Вероятно са били добавени преоценки. Те не влияят върху печалбата за разпределение, т.е. дивидента.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
В този резултат е включената в балансовата стойност на активите положителна преоценка от предходни периоди. Погледни как се е преобразувал резултата в отчета - 2018 г., за да се стигне до печалбата подлежаща за разпределение на дивидент и ще се ориентираш за принципа. Още е рано и няма достатъчно инфо според мен каква ще е печалбата подлежаща за разпределение на дивидент за 2019 г. Не е препоръка за търговия с ЦК.Last edited by stani11; 30.01.2020, 15:52.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеА бе я изкоментирайте нещо грешка ли има що ли, колоните и датите ли са объркани в отчета
14. Нетна печалба на акция
2019 2018
хил. лв. хил. лв.
Печалба за периода (хил. лв.)
5,464 10,777
Нетна печалба на една акция (лева)
0.064 0.127
Само, дето, печалбата от 10777лв за 2018 е по годишния/ одитиран/ отчет, а 5464лв е печалбата за 2019 по годишен неодитиран отчет.
Та изчакай до към 31.03 да видим и т.г одитирания.
п.п. според неодитирания за 2018 печалбана беше 3772лв...
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеА бе я изкоментирайте нещо грешка ли има що ли, колоните и датите ли са объркани в отчета
2019 2018
хил. лв. хил. лв.
5,464 10,777
0.064 0.127
Коментар
-
2019 2018
хил. лв. хил. лв.
5,464 10,777
0.064 0.127
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеПо най-груби бакалски сметки: притежавани брой декари x средна продажна цена за 2019 + 30 милиона кеш = 3.60 на акция. Бакалско буук валю.
Не е препоръка.
https://advanceterrafund.bg/bg/osnovni-fakti
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеПо най-груби бакалски сметки: притежавани брой декари x средна продажна цена за 2019 + 30 милиона кеш = 3.60 на акция. Бакалско буук валю.
Не е препоръка.
Естествено че тук ситуацията е по-друга....Никой не е тръгнал да обявява ликвидации и т.н.....
Таааа,мисълта ми беше за бакалското буук валю...
Мнението ми е не препоръка...Просто спомени....Успех!
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеМоята песимистична преценка е за нетен дивидент от 7,5 - 8 стотини на акция.
Колкото толкова за 11% относителен дял в пакета ми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Първо искам да поздравя и да благодаря на колегата k.o. за хубавия и грамотно написан пост. Всички очакваме да видим дали и кога ще се предприемат стъпки в посоката заявена с промените в устава. Позитивно съм настроен за бъдещето на ATERA и имам доверие в мениджмънта на компанията.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
...
АТЕРА изненада приятно в последния момент с продажби и вероятен дивидент от 12 ст., но бизнес моделът с покупко - продажба на зем. земи е вече изтъркан и е по - интересно дали ще предприемат нещо ново и различно с оглед промените в устава.
...
АТЕРА е акция, доказала се пред инвеститорите през годините, обаче е време за промяна и напасване към новите пазарни услови.Vanitas vanitatum...
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар