IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Не ми се струва много професионално няколко пъти да се използват такива категорични епитети.
    Цар Пазар ще ти отговори най добре.
    А според мене до месец ще каже няколко пъти - ню ол тайм хайс.
    Ще видим.
    Ще видим наистина Според мен абсолютните категории са си съвсем намясто в специфичния случай

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      съмнява ме - в момента се търгува на абсолютноия максимум за който цената може да се приеме за що годе подкрепена от фундамента. Над това вече всичко става балон, като и тази цена е доста висока по мое мнение, тъй като в нея е калкулирано съвсем буквално че нищо не може да се обърка.

В момента в който почне да се търгува без дивидент и има сериозна вероятност тази компания никога повече през съществуването си да не достигне пазарна капитализация от преди плащането на този дивидент. Личното ми мнение, без да е препоръка за нищо че около 2,6 е абсолютния връх, повече никога няма да видим подобни цени.

Ако трябва да залагам за диапазон на търговия за следващата година най-нормалния диапазон ми се струва между 1,4 и 1,8 така все пак в цената ще има вкарана вероятността от нещо неблагоприятно да се случи. Ако оптимизма по тази позиция се запази то най-вероятно ще се търгува 1,8-2,1. но за догодина всичко над 2,1 ми се струва доста безумно.

Пак казвам това не е препоръка за нищо, лични размишления са си.
      Добър пост.
      Само с 1 подробност.
      Че май си объркал темата на Софармата с тази на Атера.
      Туканка към всички цитирани числа прибави левче и всичко ще си дойде на мястото.

То и аз се облизвах по 1 време да пазаря атерки на гущерче, ма в светлината на новите им планове оставих тези надежди в небитието....поне за следващите 2 години.

се търгува на абсолютноия максимум ... около 2,6 е абсолютния връх, повече никога няма да видим подобни цени.
      Не ми се струва много професионално няколко пъти да се използват такива категорични епитети.
      Цар Пазар ще ти отговори най добре.
      А според мене до месец ще каже няколко пъти - ню ол тайм хайс.
      Ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Мараба Мафиозов
        Тука при Атерките нали знаеш що следва:

Ръъъъъсттттттттттттттттттттт тттттттттттттттттттттттттттттттттттттт
        съмнява ме - в момента се търгува на абсолютноия максимум за който цената може да се приеме за що годе подкрепена от фундамента. Над това вече всичко става балон, като и тази цена е доста висока по мое мнение, тъй като в нея е калкулирано съвсем буквално че нищо не може да се обърка.

В момента в който почне да се търгува без дивидент и има сериозна вероятност тази компания никога повече през съществуването си да не достигне пазарна капитализация от преди плащането на този дивидент. Личното ми мнение, без да е препоръка за нищо че около 2,6 е абсолютния връх, повече никога няма да видим подобни цени.

Ако трябва да залагам за диапазон на търговия за следващата година най-нормалния диапазон ми се струва между 1,4 и 1,8 така все пак в цената ще има вкарана вероятността от нещо неблагоприятно да се случи. Ако оптимизма по тази позиция се запази то най-вероятно ще се търгува 1,8-2,1. но за догодина всичко над 2,1 ми се струва доста безумно.

Пак казвам това не е препоръка за нищо, лични размишления са си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
          В ТИМ фирмите парите ги виждаме в отчетите, а тези дето ти изброх, мога и още да добавя - виждаш ли ги парите?
          Ти си готин, ама не четеш какво ти пиша
          За ХИМ си има тема. Мен ХИМ не ме вълнува и не чета какво си пишете там, ама щом толкова държиш ще обсъдим тук любимците ти Иди и виж кое работи и кое не. После вземи виж какви активи има и колко струват реално и какво пише в отчета че струват. Ето тази статия :
          http://www.investor.bg/analizi/85/a/...r-flai,140554/
          може да ти е от полза
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

,
            Аз ви казах, вземета един калкулатор, средната цена на Еларга и земите на Атера умножени, кеша извадете парите за дивидента, за УД и ще видите какво излиза.
            Мараба Мафиозов
            Тука при Атерките нали знаеш що следва:

Ръъъъъсттттттттттттттттттттт тттттттттттттттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
              Щом прогнозират за 2013 да дадат 30 ст дивидент нето, то 2.62-0.47=2.15, 15:215=7%, демек дори да дадат 30 ст и дори след следващия дивидент цената да задържи 2 лева следващото лято, зимате 7% за 14 месеца някъде не е препоръка
              Mдаа, както Батката правилно спомена - всеки ще чете евангелието както му е изгодно.
              Това което аз виждам на 1 поглед е че тенденцията от миналата година ще продължи.
              Виждам как до 25 месеца в джоба ми влизат над левче само от дивиденти( вкл. 0.80лв за 13 месеца), а както и да го смяташ това е почти 40% от сегашната стойност на акцията, която уж била балон според някои.
              Виждам след 2-3 години и >50милки кеш в Атера извън дивидента ( които спокойно може да се превърнат в земи при някоя лоша година за аграрния сектор), виждам и дългове - 0, виждам и перспективен сектор и постоянно покачване стойността на комасирания фундамент, виждам и феър валю на акция доволно над 3 лева след всички тия дивиденти. Дори при определени допускания и над 4лв не е изключено.

Накратко - виждам най профитната, открита и нискорискова акция на БФБ.

