IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • От посочения анализ http://www.karollbroker.bg/fileadmin...09_04_2013.pdf най-много ми харесва следното:

    Last price
    2.62
    Fair Value (DDM)
    3.25

    Което означава, че още не е достигнала справедливата си стойност и има още да ходи на горе. Така, че всеки сам да си решава.
    НЕ Е ПРЕПОРЪКА.

    Коментар


    • Няма ли го написано по човешки - не разбирам толкова добре котешки.

      Това - Българска компания, баси.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Получих по мейла актуален анализ на акцията.
        Предполагам че щом ми го пращат като линк е със свободен достъп и затова го споделям с вас.

        Изгледа според прогнозите т.г. дивидент ще бъде върхов за средносрочно бъдеще (прогнозите са до 2015-та).
        Иначе акцията е добра и има хубав фундамент, но без мащабни продажби на земя няма как да се поддържа подобен дивидент. А пък такива продажби, изяждат от фундамента...
        Но най-добре е всеки сам да си тълкува и преценява инфото:

        http://www.karollbroker.bg/fileadmin...09_04_2013.pdf

        Коментар


        • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          Ако имаш време като се затопли ела да разгледаме едно бъдещо стопанство - поливно. Каква инфраструктура има в момента и какво мисят да правят.
          Ще ми е много интересно да видя, пък и имам малко опит в изграждането на такива системи.Може и да съм малко полезен
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Според мен, не е много правилно цената на АТЕРА да се обвързва САМО с цената на земята. Ако земята скочи, ще скочи и АТЕРА, ако обаче земята падне не е задължително да падне и АТЕРА. Има разлика между това да си собственик и търговец на земя Това че виждам по-добри според мен възможности от АТЕРА не ми пречи да съм обективен относно тази акция.
            Ако имаш време като се затопли ела да разгледаме едно бъдещо стопанство - поливно. Каква инфраструктура има в момента и какво мисят да правят.

            Коментар


            • Така е - АДСИЦ-ите са принципно секси и зарибяващи с дивидентаджийската си политика. Затуй ликвидацията на Еларгът (и всяка последваща ликвидация) ще прелива кинти основно към другите АДСИЦ-ове.

              Изчерпали - неизчерпали. Мене ми се вижда напримерно, че Чесното игричка дава малко дивидент спрямо своята цена (около 11%) - ама пък от друга страна - колко не-АДСИЦ-а дават такъв или по-добър? По-точно колко без Жабоците?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                Алонсо, пичага

                Не ме бъркай с Монти, гетофф, пипбел, себулба. Моите мнения са положителани, а не негативни - отписването на Еларг и спад при Атерата биха биле много положителни за БФБ - двете дружества сумарно са привлекли над 100 млн. лв. поток от пари за последните 1-2 г. изсмуквайки ресурс от пазара.
                Атера е дружество, коеото вля и ще продължи да влива огромен ресурс на борсата. Кое друго дружество е връщало повече пари под формата на дивидент или обратно изкупуване? Без АДСИЦ, Софарма, Монбат, МЦХ и други подобни пазара щеше да се срине. Проблема за пазара дойде от дружествата на ТИМ. Те испомпаха гиганско количество кеш от пазара и не върнаха нито стотинка. В последствие хвърлиха сянка на съмнение върху целия пазар. Добре, че бяха АДСИЦ и дивидентните акции да измъкнат пазара от батака. Според мен потенциала за ръст при АТЕРА започва да се изчерпва, но се дразня от беумни коментари. Колкото и да ти се иска цената да се срути, това няма да стане. Тук има реални активи и бизнес, който споделя дохода с акционерите. Според мен вече има и други компании, които ще растат повече, но само до преди няколко години АДСИЦ бяха без алтернатива. За мен позицията е холд. При ръст ще започна да продавам по малко, а при спад ще купя още.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bse parody Разгледай мнение
                  ,
                  Това, което не казва, е че за пореден път (да се надяваме и за последен) БФБ мафията от ДФ, ПФ, ИП ви спретна поредната пързалка...гледай Монбат, гледай Атера, сещай и се за Бреф и т.н. други шитове

                  Така пазар не се прави , нито фондова индустрия!

                  Тоя път слаломът е именно за тях самите, понеже те сами си го направиха!

                  Колкото и пипбел, БСЕтрадер да ни пишат по форумите и за да залъгват - щяло на 2 лв. да ходи и подобни балъци вече няма да им се връзват!

                  Атера не е син чип и няма как бъде. Това е пародия, същата като при Монбат.

                  Сърбайте си попарата
                  Малко усмивки от старите Гековски ленти
                  Те това е от 6 Юли миналата година когато някой голям излизаше с милиони и бе свалил цената да 1.65, а аз купувах като разпран в тоя период, сигурен че ще иде доста отвъд 2-та лева.
                  Както се вижда бях обявен за манипулатор (макар че всъщност нямах и 1 бременност БФБ служба по това време) , че ските ни са намазани, слалома е сигурен и няма вече балъци да ни се връзват за приказки над 2 лева.
                  9 месеца по късно цената е с левче нагоре (+60%) и то преди майското/ОСА рали.
                  А ника изчезна от хисторито на БФБ.
                  Дет се вика - no comment.

                  Aма прави впечатление подобието на това по долу.
                  Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна....нали така му казваха

                  Знаете ли каква е разликата между Ван Бастен, Пипбел и небезизвестния Пепи. Разликата е само една - сега на БФБ няма балъци Останаха само тарикати и дузина като Императора.
                  Алонсо - надява се част от кеша да прелее към неговите хипоксични смъртници поставени на изкуствено дишане.
                  Елементарно е, затова е толкова настървен в троленето към Еларг и Атера.
                  И потрива доволно ръчички за милките им...само дето е сметката без кръчмаря
                  Аз например дори и нацяло да изляза от Атера 1 ден - пак ще се ориентирам към подценени адсици (бреф, актив, фпп), някоя друга прив-на, както и поне 1/2 в акции от този най перспективен сектор на който не виждам реална конкуренция в близко бъдеще.
                  Не е съвсем без избор - ето ти ги Ленда, Агрията, Агрото (особено оня ако си разкара гадния мустак), другото Агро , да не забравяме и нововъзникващия АД полуадсиц ..и т.н.
                  И не вярвам да съм сам

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                    Моите мнения са положителани, а не негативни - отписването на Еларг и спад при Атерата биха биле много положителни за БФБ - двете дружества сумарно са привлекли над 100 млн. лв. поток от пари за последните 1-2 г. изсмуквайки ресурс от пазара.
                    Не те разбирам ?
                    Искаш да кажеш, че спада на Атера би бил положителен за БФБ? Как така спада на акциите на дадена борса може да е положително за тази борса? Или казваш да вземе да фалира Атера, че хората да почнат да купуват твоите акции? Ами нали тя като фалира, хората ще си загубят парите и няма да имат излишни за други акции??
                    Теб до колкото схващам те дразни това, че инвеститорите продават твоите акции за да купуват АТЕРА. Ами отиди до обектите на твоите компании. Виж ги на какво приличат и колко клиенти имат. Потърси на пазара продуктите които произвеждат. Тогава може и да си обясниш някои неща. Понеже ти рових мненията назад, видях че си фен на коефициента р/в. Та поинтересува ли се колко всъщност струват активите на твоите компании или само видя че в отчета пише някаква цифра за активи и ги прие че толкова струват? А за перспективите пред бизнеса помисли ли? А дали могат да си върнат огромните кредити ако се наложи? А репутацията на мажото проучи ли?
                    Аз поне като купувам нещо така правя. Проучвам до най малките подробности преди да реша
                    Геко така правеше. Отишъл на кино и давали "Уолстрийт" Гледал го и там казали да се купува евтино и да се продава скъпо. Решил че и той може да стане милиардер като влезе в някой сайт и пусне класирането на компаниите по Р/В. Тези дето са с най-ниското р/в значи са най-добрите и няма какво да задълбаваме в други подробности. И после понеже точно неговите взеха че паднаха и обвиняваше хората че били глупаци и не разбирали пазара
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                      Алонсо, пичага

                      Не ме бъркай с Монти, гетофф, пипбел, себулба. Моите мнения са положителани, а не негативни - отписването на Еларг и спад при Атерата биха биле много положителни за БФБ - двете дружества сумарно са привлекли над 100 млн. лв. поток от пари за последните 1-2 г. изсмуквайки ресурс от пазара. В същото време това са дружества с чиято дейност нито се създават работни места, нито има добавена стойност - някаква спекула и хрантутене на една шепа хора около тях - не че е лошо. Все пак те бяха феномен последните 1-2 г., и края на еуфорият по тези позции дава оптимизъм за бъдещото нормално развитие на БФБ - все пак БФБ няма как да бъде два АДСИЦа.
                      Твойте мнения са заблуждаващи и манипулативни....
                      Добре че всички те разбраха каква стока си и те поставиха на пиедестала до такива колоси ,като Пепи ,Люк ,Геко и т.н.....

                      Коментар


                      • Алонсо, пичага

                        Не ме бъркай с Монти, гетофф, пипбел, себулба. Моите мнения са положителани, а не негативни - отписването на Еларг и спад при Атерата биха биле много положителни за БФБ - двете дружества сумарно са привлекли над 100 млн. лв. поток от пари за последните 1-2 г. изсмуквайки ресурс от пазара. В същото време това са дружества с чиято дейност нито се създават работни места, нито има добавена стойност - някаква спекула и хрантутене на една шепа хора около тях - не че е лошо. Все пак те бяха феномен последните 1-2 г., и края на еуфорият по тези позции дава оптимизъм за бъдещото нормално развитие на БФБ - все пак БФБ няма как да бъде два АДСИЦа.
                        Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                          да преведа, който се е ъзлъгал по първия дивидент, срам за пипбел и гетофф, който се излъже обаче по втория дивидент - срам за него самия

                          Мен пък що ме намесваш? Аз кьорава акция нямам на БФБ от месец и половина. Но на фона на сума и боклук на родната борса Атерката си е направо бижу.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                            Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.- да преведа, който се е ъзлъгал по първия дивидент, срам за пипбел и гетофф, който се излъже обаче по втория дивидент - срам за него самия

                            Импе, специално за теб. Дано поне теб те спасим. След кура от Мекома, как може да се лъжеш по рекордни дивиденти? Рекорден дивидент по време на финансова криза = измама

                            А за Еларга, ами тя ликвидацията вече на 1/3 е направвена - справка оборота от последния месец, така че няма какво да разчиташ че след крайната дата ще има нещо фундаментално различно - умните пари вече от месец и повече по терлици напускат и Еларга и Атерата... не е препоръка
                            Нищо няма да кажа, само ще цитирам едно от първите ти мнения:

                            Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                            Гледам по рядко да чета форума, именно заради такива като Монти, Себулба и други.
                            Защо въобще го коментирате се чудя.

                            Всеки, който има повече от 2 негативни мнения по дадена тама или позиция, значи е боклук, понеже не е нормално да изказваш негативно мнение повече от веднъж, дваж.

                            Потретване, или като при Монти по 15 пъти на ден споменаване на едни ои същи негативни съждения - не искам да го квалифицирам

                            ИнвесторБГ губи и продължава да губи от това, че търпи такива индивиди във форума, както и че спря котировките напълно подло без съобщение до редовните си потребители!
                            От 2 месеца си във форума и повечето ти мнения са за акция от която явно нямаш. Направо си кажи в кои боклуци се уши. Може пък да ти олекне
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Същото казваха точно преди година тия де им се виждаше скъпо на 1.60-70.
                              И то при двойно по малък дивидент.
                              Еми само месец след това им се налагаше да купуват на 2лв.

                              Хем имаше тогава колега де още от 1.50 ги предупреждаваше да не се назлъндисват.
                              Същата картинка е и сега. Всичко ново е добре забравено старо

                              Та да каже и аз, та после да няма...ама той Геко...друго тролеше.
                              Който не купи сега ще се чуди дали на 3 лв.
                              В момента тече корекцията преди засилката за още няколко ню ол тайм хайс
                              Добра е компанията, няма спор, ама и оценката вече е близо до справедливата и то при оптимистични очаквания за бъдещето. За мен това е ясен знак да стоя надалеч при тези нива. Тук прекалено много хора чакат цената да стигне 3 лв и изобщо не допускат вариант за спад.

                              Коментар


                              • Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.- да преведа, който се е ъзлъгал по първия дивидент, срам за пипбел и гетофф, който се излъже обаче по втория дивидент - срам за него самия

                                Импе, специално за теб. Дано поне теб те спасим. След кура от Мекома, как може да се лъжеш по рекордни дивиденти? Рекорден дивидент по време на финансова криза = измама

                                А за Еларга, ами тя ликвидацията вече на 1/3 е направвена - справка оборота от последния месец, така че няма какво да разчиташ че след крайната дата ще има нещо фундаментално различно - умните пари вече от месец и повече по терлици напускат и Еларга и Атерата... не е препоръка
                                Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

                                Коментар

                                Working...
                                X