Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеИмай предвид, че ако има сериозен спад тука, това ще натисне яко Хима, защото инвеститорите ще разпродават Химимпорт, за да купуват Атера. Ако Атера падне до 1,50 лв., Хима го виждам на 30 ст., не повече...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПазарът на земеделска земя въобще не е съврзан с далаверите на фондовете.
В САЩ през последните месеци земята продължава постепенно да се почаква. Очакванията са да спре покачването, но да няма голям спад след това - т.е. задържане.
Лошото е, че цените на зърнените се поределят от САЩ като най-голям поризводител и износител на зърна в света.
Прогнозите са за около 100 милиона акра засети с царевица напролет. В случай, че реколтата е умерено добра 150 бушела/акър ще имаме производство от около 370 млн. тона /след редукция за силаж и отпаднали площи/.
Това ще понижи цените на зърната - за царевицата може би около 6-7 дол/бушел. За пшеницата около 7-7,5 дол/бушел.
Това понижава и цените в БГ. Зависи ние колко ще изкараме като добири и реколта.
Земеделците са с досат кредити за всичко, включително и земя. Търсенето от тяхна страна може да намалее и цените леко да спаднат.
аз така го виждам
Когато бях там (2012 г.) цената беше под 7 долара за бушел пшеница
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКогато сняг забръска, земеделската земя от мода временно слиза - затуй ли?
Пазарът на земеделска земя въобще не е съврзан с далаверите на фондовете.
В САЩ през последните месеци земята продължава постепенно да се почаква. Очакванията са да спре покачването, но да няма голям спад след това - т.е. задържане.
Лошото е, че цените на зърнените се поределят от САЩ като най-голям поризводител и износител на зърна в света.
Прогнозите са за около 100 милиона акра засети с царевица напролет. В случай, че реколтата е умерено добра 150 бушела/акър ще имаме производство от около 370 млн. тона /след редукция за силаж и отпаднали площи/.
Това ще понижи цените на зърната - за царевицата може би около 6-7 дол/бушел. За пшеницата около 7-7,5 дол/бушел.
Това понижава и цените в БГ. Зависи ние колко ще изкараме като добири и реколта.
Земеделците са с досат кредити за всичко, включително и земя. Търсенето от тяхна страна може да намалее и цените леко да спаднат.
аз така го виждам
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеИмай предвид, че ако има сериозен спад тука, това ще натисне яко Хима, защото инвеститорите ще разпродават Химимпорт, за да купуват Атера. Ако Атера падне до 1,50 лв., Хима го виждам на 30 ст., не повече...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеПързалката тука тепърва ще започне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеПързалката тука тепърва ще започне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеПързалката тука тепърва ще започне.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Хвърчат едни кюфтета напоследък, ма се височко. Не се е мяркала скоро пържола по на нисичкото.
За тука винаги държа в бойна готовност сухичко.
Колкото и да имам...се е малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеСериозно бутане си е това. Катурнаха акцията с над 1%!Направо се сгромоляса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеКой олигофрен продава и бута цената???Направо се сгромоляса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеКой олигофрен продава и бута цената???
Тука се излиза и влиза винаги най лесно и с най малко загуби.
Аз си чаках такива закъсали на 1,98 , почти ме облиза днеска, ма нъц...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеЧе да не би преди да се е произвеждала земя та чак сега стана скъп и атрактивен ресурс?! :-)
Или просто парите от един пазар, който в момента е в дълбока криза се пренасочиха към друг пазар, който беше безинтересен преди?
Следователно разрешаването или ескалацията на този проблем, ще тласнат могъщо пазарът в едната или в другата посока.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар