Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеТолкова имал - толкова взел човека!
Не разбирам какво ви бърка мащаба - за Вас 100 000лева може да са малко, за друг 10 000лв са много!
п.с. Имам познат - старши счетоводител е , жена му без работа от 13години+ дъщеря абитурент, та и тримата живеят с неговите 550лв заплата. От единия край на Ст. Загора ходи до другия че в Лидл бил по-евтин хляба!!! За този човек и 50лв на страна са адски много! Та нека всеки си гледа в неговото канче!!!
Коментар
-
Импето
Императора предлага смислена инвестиция, Терафонд-а не е предприятие, т.е. /ърнингси/ и конюнктура нямат значение. Терафонда има 284 000 декара земя + 53 000 000 лева в брой + очакване за още над 6 000 000 рента. Всичко това разделено на акциите, 85 100 000, дава реалната цена на акция. Кредити няма, както и почти никакви задължения. Цената на активите надали ще пада, дори смятам че цената на земята ще расте, а рентите ще се качват със сигурност. Няма мажоритарен собственик, процента отдадени декари за рента е паднал нищожно. Тази инвестиция е ОК, според мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ceco Разгледай мнениекакво ти пука!
ти нали си с 78,5 акции
И тъкмо затова чакам и "пук" и "бълбук", защото смятам да увелича инвестицията си туканка.
Толко съм решил преди и толко съм си зел, тебе какво те мъчи?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ceco Разгледай мнениекакво ти пука!
ти нали си с 78,5 акции
Не разбирам какво ви бърка мащаба - за Вас 100 000лева може да са малко, за друг 10 000лв са много!
п.с. Имам познат - старши счетоводител е , жена му без работа от 13години+ дъщеря абитурент, та и тримата живеят с неговите 550лв заплата. От единия край на Ст. Загора ходи до другия че в Лидл бил по-евтин хляба!!! За този човек и 50лв на страна са адски много! Та нека всеки си гледа в неговото канче!!!Last edited by tony1975; 30.05.2012, 19:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПук.
Идва време за бълбук.
ти нали си с 78,5 акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЕми какво да става? Нали отнякъде трябва да ви се платят дивидентите!?Last edited by първи стъпки; 30.05.2012, 14:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеЛелееее .. -12 % ? Какво става тук ?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеЛелееее .. -12 % ? Какво става тук ?
Днес са без дивидент ,даже е нагоре....
Коментар
-
Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнениеДа поразсъждаваме малко, защо 2,68 е балонът, който бихте мега-издули, ако не се спраска преди това.
И така - малко цифри - на 25 стинки дивидент и 2,68 лв хартия, означава, че за 75 стинки дивидент, ще се изръсиш от джобчето 8 лв за хартия (ако искаш да поддържаш балона)(това постигнахме с просто умножение по 3 и двете величини)
Сега да видим, че златния ти жабок ти дава ГАРАНТИРАНО до 2016 г 75 стинки дивидент за хартия, която можеш да купиш преспокойно на под 6 лв. Е все още ли смяташ, че ако си голям баламурник, ще се буташ в балона, вместо да гепиш много повече дивидент с една и съща сума от джаоба си, при това дивидент осигурен до 2016 включително !?)
Мисли малко бе импе, като смяташ застраховките, упражнявай числата, за да ти "говорят ")))
Не е препоръка да надуватe или пукате там каквото и да е. Питаш някаква по-реална цена - ами според неизвестните пред дивидентите, както и приходите, както и това какви премии ще си гласуват всяка година, както и дали няма да се заиграят с някои имоти с близки тем фирми или лица и т.н. - просто , защо мислиш, че тук всеки дивидент ти е гарантиран и т.н. - та според мен една цена от 1,50 никак не е изключена, като гледаме, как и една фарма се търкаля вече по 2 лв, е от къв зор се мъчиш да го докараш това на 2,68 !?!?!
Не е препоръка
Сривът в цената на Атерата в момента е точно заешка история - абсолютно безпричинно. Впрочем не е необяснимо - всеки се мъчи да избяга сега, с надеждата после да си купи 40-50 стинки по-евтино и затова всички се надцакват (тоест подцакват) с все по-ниски оферти.
При такова поведение господар на ситуацията е не този който продава, а купувачът, което е твърде просташко при акция, която се продава с дивидент или, както вече казах, заешка работа.
Вече се замислям дали да не кеширам в понеделник някоя друга акция, за да допълня Атерки с дивидент.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение..... и заслугата е в хората дето правят въпросните препоръки на ОСА. Та това дето е за препоръките аз го приемам за добра новина. Има явно интереси от враждебно придобиване. А всички знаем какво става при този сценарий.и тоз коментар е без препоръка
Коментар
Коментар