Първоначално изпратено от Dio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
Дано имаш късмета да си доволен от такъв тип инвестиране, Преди няколко години, мисля, че когато се избуши Софикс през 2008 във форума се коментираше някаква тема, в която се доказваше, че бай & холд стратегиите не са никак добре спрямо други с динамично управление на капитала, специлано за софикс,
АТЕРА изненада приятно в последния момент с продажби и вероятен дивидент от 12 ст., но бизнес моделът с покупко - продажба на зем. земи е вече изтъркан и е по - интересно дали ще предприемат нещо ново и различно с оглед промените в устава.
Текущият сезон се очертава изключително труден за земеделските производители. Може би от 10 г. не е имало такава суша, липса на снежна покривка, ППВ или почвената влага е на ниски нива, на много места се редуват високи дневни температури и ниски нощни, всичко това са проблеми за есенниците, а ако нощните температури паднат -10 / -15 градуса няма и да коментирам. Не паднат ли идните месеци достатъчно валежи, картинката няма да е хубава и за пролетниците. Много сложна година се очертава, но на времето няма как да се повлияе, за съжаление поливните площи в България са малко, преди години изрязаха тръбите на "Напоителни системи", чак сега по - големите земеделци кандидатстват за средства и инвестират в тази посока.
Положителното е, че цените на борсите са на прилични нива, особено покачване се забелязва при маслодайните култури, което поне малко би компенсирало, ако добивите бъдат компрометирани.
АТЕРА е акция, доказала се пред инвеститорите през годините, обаче е време за промяна и напасване към новите пазарни условия.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 12 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Еми аз не съм спекулант. Само купувам. До сега не съм продал нищо. Наречи го long term.
Коментар
-
Не знам защо така се дразните от доверие. Хората там направиха 100% за половин година, което с атера ще правите 20 години от дивиденти. Просто това са различни акции. Вместо да завиждате, и да се захласвате по хард-активите на атера, слабо дивидентни шубраци и трънаци , да бяхте взели и някой по-рисков, съответно капиталово доходен актив. Който има топки го прави и не завижда, но щом искате "сигурност" стойте си на на място в атерата.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Сметни си book value, ако можеш, разбира се. За по-простите: Притежавана земя разделена на броя дялове. Не е препоръка, че искам да пазаря по-евтино.
Коментар
-
Тая убиташка позиция за последните 5 години ми снесе най много дивидент. Бегайте в Доверие.Last edited by Dio; 15.01.2020, 21:26.
- 3 Харесвания
Коментар
-
2 лв са цирк, а не мираж, На какво ли вече не се надяват хората в някоя убиташка позиция...
- 5 Харесвания
Коментар
-
2 лв са цирк, а не мираж, На какво ли вече не се надяват хората в някоя убиташка позиция...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение2 та лева не е мираж)
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеОчаквам дивидент между 13 и 14 стотинки и цена около 2 лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Като да не повярваш ! Отличен подарък в края на годината
Иначе чудесен новогодишен подарък! Предполагам 13-16 ст/ акция
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар