Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе разпродавам, преструктурирвам. Насочвам към компании, дето ще ми носят над 10% дивидентна доходност. Затуй веч водещите ми акции са Жабокът и Атерата. Също Трейдингът, Честната игричка.
Няма нищо противоестествено в това.
ако борсата тръгне(не да излезем от кризата а само да догоним западните пазари) - ще поизостанеш доста с тия 10%
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеами избори идват - търси финансиране за партията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеИмпето навлиза мощно тук, може би знае нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеА ти пък защо не броиш лихвите от кеша над 45 милки който ще им остане след дивидента ?
Иначе съм съгласен с теб. Дано за този кеш бъде намерен начин да се инвестира, а не да стои като банкови депозити.
Коментар
-
Мен ми се чини по-удачно да си зема капиталовата печалба дотук и отивам в еларг на 2.20 като плащам данък само на разликата 2.20-2.50 отколкото тук да вися до дивидента, да платя данък на 50 стинки дивидент примерно, а после акцията да струва 2-2.10. Да видим дали ще задържи тия цени де То за продажбите се знае от юли месец, всеки месец ги гледахме и сега щот продават още 6500 дайте 10-12% нагоре за 15 дена, ми не върви Евентуално да са продали повече и затуй да купуват па ние да разберем след 15-ти не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеА според теб обслужващото дружество не взема ли малко скъпо?
Той и професора взема двойно/тройно спрямо току що завършилия доктор, ма риска за неправилна диагноза и здравето ти е различен, нали...
Да не казвам че на БФБ-то е пълно с такива "професори" дето си морят пациентите.
Даже има отделна класация за тях.
Тука не е така.Last edited by pipbel; 05.11.2012, 22:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеА ти пък защо не броиш лихвите от кеша над 45 милки който ще им остане след дивидента ? Май танто за кукуригу става. Няма какво да го мислим финансирането на дружеството.
Силно се надявам тези пари да се ползват след време при охлаждане на пазара за нови 80-100 хиляди декара. Така би било по профитно, отколкото да дойде като дивидент при нас следващите години. Бизнес модела си е супер и работи ОК повече от 7 години, дългосрочния тренд на фундамента е ясен - не виждам причина да не го направят.
Затова съм мнооого дълъг тука. След 5-6 години тази акция ще струва 5-6 лева.
Пенко - да те питам и аз нещо ?
Ако можеше да се върнеш 2 години назад, ноември 2010 би ли си купил Атери на 1.10 знаейки че дивидента ще е само 5 стотинки ?
Колко струва 1 акция не е само дивиденти и разни %-ти, но включва и доверие, отношение към акционерите, професионализъм, перспективи, задлъжнялост и доста други все такива ми ти още фактори и критерии.
А това че и спекуланти влизат тука сега надявайки се на скорошна ликвидация и да направят едни бързи 50% отгоре си е отделен въпрос...
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеЦъ, по-малко е. Броиш само приходите, ама без да смяташ разходите, за да го изкараш толкова. Не е много коректна тази сметка.
Силно се надявам тези пари да се ползват след време при охлаждане на пазара за нови 80-100 хиляди декара. Така би било по профитно, отколкото да дойде като дивидент при нас следващите години. Бизнес модела си е супер и работи ОК повече от 7 години, дългосрочния тренд на фундамента е ясен - не виждам причина да не го направят.
Затова съм мнооого дълъг тука. След 5-6 години тази акция ще струва 5-6 лева.
Пенко - да те питам и аз нещо ?
Ако можеше да се върнеш 2 години назад, ноември 2010 би ли си купил Атери на 1.10 знаейки че дивидента ще е само 5 стотинки ?
Колко струва 1 акция не е само дивиденти и разни %-ти, но включва и доверие, отношение към акционерите, професионализъм, перспективи, задлъжнялост и доста други все такива ми ти още фактори и критерии.
А това че и спекуланти влизат тука сега надявайки се на скорошна ликвидация и да направят едни бързи 50% отгоре си е отделен въпрос...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениекое е управляващото дружество тук? и кой го контролира него?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеМи една купчина на БФБ не дават никакъв дивидент. Те колко трябва да струват, следвайки тази логика?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар