IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз не виждам никакъв риск калкулиран в цената на атера ако цената мине над 2,6. Ако някой може да ми каже какъв точно риск е калкулиран ще съм много благодарен
    Ако купиш акции на сегашна цена, оценяваш 1 дка на около 600 лева. Терата тази година продава на над 1000. За пример можем да вземем и Ленда, които продаваше миналата година на около 800 лева/дка. Тази разлика не е ли рискова премия? Отделно, че земите носят и рента.

Коментар

• Казвал съм много пъти, че единствения риск тук е само цената. Никога не съм казвал нищо за компанията или мениджмънта. Може да са фантастични, но цената не е адекватна.

Проблемът и риска е друг....тези които от близо две години повдигат методично и системно цената - как мислите не ви ли сваряват като онази жаба от експеримента, дето и повдигат бавно температурата и преди да се усети е вече сварена...точно това става тук, и добре че има и такива като мен и равновесие да ви казват някои истини....не е препоръка
      Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
        Е, че то къде няма? И на улицата да излезеш да се поразходиш пак има риск. Аз тук не съм видял някой да твърди, че няма никакъв риск, ама при всички положения е по-нисък от другаде. Само ти и Геко не сте го разбрали все още. А пък, ако е имало някой, който да е отричал, кажи го кой е да му се посмеем.
        Аз не виждам никакъв риск калкулиран в цената на атера ако цената мине над 2,6. Ако някой може да ми каже какъв точно риск е калкулиран ще съм много благодарен

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
          Днес Атера затвори пак на температура от 97 градуса - абе мушмороци, не се ли усещате как ви сваряват лека полека с това плавно покачване на цената - вече ще стане 2 години комай и над 150% ръст....вече сте на 3 градуса (образно казано) от температурата на кипене, а вие се кефите, и си мислите, че водата е до колене и става за къпене не е препоръка
          Щом си толкоз убеден, що не скъсиш, тролчо? Атерата е доста ликвидна. Всеки брокер ще се навие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
            Днес Атера затвори пак на температура от 97 градуса - абе мушмороци, не се ли усещате как ви сваряват лека полека с това плавно покачване на цената - вече ще стане 2 години комай и над 150% ръст....вече сте на 3 градуса (образно казано) от температурата на кипене, а вие се кефите, и си мислите, че водата е до колене и става за къпене не е препоръка
            Поне още 4 пъти го напиши днес. Бъди по упорит, че ако те намерят тези дето им обещаваше атери по 2 лева ще ти скъсат ушите
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Днес Атера затвори пак на температура от 97 градуса - абе мушмороци, не се ли усещате как ви сваряват лека полека с това плавно покачване на цената - вече ще стане 2 години комай и над 150% ръст....вече сте на 3 градуса (образно казано) от температурата на кипене, а вие се кефите, и си мислите, че водата е до колене и става за къпене не е препоръка
              Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                От тук получавам инфо:

http://zarnoborsa.com/
                хубав е сайта, ама бая пара
                има нужда от такива...

Коментар

• Един е риска като нямаш заеми, съвсем друг е като имаш 400 милиона задължения както е фармата !
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Аз какво говоря - че има риск. Аз не отричам риска при фармата. Но при Атера риска масово се отрича.
                    Е, че то къде няма? И на улицата да излезеш да се поразходиш пак има риск. Аз тук не съм видял някой да твърди, че няма никакъв риск, ама при всички положения е по-нисък от другаде. Само ти и Геко не сте го разбрали все още. А пък, ако е имало някой, който да е отричал, кажи го кой е да му се посмеем.

Коментар

А може ли някой да гарантира, че утре фармата няма да пострада на някои друг пазар както в Русия и да баннат аналгинчетата? Може ли някой да гарантира, че няма да стане примерно пожар във фабриката или че няма да някои да обърка опаковките или рецептата на някои илач и да умре някой заради тях, както стана с Тева във Франция вчера? И що за аргументи са това? Това важи за абсолютно всичко. Може ли някой да ти гарантира, че банкнотите, които държиш в джоба си няма да струват колкото тоалетната хартия, както през 96-97? Абсурдно е да даваш такива доводи.

А субсидиите изобщо не се дават за да се елиминира риска в земеделието. За това си има застраховки! Субсидии се дават, за да може бедните да ядат! Иначе ще стават граждански войни всеки ден. Има 8 млрд. гърла на тази планета. От тях 2-3 едвам успяват да си купят храна.
                      Аз какво говоря - че има риск. Аз не отричам риска при фармата. Но при Атера риска масово се отрича.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Нещо мисля се заблуждаваш относно естеството на акцията, несъзнателно или не.
                        Ние купуваме първичния актив на първичен пазар и го търгуваме на вторичен, колкото по комасиран - толкова по добре.Риска се носи от тоя който обработва земята и купува от атера.
                        Естествено че имаме интерес и реколтите и приходите при арендаторите да са колкото може по добри та да купуват с готовност на добри цени.
                        Ма основния риск си е при тях.
                        Просто при лоша година или две най много да падне цената на земята временно - ма тогава пък с кеша ще се купуват по евтино земи ( а ние тук по евтинки акции) -те така. Елементарно е.
                        И пак да напомня че и след последните ръстове цената на земята в БГ е най ниската в ЕС. А не е най лошата...дори обратното.
                        Ами не е съвсем така, ако се материализира основния риск при тях ще се материализира и основния риск при собствениците на земя - спада в цената на земята. Така че риска в селското стопанство си е пряко корелиран с риска за тези които се надяват да печелят от ръст на цената на земята.

Коментар

Рискът се измерва като волатилност в цената. Може ли някой да гарантира че цената на земята няма да пада или че рентата няма да пада или че продажбите на земя няма да замръзнат или че дори няма да се почне масова продажба на земя - което наистина е малко вероятно, но не и невъзможно, или че няма да се променят условията за получаване на ЕС субсиидии.

Земеделието в целия развит свят получава субсидии поради една причина - цените на земеделската продукция са силно волатилни и без стабилизиране от държавата земеделските производители постоянно минават през фалити. За да може да си гарантира една държава стабилно снабдяване с местни храни се налага да дава субсидии.Т.е. субсидиите се получават защото земеделието е крайно рисков отрасъл. А не ниско рисков, както ми се струва че се смята поне в този форум.
                          Нещо мисля се заблуждаваш относно естеството на акцията, несъзнателно или не.
                          Ние купуваме първичния актив на първичен пазар и го търгуваме на вторичен, колкото по комасиран - толкова по добре.Риска се носи от тоя който обработва земята и купува от атера.
                          Естествено че имаме интерес и реколтите и приходите при арендаторите да са колкото може по добри та да купуват с готовност на добри цени.
                          Ма основния риск си е при тях.
                          Просто при лоша година или две най много да падне цената на земята временно - ма тогава пък с кеша ще се купуват по евтино земи ( а ние тук по евтинки акции) -те така. Елементарно е.
                          И пак да напомня че и след последните ръстове цената на земята в БГ е най ниската в ЕС. А не е най лошата...дори обратното.

Коментар

Рискът се измерва като волатилност в цената. Може ли някой да гарантира че цената на земята няма да пада или че рентата няма да пада или че продажбите на земя няма да замръзнат или че дори няма да се почне масова продажба на земя - което наистина е малко вероятно, но не и невъзможно, или че няма да се променят условията за получаване на ЕС субсиидии.

Земеделието в целия развит свят получава субсидии поради една причина - цените на земеделската продукция са силно волатилни и без стабилизиране от държавата земеделските производители постоянно минават през фалити. За да може да си гарантира една държава стабилно снабдяване с местни храни се налага да дава субсидии.Т.е. субсидиите се получават защото земеделието е крайно рисков отрасъл. А не ниско рисков, както ми се струва че се смята поне в този форум.
                            А може ли някой да гарантира, че утре фармата няма да пострада на някои друг пазар както в Русия и да баннат аналгинчетата? Може ли някой да гарантира, че няма да стане примерно пожар във фабриката или че няма да някои да обърка опаковките или рецептата на някои илач и да умре някой заради тях, както стана с Тева във Франция вчера? И що за аргументи са това? Това важи за абсолютно всичко. Може ли някой да ти гарантира, че банкнотите, които държиш в джоба си няма да струват колкото тоалетната хартия, както през 96-97? Абсурдно е да даваш такива доводи.

А субсидиите изобщо не се дават за да се елиминира риска в земеделието. За това си има застраховки! Субсидии се дават, за да може бедните да ядат! Иначе ще стават граждански войни всеки ден. Има 8 млрд. гърла на тази планета. От тях 2-3 едвам успяват да си купят храна.

Коментар

Ами ще купи къде ще иде? Ако ги беше изсипал на пазара в онзи момент, цената щеше да иде на 1 лев. Ти ако си няма ли да купиш?
                              Ми аз всъщност си купувах по целия път от 2,2 до 2 и обратно до 2,2

Коментар

Ами на обратното да е. Нас това какво ни засяга. Нали за това е пазар. Тези, които продават Фарми в момента не са ли на обратното мнение и те? Или те търсят как да се прецакат сами? К'во има да му мислиш. 50 пъти вече написахме тук, че вече е на практика осигурена 10-ина % доходност за 2013. Къде е риска? Нивите ли ще фалират?

Коментар

Working...
                                X