IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всичко се променя ,включително и твоето мнение за цените на земя в БГ
    Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Дали ще трябва да свикнем с новата нормалност на настоящата година?
    Този въпрос и отговорът му са водещи при определяне цената на земята. Колко ще може да се печели от 1 декар през следващите 10 години? Труден въпрос.
    Дали времето ще бъде сухо и топло през следващите години? За постигането на по-високи цени и добиви определено ни трябва суша, но не в България. Явно потенциала на световното производство е голям. Поне засега ръстът на производството е по-голям от потреблението. Дори и в САЩ, където отдавна се прави интензивно земеделие, средните добиви отчитат непрекъснат растеж. Какво да говорим за Бразилия, Аржентина, Руси я, Украйна и други.
    На Бразилия и трябва по-евтин и с капацитет вътрешен транспорт. Това е свързано с време и пори, но е реално да се постигне. По-високи цени на зърното ще са катализатора за това.
    От друга страна търсенето расте, обаче това се получава в години с ниски цени. При високите цени /2012г/ търсенето намаля. Предполагам, че трябва поредност от такива години като 2012г, за да се получи ръст на търсенето при високи цени.
    Високите цени обаче не са панацея. Обикновено с високите цени се вдигат и разходите /нямам предвид рента/, а машини, торове, препарати, услуги и други, т.е. печалбите може да пораснат за кратно, след това пак надолу. Няма как да оставят фермерите с високи печалби за дълго време, а ги разпределят по веригата.
    Доста са факторите и в едната и в другата посока, смесват се и става една кашора, в която трудно се ориентира инвеститора.
    За мен потенциалът на земята не е висок вече. Предполагам, че е подходяща за купуване освен от фермери и от инвеститори, които ниска доходност не ги притеснява, т.е. такива с пари, а не като нас спекуланти чакащи 30-40-50% на година от борсата. Обикновено това са разни фондове работещи с чужди пари.
    Текущата ситуация е такава, че зърното е много – САЩ, Русия, ЕС, Украйна, Китай и други. През следващата година предполагам, че добивите ще са със спад, но като цяло приходите от дек – същите, въпреки по-високите цени. Може би крайните запаси то 2014-2015 МГ да останат същите и през 2015-2016 МГ.

Коментар

• Дали ще трябва да свикнем с новата нормалност на настоящата година?
      Този въпрос и отговорът му са водещи при определяне цената на земята. Колко ще може да се печели от 1 декар през следващите 10 години? Труден въпрос.
      Дали времето ще бъде сухо и топло през следващите години? За постигането на по-високи цени и добиви определено ни трябва суша, но не в България. Явно потенциала на световното производство е голям. Поне засега ръстът на производството е по-голям от потреблението. Дори и в САЩ, където отдавна се прави интензивно земеделие, средните добиви отчитат непрекъснат растеж. Какво да говорим за Бразилия, Аржентина, Руси я, Украйна и други.
      На Бразилия и трябва по-евтин и с капацитет вътрешен транспорт. Това е свързано с време и пори, но е реално да се постигне. По-високи цени на зърното ще са катализатора за това.
      От друга страна търсенето расте, обаче това се получава в години с ниски цени. При високите цени /2012г/ търсенето намаля. Предполагам, че трябва поредност от такива години като 2012г, за да се получи ръст на търсенето при високи цени.
      Високите цени обаче не са панацея. Обикновено с високите цени се вдигат и разходите /нямам предвид рента/, а машини, торове, препарати, услуги и други, т.е. печалбите може да пораснат за кратно, след това пак надолу. Няма как да оставят фермерите с високи печалби за дълго време, а ги разпределят по веригата.
      Доста са факторите и в едната и в другата посока, смесват се и става една кашора, в която трудно се ориентира инвеститора.
      За мен потенциалът на земята не е висок вече. Предполагам, че е подходяща за купуване освен от фермери и от инвеститори, които ниска доходност не ги притеснява, т.е. такива с пари, а не като нас спекуланти чакащи 30-40-50% на година от борсата. Обикновено това са разни фондове работещи с чужди пари.
      Текущата ситуация е такава, че зърното е много – САЩ, Русия, ЕС, Украйна, Китай и други. През следващата година предполагам, че добивите ще са със спад, но като цяло приходите от дек – същите, въпреки по-високите цени. Може би крайните запаси то 2014-2015 МГ да останат същите и през 2015-2016 МГ.

