IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Годишен отчет: 0.40 лв. доход на акция
    Last edited by k.o.; 28.03.2016, 17:08.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• http://frognews.bg/news_108480/Pazar...ia-se-ohlajda/

"Цените на земята удариха своя таван, а пазарът започва да се охлажда. Доходността от земеделската земя също вече е критично ниска - под 2%. Така липсва и спекулативният мотив за покупка, защото инвестицията няма да носи предишната възвръщаемост от вложението."

"Например в Разградско били 60-65 лв./дка, но за някои земи минавали по 80 лв. Всеки фермер гледа да увеличава земята си, но при намалените приходи няма как да стане, каза още Бахтияр Мехмед. И допълни, че вече действа на принципа "надеждата крепи човека" с очакване за по-добри времена за земеделците. И при нас се забелязва охлаждане на пазара, цените на земеделската земя в региона се задържат, заяви и Божидар Митов, шеф на "Агроелит" - Търговище."

"Единствено символичните лихви по депозитите са стимул за хора със значителни спестявания, но без познания за пазара, да инвестират в земя. Това правят лекари, адвокати, компютърни специалисти и др., които разчитат, че цената на нивите ще продължи да расте. Но това е опасно, защото балонът само се надува и като гръмне е много възможно дори някои да излязат на загуба от вложенията си в земи. Обикновено масовото навлизане на хора без опит, знания и умения на даден пазар, докато още е във възходящ цикъл, е сигурен признак за надут балон, който скоро ще се пръсне."
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Какво стана тук - земя или акции ще купуваме тази година???
        вземам нещо такова:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2&slink=d4rijk

вече си минах от реда за буците, нека новобранците в инвестициите - те да поритат малко от малко
        стига са писали само глупости тук
        Изключително добър избор,консумира 12до13 бензин и е много здрава,взимай няма да сгрешиш и гледай да е с този мотор!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          Не го мислете , + - десетина хилки годишен разход Фортис не го вълнуват /с малко прикачен инвентар от агроизложението и го е избил/ !

Но тъй като не се изразявам разбираемо за списващите тъдява, разтълкувайте ми появата на втори мащабен играч по лизингови продажби на ЗЗ ! И по възможност го пресметнете през сигурна продажна за момента ~ 1900/дка. та ако и да е ПЪРВА кат. с лаг 3г. да речем - отнесена към моите наколенни сметки

-http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/03/23/2728457_agrion_navliza_v_biznesa_s_krediti_za_agro biznesa/?ref=embed&source=www.dnevnik.bg

Агрион" навлиза в бизнеса с кредити за агробизнеса
          Вторият по големина собственик на земи в България вече има регистрирано небанково дружество в БНБ
          Ами те и при покупките на земи бяха конкуренция на Адванса, така че нищо учудващо,че и при лизинга ще е така, явно се гледат едни други.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
            С това американско бензиново изпълнение трябва да си закачиш и колонката за бензин

Не го мислете , + - десетина хилки годишен разход Фортис не го вълнуват /с малко прикачен инвентар от агроизложението и го е избил/ !

Но тъй като не се изразявам разбираемо за списващите тъдява, разтълкувайте ми появата на втори мащабен играч по лизингови продажби на ЗЗ ! И по възможност го пресметнете през сигурна продажна за момента ~ 1900/дка. та ако и да е ПЪРВА кат. с лаг 3г. да речем - отнесена към моите наколенни сметки

-http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/03/23/2728457_agrion_navliza_v_biznesa_s_krediti_za_agro biznesa/?ref=embed&source=www.dnevnik.bg

Агрион" навлиза в бизнеса с кредити за агробизнеса
            Вторият по големина собственик на земи в България вече има регистрирано небанково дружество в БНБ

Коментар

вземам нещо такова:

вече си минах от реда за буците, нека новобранците в инвестициите - те да поритат малко от малко
              С това американско бензиново изпълнение трябва да си закачиш и колонката за бензин

Коментар

вземам нещо такова:

Абе, вземай един Баварец, не се занимавай с това...

А и ще ти ходи повече на финансовото състояние !

