IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Krank
    Според мен е станала някаква грешка. Новите акции са ми по сметката, както и мои познати също не са се оплакали даже някой от тях вече ги търгуваха. Ако имаше проблем 100% някой щеше да изпищи във форума, така че както казах по-долу едва ли вече ще видим цена под 1.30.

Да не би да е някаква дебелашка шега, свързана с днешния празник? Все пак повечето инвеститори сте мъже. Ама не ми се вярва...

От друга страна не знам дали проверихте, но големите поръчки "купува" все още са под 1.22, което значи, че фондовете или са имали вътрешна информация, или не мислят като Кранк.
    tya

Коментар

• По-интересен е въпросът: Защо някой купува ЕЛАРГ на 1,49 при положение, че АТЕРА се продава на далеч по-добри цени и е определено по-перспективния фонд? Понастоящем АТЕРА имат около 27 000 дка земя, а ЕЛАРГ - около 25 000 дка. До края на януари тази разлика се очаква да достигне 3 000 дка повече земя купена от АТЕРА. ЕЛАРГ събраха парите на инвеститорите и ги държат на банков влог, като са вложили до сега само около 25% от набрания капитал, а АТЕРА - около 50%. АТЕРА има при това предимството, че може да инвестира не само в зем. земя и точно тези други имоти ще донесат някакви приходи по-рано и ще позволят по-рано да се изплатят някакви дивиденти. Карол има определено по-добрия мениджмънт и репутация, доказани от другите им фондове и доверителното им управление.
      Вярно е, че Елана имат някаква преднина в увеличението на капитала и още от самото начало надуха цените на акциите си с тази емисионна цена 1,20 прецаквайки по този начин и собствените си инвеститори. Вярно е, че и доста "инвеститори" са се подлъгали от започналото вече при ЕЛАРГ движение на горе. Вярно е, че Елана далеч повече рекламира своя ЕЛАРГ и сигурно са привлекли голяма част от дребните играчи на пазара, но това не може да обясни създалата се по мое мнение парадоксална ситуация. Ще ми бъде интересно да чуя други мнения.

Коментар

• Според мен е станала някаква грешка. Новите акции са ми по сметката, както и мои познати също не са се оплакали даже някой от тях вече ги търгуваха. Ако имаше проблем 100% някой щеше да изпищи във форума, така че както казах по-долу едва ли вече ще видим цена под 1.30.

Коментар

• Ех крокодилче от конци. Ами много просто една акция са я превъртяли 250 хиляди пъти. Али пък 1000 акции са ги превъртяли 250 пъти.

Коментар

• Дъното определено мина и ние вече го видяхме на 1,26. От тук предстои двежение нагоре. А за тези, които се чудят дали вече се търгуват новите акции: Ами как според вас днес са изтъргувани 227500 акции? Да не би от старите 650 000, които ги държат предимно дългосрочни инвеститори, поради което до сега виждахме и по 100 бройки изтъргувани дневно?

Коментар

• Безимен, това с човечето беше страхотно попадение, аз го възприех като ирония на фона на ситуацията, жалко че се опроверга!
              tya

Коментар

• Реагира перфектно аз съм ги заложил за продажба още от първия ден и се надявам скоро някой да ги купи
                Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• 02/02 12:47
                  БФБ-София

Във връзка с постъпило уведомление от Комисията за финансов надзор, относно изтекъл срок за обжалване на решение № 26-Е от 11.0.2006 год. на КФН за вписване на последваща емисия ценни книжа, издадени от Адванс Терафонд АДСИЦ-София /ATERA/, уведомяваме, че сделки с емисията от увеличението могат да се сключват считано от 03.02.2006 год. /петък/.

Това според мен е поредната издънка на борсата - аз си виждам от вчера новите акции в Кобоса. Не съм правил опит да продавам обаче. Интересно някои тук пробвал ли е да продава нови акции и как реагира Кобосът?

Коментар

• 1,26-1,28

(човечето ми го прикачи системата)...

Коментар

• Моето мнение е, че утре и следващата седмица цените на акциите на ATERA ще търсят "твърдо" (?) дъно под 1,30 (около 1,26 - 1,28).

Предположения!

Коментар

• Е добре де, какво става аз имам акции само от увеличението и са ми в кобоса.Какво става някой ще помогне ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Krank
                          Моето мнение е че ATERA е много по апетитна от ELARG, а за цената определено едва ли ще я видим вече под 1.30. Който купи на промоция честито!
                          Така е. Не знам колко от инвеститорите си дават сметка, че за разлика от ELARG, регистрирано за инвестиции в земеделска земя, ATERA е регистрирано и за инвестиции в земя в градските райони. Доколкото знам имат сериозни намерения поне 1/3 от парите да вложат по този начин. През един парцел с уникално местоположение при намиране на подходящ купувач може за сравнително кратко време да се превърти голяма сума с добра печалба. Със земеделска земя това е невъзможно поради голямото предлагане.

Коментар

• Благодаря тиTI BA II PLUS, ще го имам предвид
                            tya

Коментар

• Първоначално изпратено от tya
                              Ами няма лошо нали ще се вдигат и без това имам неизпълнени поръчки, сега да не се шашнете да продавате нали са добра инвестиция
                              Има голяма вероятност да си купиш някъде в канала 1.20-1.27 лв. 10.4 млн. (нови) акции са доста все пак. Ще има желаещи да приберат печалбите си.

Коментар

• TI BA II PLUS имаш ЛС
                                I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

Working...
                                X