If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Изразявам неудовлетвореност от постигнатото от Атера в комбинация със скептицизъм за дивидента, който ще бъде гласуван. На цената влияят в негативен план всякакви фактори (реколта, външноикономиикономиПрез последните шест години резултатите на Атера са посредствени. На 26.05.2014 цената на акция е 2.80лв. В момента цената е 1.77лв. Обезценка от 1.03лв. Общо разпределения дивидент оттогава е 0.72лв.
Не вярвам, че ще почнат да строят, не им е това бизнесът. Може би поради някакви данъчно-счетоводни причини някой иска да придобие имота като му продадат Атера 1 ЕООД.
Сега чета уведомлението, да видим предназначението, но не съм въодушевен. Не че всичко трябва да е в София, но не знам какъв марж ще успеят да постигнат.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Адванс Терафонд АДСИЦ е продало 214 дка по договор за разсрочено плащане при средна цена от 1 700 лв./дка през януари 2020 г. Дружеството не отчита покупка на земя през месеца. В резултат на сделките към края на януари дружеството разполага с 222 705 дка земя, включително по договори за разсрочено плащане, и 133 дка градска земя. Приходите от рента за стопанската 2019/2020 г. се очаква да достигнат 6.5 млн. лв., което е 0.5% повече от стопанската 2018/2019 г. Понастоящем дружеството е отдало 83.5% от земята си под аренда, като 163.5 хил. дка са все още свободни за отдаване. До момента дружеството е събрало 42.9% от рентата за стопанската 2019/2020 г. и 80.4% от рентата за стопанската 2018/2019 г........ЕЛАНА Трейдинг АД.
Коментар