Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАре бе - смъкнете на 1.78.
А бе палячо стига си дрънкал глупости, че даже и не си смешен, а трагичен!!!! И като смъкнат на 1.78 какво мислиш, че ще стане ще ти продадат 200-300 въшки и полсе яко надолу, защото продавача няма да смъква с 200-300акции!!!!!!!!!!! И после твоите ученици и те като си канселират бидовете и айде на 1.5 лв., пък тогава да те видя ти и твоите ученици как ще я вдигате. Нямам нищо против Атерата!!!!!!
Нямам акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАре бе - смъкнете на 1.78.
имам акции не е препоръка за нищо
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеМи не, аз точно обратното казвам. Арендаторите е ясно защо го правят. За да си развиват бизнеса. Другите не са наясно, ама допринасят адски много за надуването на цените. Някои беше пуснал малко по-долу линк за някаква статия. Прочети я. Обяснява се как разни адвокати, магистрати, лекари и не знам к'ви още купуват земи. Те какво ще ги правят? Домати ли ще садят?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение1. Пишеш интелигентно и това само по себе си в този форум заслужава поздравления.
2. Този програмен период завършва в 2013 г, а не в края на 2014 г.
3. Били разтълкувал по-подробно този израз - "за да получиш субсидията, ще трябва наистина да обработваш земята, а не само да я засееш" защото сега той звучи като бисер.
4. Според тебе каква доходност носи годишно земеделската земя в Германия или Австрия? Интересуваме колко евро носи годишно един дка в споменатите държави?
Не е препоръка
Коментар
-
То е ясно, че подпомагането не е обвързано с количеството продукция и за това е крайно неефективно и аз съм твърдо против подпомагането на цялото земеделие. Обаче не бих се сетил, че някой може да измисли подобна глупава порочна схема, при положение, че с малко повече труд може да изкара доста повече.
А по отношение на т. 4 попитах, защото ако се направи едно сравнение с доходността на земята в доста други страни в Западна Европа с по-слабоплодородна земя, ще се види, че има доста голям потенциал да се повиши и доходността от нашата земеделска земя, а съответно и цената и. Ясно е, че 1500 евро/дка цена в Германия или Австрия е доста височка и би могла да се определи като балон, но 400-600 лв у нас надали.Last edited by LaCosta; 04.09.2012, 18:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеВ случая няма как да не подкрепя Първи стъпки. Всяка субсидия изкривява, които и да е пазар. То за това се и прави. А специално пазара на земеделската земя е адски изкривен. Само, че той не отчита факта, че тези 25-30 лв не са сигурни. Самата ЕК иска да промени начина на плащане и субсидирането да не става на единица площ. Повечето хора, които са загрели, че точно сега е адската далавера да се инвестира в земеделска земя, това не го знаят и не го отчитат. А сегашната политика трябва да се задържи до края на 2014. Тоест още догодина някои работи ще станат ясни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение1. Пишеш интелигентно и това само по себе си в този форум заслужава поздравления.
2. Този програмен период завършва в 2013 г, а не в края на 2014 г.
3. Били разтълкувал по-подробно този израз - "за да получиш субсидията, ще трябва наистина да обработваш земята, а не само да я засееш" защото сега той звучи като бисер.
4. Според тебе каква доходност носи годишно земеделската земя в Германия или Австрия? Интересуваме колко евро носи годишно един дка в споменатите държави?
Ами, да, в момента получаването на субсидията не е обвързано с получаването на продукция. В нашия край в някои землища т.нар.арендатори веднъж годишно изорават земята, за да спазят буквата на закона - "поддържат я в добро земеделско и екологично състояние". В края на стопанската година си купуват зърно от някое по-близко съседно село за да си покрият задълженията към част от собствениците в натура, а на останалите им подхърлят някакви трохи от порядъка на 8-10 лева на декар. Не казвам, че е масово, но има такива случаи. И най-лошото е, че ако арендатора е един-единствен, земята няма продаване.
http://www.dfz.bg/bg/direktni-plasht...ane-na-plosht/
Плащането се определя на хектар използвана земя и не е обвързано с продукция или брой отглеждани животни.Задължително условие, за да бъде отпусната помощта, е земите, с които се кандидатства, да бъдат поддържани в добро земеделско и екологично състояние|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
Аз бих ги попитал къде бяха тези господа арендатори преди години да се оплачат тогава, че "куцо, кьораво и сакато" продава земята си и тогава да направят сравнения с цените по други краища на света?
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеМи не, аз точно обратното казвам. Арендаторите е ясно защо го правят. За да си развиват бизнеса. Другите не са наясно, ама допринасят адски много за надуването на цените. Някои беше пуснал малко по-долу линк за някаква статия. Прочети я. Обяснява се как разни адвокати, магистрати, лекари и не знам к'ви още купуват земи. Те какво ще ги правят? Домати ли ще садят?
Коментар
-
Коментар
Коментар