Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениесъмнява ме - в момента се търгува на абсолютноия максимум за който цената може да се приеме за що годе подкрепена от фундамента. Над това вече всичко става балон, като и тази цена е доста висока по мое мнение, тъй като в нея е калкулирано съвсем буквално че нищо не може да се обърка.
В момента в който почне да се търгува без дивидент и има сериозна вероятност тази компания никога повече през съществуването си да не достигне пазарна капитализация от преди плащането на този дивидент. Личното ми мнение, без да е препоръка за нищо че около 2,6 е абсолютния връх, повече никога няма да видим подобни цени.
Ако трябва да залагам за диапазон на търговия за следващата година най-нормалния диапазон ми се струва между 1,4 и 1,8 така все пак в цената ще има вкарана вероятността от нещо неблагоприятно да се случи. Ако оптимизма по тази позиция се запази то най-вероятно ще се търгува 1,8-2,1. но за догодина всичко над 2,1 ми се струва доста безумно.
Пак казвам това не е препоръка за нищо, лични размишления са си.
Само с 1 подробност.
Че май си объркал темата на Софармата с тази на Атера.
Туканка към всички цитирани числа прибави левче и всичко ще си дойде на мястото.
То и аз се облизвах по 1 време да пазаря атерки на гущерче, ма в светлината на новите им планове оставих тези надежди в небитието....поне за следващите 2 години.
се търгува на абсолютноия максимум ... около 2,6 е абсолютния връх, повече никога няма да видим подобни цени.
Цар Пазар ще ти отговори най добре.
А според мене до месец ще каже няколко пъти - ню ол тайм хайс.
Ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМараба Мафиозов
Тука при Атерките нали знаеш що следва:
Ръъъъъсттттттттттттттттттттт тттттттттттттттттттттттттттттттттттттт
В момента в който почне да се търгува без дивидент и има сериозна вероятност тази компания никога повече през съществуването си да не достигне пазарна капитализация от преди плащането на този дивидент. Личното ми мнение, без да е препоръка за нищо че около 2,6 е абсолютния връх, повече никога няма да видим подобни цени.
Ако трябва да залагам за диапазон на търговия за следващата година най-нормалния диапазон ми се струва между 1,4 и 1,8 така все пак в цената ще има вкарана вероятността от нещо неблагоприятно да се случи. Ако оптимизма по тази позиция се запази то най-вероятно ще се търгува 1,8-2,1. но за догодина всичко над 2,1 ми се струва доста безумно.
Пак казвам това не е препоръка за нищо, лични размишления са си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеВ ТИМ фирмите парите ги виждаме в отчетите, а тези дето ти изброх, мога и още да добавя - виждаш ли ги парите?
За ХИМ си има тема. Мен ХИМ не ме вълнува и не чета какво си пишете там, ама щом толкова държиш ще обсъдим тук любимците ти Иди и виж кое работи и кое не. После вземи виж какви активи има и колко струват реално и какво пише в отчета че струват. Ето тази статия :
http://www.investor.bg/analizi/85/a/...r-flai,140554/
може да ти е от ползаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение,
Аз ви казах, вземета един калкулатор, средната цена на Еларга и земите на Атера умножени, кеша извадете парите за дивидента, за УД и ще видите какво излиза.
Тука при Атерките нали знаеш що следва:
Ръъъъъсттттттттттттттттттттт тттттттттттттттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеЩом прогнозират за 2013 да дадат 30 ст дивидент нето, то 2.62-0.47=2.15, 15:215=7%, демек дори да дадат 30 ст и дори след следващия дивидент цената да задържи 2 лева следващото лято, зимате 7% за 14 месеца някъде не е препоръка
Това което аз виждам на 1 поглед е че тенденцията от миналата година ще продължи.
Виждам как до 25 месеца в джоба ми влизат над левче само от дивиденти( вкл. 0.80лв за 13 месеца), а както и да го смяташ това е почти 40% от сегашната стойност на акцията, която уж била балон според някои.
Виждам след 2-3 години и >50милки кеш в Атера извън дивидента ( които спокойно може да се превърнат в земи при някоя лоша година за аграрния сектор), виждам и дългове - 0, виждам и перспективен сектор и постоянно покачване стойността на комасирания фундамент, виждам и феър валю на акция доволно над 3 лева след всички тия дивиденти. Дори при определени допускания и над 4лв не е изключено.
Накратко - виждам най профитната, открита и нискорискова акция на БФБ.
И определено се замислям за 3-то поредно 3мес.репо Атера/Атера та да допълня още докато е сгодно.
Дано БГ пазара известен с мудността си да ми остави достатъчно технологично време за това. Ако не - здраве да е - и след дивидента - пак става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМерцедесов - аз да си докарам 70-80 стинки на акция от спекулка, пък нека пак да не съм си зел урокът.Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеВ отчетите и само в отчетите.. Сухото не го виждаме, то е в Лихтенщайн.
Едно колега пише с числа в темата за Софарма, и ви дава колко струва сметнато , ама на БГ спекуланта дори с калкулатор не може смята
Аз ви казах, вземета един калкулатор, средната цена на Еларга и земите на Атера умножени, кеша извадете парите за дивидента, за УД и ще видите какво излиза.Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеВ ТИМ фирмите парите ги виждаме в отчетите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА аз мисля, че на БФБ всички читави акции са небалони.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАтера е дружество, коеото вля и ще продължи да влива огромен ресурс на борсата. Кое друго дружество е връщало повече пари под формата на дивидент или обратно изкупуване? Без АДСИЦ, Софарма, Монбат, МЦХ и други подобни пазара щеше да се срине. Проблема за пазара дойде от дружествата на ТИМ. Те испомпаха гиганско количество кеш от пазара и не върнаха нито стотинка. В последствие хвърлиха сянка на съмнение върху целия пазар. Добре, че бяха АДСИЦ и дивидентните акции да измъкнат пазара от батака. Според мен потенциала за ръст при АТЕРА започва да се изчерпва, но се дразня от беумни коментари. Колкото и да ти се иска цената да се срути, това няма да стане. Тук има реални активи и бизнес, който споделя дохода с акционерите. Според мен вече има и други компании, които ще растат повече, но само до преди няколко години АДСИЦ бяха без алтернатива. За мен позицията е холд. При ръст ще започна да продавам по малко, а при спад ще купя още.
Първо защо говириш за пазар - пазар и пазарни принципи при търговията на акции на БФБ - никога не е имало - справка наскоро излезлите отчети на ПФ - ами всичко е на 100% корпоративни интереси и лобита - почти нищо не е инвестирано на пазарен принцип -
Второ, след като е ясно, че пазар няма - защо ТИМ да са биле виновни - верно те използваха проблема тогава, че на БФБ никой нито спекуланти, камо ли менжери на фондове от пазар и от акции - и просто използваха това да продадат скъпо емисии акции, но все пак не чак толкова скъпо - само може би с зрънчо се оляха, но то е пак поради глупостта на пазара - как да не я използват. Въпреки всичко - събраните пари, ги виждаме всички ние в отчетите, и дейснотта на фирмите им е видна на всички - димек събрани пари, но използвани по предназначение - дивиденти не помня да са обещавали - всичко е окей за мен,
Проблем дойде от акции тип Холдинг Пътища, Мостове, Елтоси, Оловно Цинков - я си направи труда да видиш колко пари са инвестирани там - погледени и им отчетите и виж дали виждаш нещо от тези пари в тях ? В ТИМ фирмите парите ги виждаме в отчетите, а тези дето ти изброх, мога и още да добавя - виждаш ли ги парите?
Като чета Императора мненията му, разбирам че дори и спекулантите не са си взели урока от 2007. Толкова наивност с тая Атера. Ами направете си една справка на кава цена средно се ликвидира Еларга, я сметнете сегашните земи на Атера на таква средна цена, защо не и по ниска, и ще видите защо средно 1000 за декре е глупост да се смята.....но това е на БФБ ...не се учат уроцитеРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от colline Разгледай мнениеами хубаво, но еларг на колко успяха да "шитнат сичкото земица" ?
Въобще аз мисля - АДСИЦ-ите и ниският вече традиционно пазар разглезиха инвеститорите. Гледам в темата за Честното игричка - 2/3 от форумците мърморят и се оплакват нещо... нищо, че дивидентната доходност ще е немалко над 10%... какво искат всъщност те?
През Седма година тая акция щеше да струва минимум един Грозник, а вероятно и повече... тогава вече щеше да е балон.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА аз казвал ногократно, че нямам против тая година да шитнат сичкото земица на 1000-1200 кинта декърът и да обявят ликвидация.
Коментар
Коментар