If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук не става дума за уседналост, а за това дали дружеството /законът въвежда рестрикции за ФЛ и ЮЛ - ООД, АД или АДСИЦ/ има акционери от страни извън ЕС и/или офшорки.
Вина за положението имат всички, тъй като браншовите организации в земеделието, на собствениците на земеделски земи и АДСИЦ проспаха и двете четения в комисиите и парламента?! Нададоха вой чак след обнародването им в ДВ?! Абсолютна липса на професионализъм и заинтересованост!
доколкото помня, философията и целта на тези промени беше именно тази - да се гораничи покупката на земя от "прекалено външни" лица
и това са направили
предполагам ще има промени ако се промени линията и мисълта на закона, а не, че е допусната грешка
Тук не става дума за уседналост, а за това дали дружеството /законът въвежда рестрикции за ФЛ и ЮЛ - ООД, АД или АДСИЦ/ има акционери от страни извън ЕС и/или офшорки.
Вина за положението имат всички, тъй като браншовите организации в земеделието, на собствениците на земеделски земи и АДСИЦ проспаха и двете четения в комисиите и парламента?! Нададоха вой чак след обнародването им в ДВ?! Абсолютна липса на професионализъм и заинтересованост!
явно се прави обследване кое как е по веригата на собствеността, не само за юридическото лице - АД
ще прочета нещата като имам време и ще пиша
незнам дали казусът ще се реши или не
грубо - имат право да придобиват земя само граждани на ЕС
ако е юридическо лице се разследва до собственик физическо лице, за да се прецени
това е невъзможно за Адванса, а и предполагам, че има лица в СТРУКТУРАТА на собствеността, които не са граждани на ЕС
тогава това определение за висене на сделки е неточно, просто няма такива сделки, договорките не са в съответствие със закона
дали ще има промени в него - незнам, предполагам не, но нека видим новия парламент какво ще измисли, до тогава чакаме
помислете само кои са лобистите в едната и другата посока и от там решете
Не Форти, този закон ми е ясен и съм го анализирал многократно .. .
Визирам:
Системният проблем с избора на фирми за поддръжка на картите за възстановената собственост, ползвани за вадене на документи за сделки за земеделски земи, отново се е появил в някои региони.
За невъзможността за приключване на сделките със зземя ..., някъде четох че висяли над 1 млн. дка. договорени ...?
грубо - имат право да придобиват земя само граждани на ЕС
ако е юридическо лице се разследва до собственик физическо лице, за да се прецени
това е невъзможно за Адванса, а и предполагам, че има лица в СТРУКТУРАТА на собствеността, които не са граждани на ЕС
тогава това определение за висене на сделки е неточно, просто няма такива сделки, договорките не са в съответствие със закона
дали ще има промени в него - незнам, предполагам не, но нека видим новия парламент какво ще измисли, до тогава чакаме
помислете само кои са лобистите в едната и другата посока и от там решете
Коментар
Konsultant
За невъзможността за приключване на сделките със зземя ..., някъде четох че висяли над 1 млн. дка. договорени ...?
Форти, би ли навлязъл в повече подробности относно вписването на сделките, къде вече се работи, къде се чака, колко декари висят и т.н.
Предварително благодаря, поздрави!
относно изповядването на сделките - нотариусите отказват да го правят поради изискванията на закона - по-добре ги прочетете, че да не цитирам нещо наизуст
другите въпроси не ги разбрах!!!!
Нищо особено де не ти е известно.... зрънчовците си копат 5 годишни дъна и аз като фен на такива си пълня на нисе силозчета с тях ,вече 5%.
Все по силния $ също не им помага, макар да ме кефи от друга страна аче кеша ми е главно зелен.
Колко още според тебе може да се спихнат ?
За мене повече от 15% до 20 макс...надали...
Коментар