Първоначално изпратено от MiceM
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеЗемеделската земя е толкова набалончена, че едва ли ще издържи още много балона...
Коментар
-
Искаше ми се някой да направи кратък, но смислен анализ на причините за поскъпване на тази акция в стил...
1. Акцията поскъпва, защото АТЕРА купуват малки парцели земеделска земя на ниска цена окрупняват ги и продават на висока цена.
2. АТЕРА отдава земеделска земя под наем за целите на...
3. Земеделската земя се търси заради:
а) качествената земеделска продукция която се произвежда и продава в и извън България.
б) основно за отглеждане на пшеница и царевица, която се субсидира и от държавата.
в)...
4. Тенденциите са следните...
Може и по-елементарен анализ:
Акцията поскъпва, защото спекуланти напъплиха пазара на земеделска земя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИ ако ще се разбалончва, значи ще има свеж кеш за истинските акциЙ
Отивайте да продавате нивите на дедо си докато не са се срутили цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеЗемеделската земя е толкова набалончена, че едва ли ще издържи още много балона...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеА каква е фундаменталната причина да пада тази акция? Лихвите ли се качват, данъкът върху лихвите ли се чува, че ще е по-малък ... т.е. кое е за "силни" книжни пари?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСъс сигурност поне до изборите лихвите по депозитите няма да ги обложат с данък.
Но неслучайно сондират мнението да видят реакцията.
Ако пак ги спечелят - ще го направят.
И правилно ще бъде. Аз съм за.
Това си е съвсем нормален доход, при това най-мързеливия възможен. Защо да се ползва с привилегия??Last edited by Спекулант; 26.09.2012, 12:27.Добрият, стар Батя
Коментар
-
Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеА каква е фундаменталната причина да пада тази акция? Лихвите ли се качват, данъкът върху лихвите ли се чува, че ще е по-малък ... т.е. кое е за "силни" книжни пари?
Но неслучайно сондират мнението да видят реакцията.
Ако пак ги спечелят - ще го направят.
И правилно ще бъде. Аз съм за.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеКоя е фундаменталната причина тази акция да поскъпва?Last edited by MiceM; 26.09.2012, 10:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеНиска цена за декар. Това ли е фундаментът на тази акция?
Я най добре почни от тук - от първия пост на последната страница отпреди 7 години.
А ако те мързи - глей си депозита и рахата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеДекара е колкото половин нормална (гръцка) пенсия
Демек - подценено.
Когато стане цяла = fair value.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеMoже ли декарът да е колкото 7 пенсии? Аре нема нужда. Балон. Не е препоръка
Демек - подценено.
Когато стане цяла = fair value.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеКакъв й е фундамента?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеФундамента. Дивидента. Мениджмънта.
Маржините и кеша.
И дълга (липсата му)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеКоя е фундаменталната причина тази акция да поскъпва?
Маржините и кеша.
И дълга (липсата му)
Коментар
Коментар