Коментар

• Какво стана тук - земя или акции ще купуваме тази година???
                  вземам нещо такова:

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Какво стана със спидито, защо не расте !?!? Проблем на бързия растеж ли се получи !?!?
                    (пс. oslo излезе от листата на знаещите)
                    Не се притеснявай за моята връзка със Спиди
                    2020 очаквам да се разделим щастливо на 8XEV/EBITDA

Не е препоръка
                    Гледай си прецакванията
                    Така и не съм разбрал в кой избушеняк влагаш

Коментар

няма пълно щастие непрекъснато
                      винаги има нещо изпуснато, неизползвано, дори и загуби
                      ама това е нашия живот на спекуланти
                      съгласен на 100%

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                        Гледайки напред и при двата актива потенциала за капиталова доходност е не много голям.
                        Рентната/ дивидентна доходност също е ясна на всеки.
                        Спекулативната -да му мислят спекулантите.
                        Могат да спечелят прилично, ама могат и студена водица да пият.
                        Един ден акцията ще отиде в небитието. Ще ликвидират фонда.
                        Държателите на акции ще се видят с кеш.
                        Какво ще го правят?
                        Ако искат да са конкретно пак в земя ще им е трудничко отвсякъде
                        .
                        Така е, точно и затова реалните никак не ми се пипат, и аз като форти нямам намерение да кърша хатъра на дядовците си, синковците да решават нататък.
                        За мен едни 10% в такъв актив винаги трябва да си има.

Коментар

• няма пълно щастие непрекъснато
                          винаги има нещо изпуснато, неизползвано, дори и загуби
                          ама това е нашия живот на спекуланти

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Че то затова някой да спори ?
                            Определено е напред форти за това време.
                            За последните 4-5г не толкова, ала все пак говорим тук за 10г период.

Но въпроса бе за сега и занапред....

А аз мога да съдя по себе си.
                            Миналата година взех 38лв средна рента на дка от наследствените си земи в 2 землища.
                            Ако обаче ми се яви купувач и ми предложи 670лв/дка - просто ще му се изсмея и почерпя дори за добрата шега. Нищо че са раздробени, под 900 е абсурд да продам и то само ако съм на зор.

За мен е по изгодно да имам през атера, дори са двойно повече от реалните ми.
                            Гледайки напред и при двата актива потенциала за капиталова доходност е не много голям.
                            Рентната/ дивидентна доходност също е ясна на всеки.
                            Спекулативната -да му мислят спекулантите.
                            Могат да спечелят прилично, ама могат и студена водица да пият.
                            Един ден акцията ще отиде в небитието. Ще ликвидират фонда.
                            Държателите на акции ще се видят с кеш.
                            Какво ще го правят?
                            Ако искат да са конкретно пак в земя ще им е трудничко отвсякъде.
                            Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Бъдещето - тъмно и неясно.
                              Ама все пак - не мисля точно аз да продавам земята - сина - ако прецени, не го знам, ама май и той няма.
                              Защо да я продавам дори и да не расте цената и засега???
                              Достатъчно е да инвестирам рентата в акции всяка година. Какъв е смисъла да рискувам и да си играя със съдбата???
                              Ще инвестирам следващите години в акции извън БГ, за да намаля риска от нашата страна и това мога засега.
                              Относно доходността - въобще не си мислех преди 10г, че ще стане точно така. Тогава бях много доволен на рентата - както и сега.

все пак - всичко е начин на виждане, друг ще го види по-различно от мен
                              през 2004-2006г, когато си купувах земя - модата беше съвсем друга - УПИ, апартаменти, магазини - земя много, много малко хора купуваха
                              след 10г настоящето положение ще изглежда друго

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Че то затова някой да спори ?
                                Определено е напред форти за това време.
                                За последните 4-5г не толкова, ала все пак говорим тук за 10г период.

Но въпроса бе за сега и занапред....

А аз мога да съдя по себе си.
                                Миналата година взех 38лв средна рента на дка от наследствените си земи в 2 землища.
                                Ако обаче ми се яви купувач и ми предложи 670лв/дка - просто ще му се изсмея и почерпя дори за добрата шега. Нищо че са раздробени, под 900 е абсурд да продам и то само ако съм на зор.

За мен е по изгодно да имам през атера, дори са двойно повече от реалните ми.
                                900? че това си е 4.2% доходност, имаш дивидентни компании или корпоративни облигации с повече
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X