И определено се замислям за 3-то поредно 3мес.репо Атера/Атера та да допълня още докато е сгодно.
              Дано БГ пазара известен с мудността си да ми остави достатъчно технологично време за това. Ако не - здраве да е - и след дивидента - пак става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Мерцедесов - аз да си докарам 70-80 стинки на акция от спекулка, пък нека пак да не съм си зел урокът.
                Я кажи колко изкара от Меком? Нали и там даваха сосен дивидент? Кажи честно
                Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Мерцедесов - аз да си докарам 70-80 стинки на акция от спекулка, пък нека пак да не съм си зел урокът.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                    В отчетите и само в отчетите.. Сухото не го виждаме, то е в Лихтенщайн.
                    Ами аз не се сещам за по стабилни фирми в БГ от тези на ТИМ въпреки кризата - дейстнотта им е видна, направените инвестиции също. Пак казвам проблема ,.е че нито спекуланти нито фонд манажери разбират от инвестиции.

Едно колега пише с числа в темата за Софарма, и ви дава колко струва сметнато , ама на БГ спекуланта дори с калкулатор не може смята

Аз ви казах, вземета един калкулатор, средната цена на Еларга и земите на Атера умножени, кеша извадете парите за дивидента, за УД и ще видите какво излиза.

Коментар

В ТИМ фирмите парите ги виждаме в отчетите...
                      В отчетите и само в отчетите.. Сухото не го виждаме, то е в Лихтенщайн.

Коментар

А аз мисля, че на БФБ всички читави акции са небалони.
                        Вярно дотолкова, доколкото има читави акции на БФБ. Аз мисля те много малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Атера е дружество, коеото вля и ще продължи да влива огромен ресурс на борсата. Кое друго дружество е връщало повече пари под формата на дивидент или обратно изкупуване? Без АДСИЦ, Софарма, Монбат, МЦХ и други подобни пазара щеше да се срине. Проблема за пазара дойде от дружествата на ТИМ. Те испомпаха гиганско количество кеш от пазара и не върнаха нито стотинка. В последствие хвърлиха сянка на съмнение върху целия пазар. Добре, че бяха АДСИЦ и дивидентните акции да измъкнат пазара от батака. Според мен потенциала за ръст при АТЕРА започва да се изчерпва, но се дразня от беумни коментари. Колкото и да ти се иска цената да се срути, това няма да стане. Тук има реални активи и бизнес, който споделя дохода с акционерите. Според мен вече има и други компании, които ще растат повече, но само до преди няколко години АДСИЦ бяха без алтернатива. За мен позицията е холд. При ръст ще започна да продавам по малко, а при спад ще купя още.
                          Е как може да кажеш такава глупост? Това още говори, че проблемиете от 2006-2007 не само, че не се оправиха има и за се задълбочили още повече от неразбиране.

Първо защо говириш за пазар - пазар и пазарни принципи при търговията на акции на БФБ - никога не е имало - справка наскоро излезлите отчети на ПФ - ами всичко е на 100% корпоративни интереси и лобита - почти нищо не е инвестирано на пазарен принцип -

Второ, след като е ясно, че пазар няма - защо ТИМ да са биле виновни - верно те използваха проблема тогава, че на БФБ никой нито спекуланти, камо ли менжери на фондове от пазар и от акции - и просто използваха това да продадат скъпо емисии акции, но все пак не чак толкова скъпо - само може би с зрънчо се оляха, но то е пак поради глупостта на пазара - как да не я използват. Въпреки всичко - събраните пари, ги виждаме всички ние в отчетите, и дейснотта на фирмите им е видна на всички - димек събрани пари, но използвани по предназначение - дивиденти не помня да са обещавали - всичко е окей за мен,

Проблем дойде от акции тип Холдинг Пътища, Мостове, Елтоси, Оловно Цинков - я си направи труда да видиш колко пари са инвестирани там - погледени и им отчетите и виж дали виждаш нещо от тези пари в тях ? В ТИМ фирмите парите ги виждаме в отчетите, а тези дето ти изброх, мога и още да добавя - виждаш ли ги парите?

Като чета Императора мненията му, разбирам че дори и спекулантите не са си взели урока от 2007. Толкова наивност с тая Атера. Ами направете си една справка на кава цена средно се ликвидира Еларга, я сметнете сегашните земи на Атера на таква средна цена, защо не и по ниска, и ще видите защо средно 1000 за декре е глупост да се смята.....но това е на БФБ ...не се учат уроците

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                            ами хубаво, но еларг на колко успяха да "шитнат сичкото земица" ?
                            Те разпродаваха рано-рано - и на по-ниски цени. Атера от месеци не са продавали на цени под бимберица.

Въобще аз мисля - АДСИЦ-ите и ниският вече традиционно пазар разглезиха инвеститорите. Гледам в темата за Честното игричка - 2/3 от форумците мърморят и се оплакват нещо... нищо, че дивидентната доходност ще е немалко над 10%... какво искат всъщност те?

През Седма година тая акция щеше да струва минимум един Грозник, а вероятно и повече... тогава вече щеше да е балон.

Коментар

А аз казвал ногократно, че нямам против тая година да шитнат сичкото земица на 1000-1200 кинта декърът и да обявят ликвидация.
                              ами хубаво, но еларг на колко успяха да "шитнат сичкото земица" ?

Коментар

• А аз казвал ногократно, че нямам против тая година да шитнат сичкото земица на 1000-1200 кинта декърът и да обявят ликвидация.

Коментар

Working...
                                X