IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес бях на интервю за работа и нямаше как да присъствам на събранието, за което съжалявам. Явно е било интересно събитие!

Ако се придържаме към тезата, че цената на акцията се определя не толкова от дивидентната доходност, а от средната пазарна цена на земята в портфейла на фонда, не виждам защо да очакваме спад на акцията в дългосрочен план. Ако цената падне, при евентуална ликвидация на фонда най-вероятно ще се случи това, което видяхме при ЕЛАРГ - рязко поскъпване до цената за един ликвидационен дял.

Естествено, пазарът си е пазар, всичко може да се случи. Имам акции, очаквам да получа дивидент и за мое добро се надявам да не видим кой знае какъв спад след 2 седмици, а и след това.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
      Адванса е вече бита карта, няма хляб в тази акция вече
      Защо.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от unseen Разгледай мнение
        Защо ли?
        Дявола е в детайлите . Разбери как купуват и ще си отговори 90% на въпроса .
        Добре де - сподели какво визираш с "как купуват" ?

Ако знаех, едва ли щях да задавам въпроси за тях и защо са толкова агресивни в покупките на земя (особено на фона на останалите меко казано 'мрачни' прогнози тук) ?

Коментар

• Аз мисля: като дивидент под 8-9 стинки няма да се падне - това: само от ренти. И туканка-там някоя продажбица на нелизинг: въобще - докъм 12-15 стинки можем да.

Вероятно акцията ще се спихне като цена за 3-4 години - може да падне докъм 1.8 кинта.

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
            Всичко беше по протокол

Дивидента остава 0,30/акция

За в бъдеще ще се разчита на продажбата на лизинг, като таргета е малки фермери. Лизинга е 5 годишен с 25% първоначална вноска и после по 15% всяка година. Земята се прехвърля след като се изплати на 100% след последната вноска. Ако настъпи фалит или нещо спре плащането на лизинга парите остават в полза на дружеството и земята остава негова собственост.

Дивидент по лизинга ще се изплаща чак след прехвърлянето на земята. Така дивидента в бъдещите 4 години ще намалее номинално, но след края на годината ще се знае приблизително под колко няма да падне 2021г, след 2016 за 2022 и т.н.

Продават на 1500лв/дка без значение дали е на лизинг или в кеш.
            това почти изцяло може да се приеме като пожелание, а не като бизнес план
            точоно малкият фермер е най-най- платежоспособен, ама НАЙ

Коментар

• Всичко беше по протокол

Дивидента остава 0,30/акция

За в бъдеще ще се разчита на продажбата на лизинг, като таргета е малки фермери. Лизинга е 5 годишен с 25% първоначална вноска и после по 15% всяка година. Земята се прехвърля след като се изплати на 100% след последната вноска. Ако настъпи фалит или нещо спре плащането на лизинга парите остават в полза на дружеството и земята остава негова собственост.

Дивидент по лизинга ще се изплаща чак след прехвърлянето на земята. Така дивидента в бъдещите 4 години ще намалее номинално, но след края на годината ще се знае приблизително под колко няма да падне 2021г, след 2016 за 2022 и т.н.

Продават на 1500лв/дка без значение дали е на лизинг или в кеш.

Коментар

• няма да има вече такива дивиденти,но ще бъдат по-големи от банковите депозити
                Last edited by vatla; 09.06.2015, 16:50.

Коментар

• Какво чакате, а не давате инфо от събранието?

Коментар

• Ако следваме аналога от минали години, след като приключи продажбата на правата на дивидент ще потъне поне до 2.30 :/

Не е препоръка за покупка/продажба
                    Имам акции
                    Мисля да ходя на ОСА

Коментар

• Адванса е вече бита карта, няма хляб в тази акция вече
                      Bulls on BSE

Коментар

• JackD
                        , регистриран на 22 Май 2015 г.

BullsonBSE
                        Bulls onBSE, регистриран на 7 Май 2015 г., друг

multi multi не е онлайн
                        ...
                        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Написах мнението си, не го налагам.
                          Моделът за такава търговия е изчерпан до степен на такъв дивидент без декапитализация, която си се прави непрекъснато.
                          Запазването на декарите се прави при закупуването на все по-лоша земя.
                          Не смесвайте земята като актив и това, което иска да прави Адванса.

Коментар

• Първоначално изпратено от JackD Разгледай мнение
                            Ами за да са по усмихнати хората утре на ОСА

Кой ще ходи?
                            Аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от unseen Разгледай мнение
                              Защо ли?
                              Дявола е в детайлите . Разбери как купуват и ще си отговори 90% на въпроса .
                              Ще раздухаш ли малко как купуват?
                              Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                                Атерката потегля нагоре .
                                Ами за да са по усмихнати хората утре на ОСА

Кой ще ходи?

Коментар

Working...
                                X