IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ама как върна Атерката, а - браво!

п.п.нямам

Коментар

• При мен също се появи .

Коментар

• И на Бенч-а се появи дивидента. Айде честито, сега да видим ще се реинвестират ли милионите или ще се спекулира?

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
          Адванса е за средно-, и дългосрочни инвеститори ... Сякаш като си купиш реална земя всяка година я продаваш и купуваш ,респ. увеличаваш рентата и т.н ..
          Форти гледа нещата от гледна точка на зърнопроизводител ,а не от страната на рентиер/арендодател/ ...То е ясно, че ръстът в цената на земята няма да е без край
          Повече ме притеснява съдбата на ЕС ,респ. земеделските субсидии и т.нар. програми ,защото от там има изкривяване на реалността
          субсидиите и програмите изкривяват пазара, но тях ги има на много места по света, не само в ЕС
          не точно то гледна точна ка зърнопроизводител, макар, че те движат основно пазара и тяното състояние е най-важно

Коментар

• Адванса е за средно-, и дългосрочни инвеститори ... Сякаш като си купиш реална земя всяка година я продаваш и купуваш ,респ. увеличаваш рентата и т.н ..
            Форти гледа нещата от гледна точка на зърнопроизводител ,а не от страната на рентиер/арендодател/ ...То е ясно, че ръстът в цената на земята няма да е без край
            Повече ме притеснява съдбата на ЕС ,респ. земеделските субсидии и т.нар. програми ,защото от там има изкривяване на реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Ми ето ти например от преди 7г, близо 1/3 са нечитави планински канари.
              Това попречи ли на дружеството да продаде досега 90% от тоя портфейл на средна 55-60% премия спрямо средната цена за страната по нси ?
              Ми не....

-Не трябва да ги оборваме , а трябва да се разпределяме правилно по полето и да ги оставим да забиват "остри" сервизи - най обичам

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
                от последният бюлетин: отдадена земя под аренда 80,20% , Дек 2012 - 92%. Всеки който е наясно с пазара на зем. земя ще ти каже,че няма читава ниви, които да не се обработват. Тези 20% които не са отдадени под аренда какви са ?
                Ми ето ти например от преди 7г, близо 1/3 са нечитави планински канари.
                Това попречи ли на дружеството да продаде досега 90% от тоя портфейл на средна 55-60% премия спрямо средната цена за страната по нси ?
                Ми не....

 Към 31 март 2009 инвестиционните имоти на Дружеството включват: земеделска земя с площ приблизително 263,034 декара на стойност 89,821 хил. лв...
                 Към края на първото тримесечие на годината, Дружеството има сключени за стопанската 2008-2009 година договори за наем и аренда на 180 087 декара, които съставляват 68,47% от земите, закупени до момента. Средният размер на арендното/наемното плащане за стопанската година е в размер на 20 лв/дка,

Коментар

от последният бюлетин: отдадена земя под аренда 80,20% , Дек 2012 - 92%. Всеки който е наясно с пазара на зем. земя ще ти каже,че няма читава ниви, които да не се обработват. Тези 20% които не са отдадени под аренда какви са ?

10% новозакупени от миналата година

~ в началото бяха 212хил. дка а сега са 232+ мисля

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                    Ако продадът земя от която вземат 45 на 1500 и купят такава за 800 от която пак вземат 45 лв примерно е добре
                    +858274858375

Коментар

• Имат и около 10 хил. Декара отдадени на лизинг това са 4% от общата земя. Рентата от тзи декари мисля не я включват като отдадена под наем земя.Продажбата на лизинг е на по висока цена но и рентите отиват за лизингополучателя според мен

Коментар

• Ако продадът земя от която вземат 45 на 1500 и купят такава за 800 от която пак вземат 45 лв примерно е добре

Коментар

Може би част от тях са купени скоро

Коментар

• от последният бюлетин: отдадена земя под аренда 80,20% , Дек 2012 - 92%. Всеки който е наясно с пазара на зем. земя ще ти каже,че няма читава ниви, които да не се обработват. Тези 20% които не са отдадени под аренда какви са ?

Коментар

• ето я разликата между човек, който си седи в офиса и чете каквото му дадат и друг който е на място и разполага с реална информация от първа ръка като Форти.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Но не забравяйте и факта, че качеството на притежаваната земя непрекъснато намалява. В това можете да бъдете 200% сигурни.
                                .
                                В това също ще чакам с нетърпение да ме убедиш на 200%. И с колко ?
                                След продажбата на над 230К дка последните 6г аз също мисля че има влошаване в качеството на притежавания портфейл земя в сравнение с преди 7-8г, но е не повече от 5-6% максимум.
                                Основание за това ми дава сравнението на ежегодните сводки за притежаваните земи по категории.
                                Друг е въпроса ако не им вярваш ( то в какво ли да не се съмнява човек на бфб...), но имайки предвид че продаденото за тоя период и като обем и като премия спрямо пазарните цени за съответните години е достатъчно показателно - за мен си отговарят на реалността.

Коментар

Working...
                                X