Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Казвал съм много пъти, че единствения риск тук е само цената. Никога не съм казвал нищо за компанията или мениджмънта. Може да са фантастични, но цената не е адекватна.
Проблемът и риска е друг....тези които от близо две години повдигат методично и системно цената - как мислите не ви ли сваряват като онази жаба от експеримента, дето и повдигат бавно температурата и преди да се усети е вече сварена...точно това става тук, и добре че има и такива като мен и равновесие да ви казват някои истини....не е препоръкаРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеЕ, че то къде няма? И на улицата да излезеш да се поразходиш пак има риск. Аз тук не съм видял някой да твърди, че няма никакъв риск, ама при всички положения е по-нисък от другаде. Само ти и Геко не сте го разбрали все още. А пък, ако е имало някой, който да е отричал, кажи го кой е да му се посмеем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеДнес Атера затвори пак на температура от 97 градуса - абе мушмороци, не се ли усещате как ви сваряват лека полека с това плавно покачване на цената - вече ще стане 2 години комай и над 150% ръст....вече сте на 3 градуса (образно казано) от температурата на кипене, а вие се кефите, и си мислите, че водата е до колене и става за къпене не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеДнес Атера затвори пак на температура от 97 градуса - абе мушмороци, не се ли усещате как ви сваряват лека полека с това плавно покачване на цената - вече ще стане 2 години комай и над 150% ръст....вече сте на 3 градуса (образно казано) от температурата на кипене, а вие се кефите, и си мислите, че водата е до колене и става за къпене не е препоръкаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Днес Атера затвори пак на температура от 97 градуса - абе мушмороци, не се ли усещате как ви сваряват лека полека с това плавно покачване на цената - вече ще стане 2 години комай и над 150% ръст....вече сте на 3 градуса (образно казано) от температурата на кипене, а вие се кефите, и си мислите, че водата е до колене и става за къпене не е препоръкаРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
има нужда от такива...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз какво говоря - че има риск. Аз не отричам риска при фармата. Но при Атера риска масово се отрича.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеА може ли някой да гарантира, че утре фармата няма да пострада на някои друг пазар както в Русия и да баннат аналгинчетата? Може ли някой да гарантира, че няма да стане примерно пожар във фабриката или че няма да някои да обърка опаковките или рецептата на някои илач и да умре някой заради тях, както стана с Тева във Франция вчера? И що за аргументи са това? Това важи за абсолютно всичко. Може ли някой да ти гарантира, че банкнотите, които държиш в джоба си няма да струват колкото тоалетната хартия, както през 96-97? Абсурдно е да даваш такива доводи.
А субсидиите изобщо не се дават за да се елиминира риска в земеделието. За това си има застраховки! Субсидии се дават, за да може бедните да ядат! Иначе ще стават граждански войни всеки ден. Има 8 млрд. гърла на тази планета. От тях 2-3 едвам успяват да си купят храна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНещо мисля се заблуждаваш относно естеството на акцията, несъзнателно или не.
Ние купуваме първичния актив на първичен пазар и го търгуваме на вторичен, колкото по комасиран - толкова по добре.Риска се носи от тоя който обработва земята и купува от атера.
Естествено че имаме интерес и реколтите и приходите при арендаторите да са колкото може по добри та да купуват с готовност на добри цени.
Ма основния риск си е при тях.
Просто при лоша година или две най много да падне цената на земята временно - ма тогава пък с кеша ще се купуват по евтино земи ( а ние тук по евтинки акции) -те така. Елементарно е.
И пак да напомня че и след последните ръстове цената на земята в БГ е най ниската в ЕС. А не е най лошата...дори обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРискът се измерва като волатилност в цената. Може ли някой да гарантира че цената на земята няма да пада или че рентата няма да пада или че продажбите на земя няма да замръзнат или че дори няма да се почне масова продажба на земя - което наистина е малко вероятно, но не и невъзможно, или че няма да се променят условията за получаване на ЕС субсиидии.
Земеделието в целия развит свят получава субсидии поради една причина - цените на земеделската продукция са силно волатилни и без стабилизиране от държавата земеделските производители постоянно минават през фалити. За да може да си гарантира една държава стабилно снабдяване с местни храни се налага да дава субсидии.Т.е. субсидиите се получават защото земеделието е крайно рисков отрасъл. А не ниско рисков, както ми се струва че се смята поне в този форум.
Ние купуваме първичния актив на първичен пазар и го търгуваме на вторичен, колкото по комасиран - толкова по добре.Риска се носи от тоя който обработва земята и купува от атера.
Естествено че имаме интерес и реколтите и приходите при арендаторите да са колкото може по добри та да купуват с готовност на добри цени.
Ма основния риск си е при тях.
Просто при лоша година или две най много да падне цената на земята временно - ма тогава пък с кеша ще се купуват по евтино земи ( а ние тук по евтинки акции) -те така. Елементарно е.
И пак да напомня че и след последните ръстове цената на земята в БГ е най ниската в ЕС. А не е най лошата...дори обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРискът се измерва като волатилност в цената. Може ли някой да гарантира че цената на земята няма да пада или че рентата няма да пада или че продажбите на земя няма да замръзнат или че дори няма да се почне масова продажба на земя - което наистина е малко вероятно, но не и невъзможно, или че няма да се променят условията за получаване на ЕС субсиидии.
Земеделието в целия развит свят получава субсидии поради една причина - цените на земеделската продукция са силно волатилни и без стабилизиране от държавата земеделските производители постоянно минават през фалити. За да може да си гарантира една държава стабилно снабдяване с местни храни се налага да дава субсидии.Т.е. субсидиите се получават защото земеделието е крайно рисков отрасъл. А не ниско рисков, както ми се струва че се смята поне в този форум.
А субсидиите изобщо не се дават за да се елиминира риска в земеделието. За това си има застраховки! Субсидии се дават, за да може бедните да ядат! Иначе ще стават граждански войни всеки ден. Има 8 млрд. гърла на тази планета. От тях 2-3 едвам успяват да си купят храна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеАми ще купи къде ще иде? Ако ги беше изсипал на пазара в онзи момент, цената щеше да иде на 1 лев. Ти ако си няма ли да купиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеАми на обратното да е. Нас това какво ни засяга. Нали за това е пазар. Тези, които продават Фарми в момента не са ли на обратното мнение и те? Или те търсят как да се прецакат сами? К'во има да му мислиш. 50 пъти вече написахме тук, че вече е на практика осигурена 10-ина % доходност за 2013. Къде е риска? Нивите ли ще фалират?
Коментар
Коментар