Промените в закона за земята спират покупките на Адванса и това май личи в юлския отчет - няма купено нищо. Това вече е сериозен проблем, много голям.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеТук съм
Ееее , ха добре пристигнал и настанил , и се мажи да не прегориш !!! - докато дойда да ти държа чадъра
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel
Исках нещо по конкретно по общини за последните години да намеря...ала не е супер наложително.
В две съседни землища дори със сходно качество на земите пак има разлика обусловена от конкуренцията между земеделците или липсата на такава.
Често дори един и същ арендатор обработващ земи в различни землища, дава различна рента в отделните землища основно заради конкуренцията, а не толкова заради качеството на земите.
Според мен именно конкуренцията между земеделците е основния фактор за това какво це е нивото на рентите. Естествено следва качеството на земята, технологиите на производство и т.н.
Ако те интересува конкретно землище и имам някакво инфо ще ти го дам.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеПреди няколко години БАСЗЗ правиха разни обобщения са средни цени и ренти, което си е доста ала-бала инфо според мен, но вече май не правят.
Ето последното инфо което има синтезирано от тях за 2011г.
http://investoracademy.blogspot.com/...1_18.html#more
.....
Относно евросубсидиите през последните години - около 28-30 лв. по СЕП.
Аз имам данни до 2011 със средните ЕС субсидии и нац.доплащания, както и средните ренти за страната от 2007 до миналата година. Исках нещо по конкретно по общини за последните години да намеря...ала не е супер наложително.
Конкретния казус е повече от ясен и фрапиращ. Не може съседното землище да дават двойно по голяма рента при дори по некачествена земя, а тези да ми се правят на отворковци. Или лъжат като разпрани за средни добиви, разходи и цени, или са топнекадърниците на Варненска област. И в двата случая са за бунището
Коментар
-
Дайте ми линк ако обичате с рентите по общини (може и само Изт.България, ма да не е само Добруджата), както и точните суми на евросубсидиите за декар последните 2-3 години.
Че съм се наел яко на едни убавци и луди ще ги направя на предстоящото общо събрание...
Тенкс.
Ето последното инфо което има синтезирано от тях за 2011г.
http://investoracademy.blogspot.com/...1_18.html#more
Аз не съм попадал на достоверна обобщена информация за рентите по общини в последните години. Практически няма кой да я направи. Заинтересованите си трупат свои собствени бази данни с такава информация и си я кътат, щото никой индивидуален играч няма сметка от разгласяването на такова инфо.
Най-добър ориентир според мен са търговете които правят областните дирекции по земеделие за отдаване под наем на земеделски земи.
Ето примерно насрочени два такива :
http://www.mzh.government.bg/odz-dob...14-07-31/.aspx
http://www.mzh.government.bg/odz-var...14-07-11/.aspx
Сравнявал съм реалните ренти на арендатори и кооперации спрямо цените постигани на тези търгове и обикновено разликите не са драстични - обикновено 5-15%, но е имало в отделни землища драстични изхвърляния от мераклии земеделци да наемат общинска земя.
Ето ти резултатите от една примерна заповед от един търг за 2013.
http://www.mzh.government.bg/odz-var...3-14.sflb.ashx
Относно евросубсидиите през последните години - около 28-30 лв. по СЕП.Last edited by 77; 22.08.2014, 16:18.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеАз се поотказах да гледам кристалната топка за бъдещето, поради което наблягам повече на фактите, пък бъдещето - божа работа.... Естествено, опитвам се да предугаждам някои неща, но не винаги ми се отдава... ето дори и в случая, ако преди няколко месеца някой ми беше казал, че продажбите в края на Юли ще са 3,5 повече от съпоставимия период на миналата година, щях да му се изсмея в очите (предвид всичките фундаментални причини покрай дъждовете, очакванията за по-ниски цени на зърното и т.н.), но ето какво се случва....
Така че, като цяло гледам да наблягам и анализирам фактите (исторически данни), а не толкова очакванията.... продажбите през есента, ще мога да ги коментирам през декември
много си мисля за служителите в центрабите на банките, за тези от управление на риска, от финансовите анализатори и какви ли не още, ако толкова много разбираха от бизнеси, както дават акъли за клиентите, колко ли големи бизнеси са си направили, или поне направили портфейли от няколко милиона, няма начин да не е така
но от друта страна - как са се впили в заплатите и пуснали лактите, при наличието на няколко милиона в акции, защо се мъчат за 3-4 хилки на месец незнам
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеДобре е да следим следните фактори:
1.Фермерите май се объркаха тази година и чакаха по-добри резултати. Продажбите на Адванса са договорени още в по-хубавите времена.
2.От тук нататък няма да повторим 2013г със силни продажби през есента.
Т.е. настоящите продажби са от резултатите от 2013г и очакванията за 2014г, но не и фактите за 2014 година.
Според мен фермерите тази година ще си пазаруват на дребно и там ще си оставят парите, които не са толкова много.
Това си мисля, може и да греша, ще видим какво ще излезе.
Не мога да разбера една работа, която забелязвам. Новите договори са за следна рента 45лв/дек. Доколкото имам инфо, навсякъде рентата е по-висока от тази – за нова имам предвид. От къде се получава тази по-малка рента, която да понижи общата? А част от районите, за които знам не са с много добра земя. Значи има и с много по-лоша или нещо друго има???
Така че, като цяло гледам да наблягам и анализирам фактите (исторически данни), а не толкова очакванията.... продажбите през есента, ще мога да ги коментирам през декември
Коментар
-
fortiss написа:
...............Дали времето ще бъде сухо и топло през следващите години? За постигането на по-високи цени и добиви определено ни трябва суша, но не в България. .........
Ето какво се случило тогава:
Големият глад от 1315-1317 и до 1322 г. е първия от серия големи по мащаб природни и икономически кризи, които разтърсват тогавашния свят. Кризата е най-силна в Северна Европа, Британските острови, Северна Франция, Холандия , Скандинавските страни, Германия и Западна Полша. Засяга някои от балтийските държави, с изключение на далечната източната част на Балтийско море. Макар не пряко, ударът засяга и Италия и Испания. Европа е засегната, умират милиони, а годините бележат край на на растежа и просперитета през единадесети до тринадесети век.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеВсичко се променя ,включително и твоето мнение за цените на земя в БГ
двете хилки си остават
написах какви са рисковете, тенденциите, мислите, които ме мъчат
те не са от вчера, като писах нещата за двете хилки пак беше същото
споделям, пишете и вашите мнения
те двете хилки ще се достигнат не толкова от промяна на вътрешния пазар, а по-скоро от вътрешни фактори в зърнопроизводителите, за които трябав време да се материализират
Коментар
Коментар