IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Активите на Атерката са на стойност около 3.28 кинта за акция. Предстои да бъде разпределен дивидент над 47 стинки на акция чисто.
    На фонът на тия цифрички да казваш на акцията "балон", при положение, че струва око 2.6 кинта е направо смешно.

Тогава кое не е балон?
    забележи, че не съм писал за акцията на атера като за балон. говоря принципно за пазара на земя.
    а за дивидента от продажба на активи какво има да го обсъждаме - хубавото тук е че по закон трябва да се сподели с акционерите

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Въпросът е основателен. На БФБ почти всичко е балон. Атерката е най-малкият проблем.
      А аз мисля, че на БФБ всички читави акции са небалони.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
        принципно е ясен фундамента тук. но в бъдеще земеделците няма да са толкова агресивни купувачи - голяма част от тях са вече до ушите в заеми. ако изчезнат и т.нар. камикадзета, няма да има голямо търсене на високи цени.
        а вече и спреда при поземленото банкиране е доста малък. постепенно печалбата ще се формира предимно от ренти, а това вече при високите цени на акциите няма да е водещо - пример агро финанс.

като цяло сме царе по формиране и спукване на балони - видяхме го при акциите, недвижимите имоти, сега ВЕИ-та...

а рано или късно ще дойдат и лоши години в земеделието.

не е препоръка

Съгласен съм с теб, че спреда при търговията със земя вече доста се сви. За да е стойчива системата ще трябва да се разчита на рента.
        да видим какво ще бъде бъдещето

Коментар

Тогава кое не е балон?
          Въпросът е основателен. На БФБ почти всичко е балон. Атерката е най-малкият проблем.

Коментар

• Активите на Атерката са на стойност около 3.28 кинта за акция. Предстои да бъде разпределен дивидент над 47 стинки на акция чисто.
            На фонът на тия цифрички да казваш на акцията "балон", при положение, че струва око 2.6 кинта е направо смешно.

Тогава кое не е балон?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Към 31.12.2012 фонда разполага с пари и парични еквиваленти за 76 милиона лева. Тази разлика от 250 лева, която ти се получава се покрива от тях, без да се влоши фундамента. Тоест спокойно могат да си продадат целия портфей на 800 лева да си го купят обратно на 600 и да платят дивидент от 450 лева както го смяташ. Това няма да доведе до намаляване на количеството земя и не би трябвало да влоши фундамента в бъдеще. Това са твоите цифри. Аз използвам малко по-други, но всеки си има различни очаквания.

принципно е ясен фундамента тук. но в бъдеще земеделците няма да са толкова агресивни купувачи - голяма част от тях са вече до ушите в заеми. ако изчезнат и т.нар. камикадзета, няма да има голямо търсене на високи цени.
              а вече и спреда при поземленото банкиране е доста малък. постепенно печалбата ще се формира предимно от ренти, а това вече при високите цени на акциите няма да е водещо - пример агро финанс.

като цяло сме царе по формиране и спукване на балони - видяхме го при акциите, недвижимите имоти, сега ВЕИ-та...

а рано или късно ще дойдат и лоши години в земеделието.

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                тук като продадеш 1 дек по 800лв, който си купил за 300лв
                веднага на разликата 500лв плащаш дивидент 450лв
                това без разходите де, груба сметка
                остават за фонда 350лв
                с тях какво тупуваш? цената вече нали е да кажем на дребно 600лв
                Към 31.12.2012 фонда разполага с пари и парични еквиваленти за 76 милиона лева. Тази разлика от 250 лева, която ти се получава се покрива от тях, без да се влоши фундамента. Тоест спокойно могат да си продадат целия портфей на 800 лева да си го купят обратно на 600 и да платят дивидент от 450 лева както го смяташ. Това няма да доведе до намаляване на количеството земя и не би трябвало да влоши фундамента в бъдеще. Това са твоите цифри. Аз използвам малко по-други, но всеки си има различни очаквания.

Коментар

• Щом прогнозират за 2013 да дадат 30 ст дивидент нето, то 2.62-0.47=2.15, 15:215=7%, демек дори да дадат 30 ст и дори след следващия дивидент цената да задържи 2 лева следващото лято, зимате 7% за 14 месеца някъде не е препоръка

Коментар

• тук като продадеш 1 дек по 800лв, който си купил за 300лв
                    веднага на разликата 500лв плащаш дивидент 450лв
                    това без разходите де, груба сметка
                    остават за фонда 350лв
                    с тях какво тупуваш? цената вече нали е да кажем на дребно 600лв

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Иначе акцията е добра и има хубав фундамент, но без мащабни продажби на земя няма как да се поддържа подобен дивидент. А пък такива продажби, изяждат от фундамента...
                      Очакванията са да купят толкова земя колкото са продали. По този начин, реализирайки печалба, свободния кеш ще бъде върнат на акционерите без да се влошава фундамента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Мисля че през годините са доказали че са коректни и обективни.
                        А и виж че прогнозите им до 2015 г. съвсем не са розови.
                        Явно се е целяла обективност, а не напудряне.
                        Но най-вероятно всеки ще прочете това което му се иска. Както дон Архон вече го е направил
                        Успех желая!
                        Батя sell side анализа си е отдел продажби, както и да го погледнеш
                        Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                          Точно Карол да правят анализ на АТЕРА ми се струва като конфликт на интереси
                          Мисля че през годините са доказали че са коректни и обективни.
                          А и виж че прогнозите им до 2015 г. съвсем не са розови.
                          Явно се е целяла обективност, а не напудряне.
                          Но най-вероятно всеки ще прочете това което му се иска. Както дон Архон вече го е направил
                          Успех желая!

Коментар

• Точно Карол да правят анализ на АТЕРА ми се струва като конфликт на интереси
                            Veni, Vidi, Vici

Коментар

Няма ли го написано по човешки - не разбирам толкова добре котешки.

Това - Българска компания, баси.
                              Подготвят и чуждестранните инвеститори за да могат и те да влязат или просто са го написали на английски език за да може да го дадат на Шродерс и те вече да го представят на техните клиенти, което пак е положително и може да доведе чуждестранни големци с много пари.

НЕ Е ПРЕПОРЪКА.

Коментар

• От посочения анализ http://www.karollbroker.bg/fileadmin...09_04_2013.pdf най-много ми харесва следното:

Last price
                                2.62
                                Fair Value (DDM)
                                3.25

Което означава, че още не е достигнала справедливата си стойност и има още да ходи на горе. Така, че всеки сам да си решава.
                                НЕ Е ПРЕПОРЪКА.

Коментар

Working...
                                X