Коментар

• Рентата зависи и се влияе от различни фактори, но най-силно влияние оказва наличието (липсата) на конкуренция по отношение на земята... Когато в твоето землище има един единствен голям арендатор, който на всичкото отгоре е и най-големия собственик на земя тогава нямаш алтернатива. Колкото ти даде - толкова.
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
          отлични резултати за Адванса...както прогнозирах преди време тази година ще бъде доста по успешна от предишната като цяло за компанията....надявам се и бъдещите резултати да продължат във възходяща посока
          http://www.investor.bg/novini-i-anal...-iuli-,178505/
          Да наистина: ного добри резултати !!!!
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В Старозагорско е около 35 лева рентата.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
              Какви 45 лв. в Южна България рентата е от 100-120 кг *0,27 лв./кг =27-32,4 лв./д-ка...
              Югоизточна България, село в община Средец, не е в Странджата - рентата е 60-80 кг. зърно...
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• И аз мисля ,че има инерция в цената на земята ,на която продават ,ама има ли още една неблагоприятна година и смятам ,че посоката е надолу и то яко
                Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Добре е да следим следните фактори:
                1.Фермерите май се объркаха тази година и чакаха по-добри резултати. Продажбите на Адванса са договорени още в по-хубавите времена.
                2.От тук нататък няма да повторим 2013г със силни продажби през есента.
                Т.е. настоящите продажби са от резултатите от 2013г и очакванията за 2014г, но не и фактите за 2014 година.
                Според мен фермерите тази година ще си пазаруват на дребно и там ще си оставят парите, които не са толкова много.
                Това си мисля, може и да греша, ще видим какво ще излезе.
                Не мога да разбера една работа, която забелязвам. Новите договори са за следна рента 45лв/дек. Доколкото имам инфо, навсякъде рентата е по-висока от тази – за нова имам предвид. От къде се получава тази по-малка рента, която да понижи общата? А част от районите, за които знам не са с много добра земя. Значи има и с много по-лоша или нещо друго има???

Коментар

• Какви 45 лв. в Южна България рентата е от 100-120 кг *0,27 лв./кг =27-32,4 лв./д-ка
                  Е големите играчи може да се пазарят на повече ,ама "официално" едва ли е много драстично над тези числа..

Коментар

• Добре е да следим следните фактори:
                    1.Фермерите май се объркаха тази година и чакаха по-добри резултати. Продажбите на Адванса са договорени още в по-хубавите времена.
                    2.От тук нататък няма да повторим 2013г със силни продажби през есента.
                    Т.е. настоящите продажби са от резултатите от 2013г и очакванията за 2014г, но не и фактите за 2014 година.
                    Според мен фермерите тази година ще си пазаруват на дребно и там ще си оставят парите, които не са толкова много.
                    Това си мисля, може и да греша, ще видим какво ще излезе.
                    Не мога да разбера една работа, която забелязвам. Новите договори са за следна рента 45лв/дек. Доколкото имам инфо, навсякъде рентата е по-висока от тази – за нова имам предвид. От къде се получава тази по-малка рента, която да понижи общата? А част от районите, за които знам не са с много добра земя. Значи има и с много по-лоша или нещо друго има???

Коментар

• Фен съм на дружеството и винаги съм го защитавал, но това което отчитат до момента през годината изумява дори и мен ?

Като цяло годината не е от най-добрите за земеделците, което поне теоритично поставяше под въпрос задържането темпа на продажбите, но какво се отчита до момента спрямо миналата година:

1.) Продажби до 31.07.2014 г.: 22'068 дка. (при средна цена 1'146 лв./дка.);
                      2.) Продажби до 31.07.2013 г.: 6'288 дка. (при средна цена 1'108 лв./дка.);

Та това са 350 % ръст в продажбите до момента, а силните месеци след септември още не са дошли....

Не знам какви начини на работа използва мениджмънта за управлението на компанията, но го прави дяволски добре... Резултатите до момента са просто покъртителни !

Коментар

• отлични резултати за Адванса...както прогнозирах преди време тази година ще бъде доста по успешна от предишната като цяло за компанията....надявам се и бъдещите резултати да продължат във възходяща посока
                        http://www.investor.bg/novini-i-anal...-iuli-,178505/
                        Last edited by orakula; 21.08.2014, 02:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                          Чудиш ли се сега защо имаш само 1 акция от тях ?
                          Не,това не се чудя
                          И сега бих направил същото

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            Много добри резултати, особено на фона на зърнения пазар. Вероятно сделките са договорени доста по-отдавна, когато не се е очаквало точно това от фермерите.
                            Адвансът се представят много добре. Остава покупките да увеличат и става супер системата.
                            Признавам, че преди месеци ги подценявах, а съм грешил.
                            Чудиш ли се сега защо имаш само 1 акция от тях ?
                            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Много добри резултати, особено на фона на зърнения пазар. Вероятно сделките са договорени доста по-отдавна, когато не се е очаквало точно това от фермерите.
                              Адвансът се представят много добре. Остава покупките да увеличат и става супер системата.
                              Признавам, че преди месеци ги подценявах, а съм грешил.

Коментар

• Адванс Терафонд АДСИЦ продаде 7000 дка земеделска земя през юли Прочети повече на: h

Към края на юли 2014 г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 219 603 дка земеделска земя и 139 дка градска земя. През юли няма купени земи. През същия месец са извършени продажби на 6 943 дка, а за годината общо са продадени 22 068 дка при средна цена 1146 лв/дка. Враца, Шумен и Плевен са с най-голям процент от притежаваната земя към момента, със съответно 29 788 дка, 20 853 дка и 19 964 дка. Фондът притежава по над 10 000 дка също така и в областите Варна, Търговище, Велико Търново, Видин, Стара Загора, Силистра и Хасково. Средното ниво на рентата по договори за тази година е 45 лв/дка. Очакваните рентни приходи за 2013-2014 г. са 5 688 089 лв, от които авансово са събрани вземания за 1 874 480 лв., или 33%. За стопанската 2012-2013 г. дължимата рента е 5 645 245 лв, от която са събрани 4 746 612 лв., или 84.1%.

http://profit.bg/news/Advans-Terafon...id-127355.html

Коментар

Working...
                                X