днес ще огледам последните промени утре ще напиша
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениецяла стинка е това срещу некакви си 1000 дка!?!?!? Ами ако са трънаце и шубраце къде е лошото!?!?)))) Интересно какво мисли форти, като крупен чифликчия!?!?))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Вземат се в предвид приходите от рента, таксите на дружеството, които са едни за всички държани инвестиционни активи, други върху продажбите и се попълва във формула, промени в сметките внасят и дали дружеството ще изплати 90% или повече от печалбата.
Приблизително приходите от рента покриват основната част от таксите и при текущия ориентировъчен марж на печалбата наистина излиза около 1 ст. на 1000 дка. продадена земя, резултат от лизинг все още не влиза и може така да се брои за най - лесно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
С други думи около 1000 дка продадена земя заработват грубо 1 стотинка дивидент ......или греша?
Приблизително приходите от рента покриват основната част от таксите и при текущия ориентировъчен марж на печалбата наистина излиза около 1 ст. на 1000 дка. продадена земя, резултат от лизинг все още не влиза и може така да се брои за най - лесно.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
[QUOTE=inta53;n3208169]Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Чети внимателно !
"Продажба на земеделски земи
Към края на месец април са продадени общо 5 863 дка на директна продажба и на разсрочено плащане при средна цена 1 450 лв/дка."
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеПо груби сметки директните продажби са около 4700 дка. или малко под 5 ст. бруто заработен дивидент за акционерите до сега.
Към момента резултатите са задоволителни, но стила на бюлетина е объркващ и подвеждащ, нуждае се от промяна.
Коментар
-
По груби сметки директните продажби са около 4700 дка. или малко под 5 ст. бруто заработен дивидент за акционерите до сега.
Към момента резултатите са задоволителни, но стила на бюлетина е объркващ и подвеждащ, нуждае се от промяна.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЗа ме н картината придоби завършен вид !
В год отчет имаше следният текст ;-
"Предварителен договор за продажба сключен 2016г за 2017г.
за 7 476дка * 1 098лв. на ст-ст ,,,,,,,, "
Та за сега по , пак казвам груби сметки са продадени окончателно ~ 11 024дка.(472+4 689април+5 863май)
Намален е лизинга от 2015 -(2 424-472) =1 952дка.
За 2017г лизинг до сега е ~4 621дка ! - поне се опитвам да не греша в сметките от Н.Г. !
Не е препоръка , защото пазар е Цар , а и ми се губи нещо в сметката за общите декари !
Месец с цесец не се напасват но в отчетите излизат
Коментар
-
За ме н картината придоби завършен вид !
В год отчет имаше следният текст ;-
"Предварителен договор за продажба сключен 2016г за 2017г.
за 7 476дка * 1 098лв. на ст-ст ,,,,,,,, "
Та за сега по , пак казвам груби сметки са продадени окончателно ~ 11 024дка.(472+4 689април+5 863май)
Намален е лизинга от 2015 -(2 424-472) =1 952дка.
За 2017г лизинг до сега е ~4 621дка ! - поне се опитвам да не греша в сметките от Н.Г. !
Не е препоръка , защото пазар е Цар , а и ми се губи нещо в сметката за общите декари !
Месец с цесец не се напасват но в отчетите излизат
Коментар
-
[QUOTE=Bivol;n3208150]Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Мисля, че за април са на лизинг 4672 а не 1174
Чети внимателно !
-"Към края на април 2017г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 221 696* дка земеделска земя и 139 дка градска земя. През месеца са купени 320 дка земеделски земи при средна цена 830 лв/дка и са продадени 4 689 дка."
и;-
"Продажба на земеделски земи
Към края на месец април са продадени общо 5 863 дка на директна продажба и на разсрочено плащане при средна цена 1 450 лв/дка."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
това го правих през 2004-2006г, тогава цената беше 100-200лв и нямаше кой да купува, т.е. продавачите сами идваха при мен, не аз да ги търся
в моя район през 2009г цените на земята бяха 450-500лв
май през 2005г стартираха фондовете за земя и си спомням, че разните брокери хубаво ги зарибиха в началото с чукари, правеха ментета договори за аренда и им продаваха наред
от този период са им 20% неотдадена земя
може и от после да са вземали пакети от малките продавачи - продава нивите и 1-2 неработещи парчета
Коментар
-
[QUOTE=inta53;n3208143]Първоначално изпратено от inta53Януари нямаха нищо ново , освен окончателна продажба по лизингов д-р от 2015г на 472дка.- т.ч.
лизинговите стават(613+1174+2834) = 4 621дка и разликата от общо продадени -8697 дка ;-
остават продадени ян-ри/май 17г. = 4 076дка х 1 450лв !!!
Да го оправя този пост , че с пейста нищо не се разбираше
Коментар
Коментар