печалба(загуба) за акционерите и цена на земята пресметната през инвестицията в акцията през БФБ.
1.) Средната цена на придобиване на земеделската земя на АДСИЦ-а е около 350 лв. (в момента)
2.) Тези ~600 лв., които споменават колегите не са реалната себестойност на земята на фонда, а цената на земята ЗА акционерите, които влязат при текуща цена 2,30 лв. за акцията.
T.e. при средна продажна цена от 1000 лв., Адванса печели (за акционерите си) около 650 лв, а не примерно 400, както вероятно си мислиш.
====
Колкото за примера с трънаците за 700 лв.... може да се каже, че само земята купувана през 2013 г. е на около тази цена (675 лв. да сме точни) и до април са купени 4 764 дка.... сметни какъв процент от притежаваните 245000 дка е с такава себестойност.... останалите ги брой на средна 350 лв....
А специално за "трънаците", в момента дружеството купува по тези цени (около 700 лв.) едва около 3-4 % от потенциалните земи, които му се предлагат.... Ти прецени каква е вероятността, ако подбираш по такъв начин, че вземаш само 3 % от предлаганите земи, да купиш "трънаци"....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ що бе, мен прив-те ми са 4 пъти почти повече от обикновените.
И не се оплаквам хич.
Та и тук така.
Агроф на 1.50-60 бих взел, ма на 2лв ми е доста скъпо.
Винаги е имало поне 30% дисконт между 2-те акции дори и преди да навлезе мустакатия.
Замисли се сам защо е така
агрофинанс на 1.60 земята излиза по 427явно там те претеснява нещо което не знам, наистина ако не продадат земя и след 4-5 години лихвите запълзят нагоре ще е голямо дърво
ма те сичките адсици тогава с 3-4% дивидент от наеми ще са аут....
п. п. сега като посмятах за хима наистина не съм прав, обикновените ще са по-добре единствено ако цената им към датата на конвертиране на прив е над 2.30 или нещо от тоя сорт, както и да еLast edited by Felbuzz; 12.06.2013, 14:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ що бе, мен прив-те ми са 4 пъти почти повече от обикновените.
И не се оплаквам хич.
Та и тук така.
Агроф на 1.50-60 бих взел, ма на 2лв ми е доста скъпо.
Винаги е имало поне 30% дисконт между 2-те акции дори и преди да навлезе мустакатия.
Замисли се сам защо е така
Коментар
Коментар