IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• как ги правите тия сметки вии си знаете, то ако броите парцелите брефа струва левче без парцелите вече минахте 620 с 78% отдаденост на земята агрофинанс с 98% отдаденост вървят по към 500-520. може карол и американците да са усетили накъде духа вятъра и да пълнят преди да направят ликвидация, все пак браво на устискалите дотук,
    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Бенца е прав за нещо - вече има нещо извратено тук. Някой беше казал, че на ОСАто едвам се побрали хората. Това е някакъв знак и аз лично мисля да изкакам нива около 2,4-2,5 и да продам поне 1/2, въпреки че много ми допада на мирогледа
      2.40 e 610 лв/дка.
      Щом викаш че е извратено, ОК, продавай

Импе - ти ли се пъниш на 2.30 да купиш тия 77 бройки ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
        До колко ще надувате балона?
        Я погледнете 3 г. графика на какво прилича?
        Бенца е прав за нещо - вече има нещо извратено тук. Някой беше казал, че на ОСАто едвам се побрали хората. Това е някакъв знак и аз лично мисля да изкакам нива около 2,4-2,5 и да продам поне 1/2, въпреки че много ми допада на мирогледа
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Мен не ме слагай, Не ме вълнува. Само анализирам една за мен абсурдна ситуация. Аз такава графика не съм виждал с тaкова постоянно и контролирано покачване - няма волатилност, нямa промяна, няма корекции - една изпъната линия нагоре вече повече от 18 месеца нон стоп...не е препоръка
          Много отскоро си на борсата, едва февруари си регистриран.
          И графично и фундаментално явно доста уроци има да учиш

Коментар

Само анализирам...
            Пази боже...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
              За какъв период ти е малко?
              Мен не ме слагай, Не ме вълнува. Само анализирам една за мен абсурдна ситуация. Аз такава графика не съм виждал с тaкова постоянно и контролирано покачване - няма волатилност, нямa промяна, няма корекции - една изпъната линия нагоре вече повече от 18 месеца нон стоп...не е препоръка
              Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

само още 20 ст, ли? много малко бе
                Оттам нататък почваме да калкулираме новия дивидент

Коментар

За какъв период ти е малко?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                    Поне до 2.50 Геко!

Коментар

До колко ще надувате балона?
                      Поне до 2.50 Геко!

Коментар

• До колко ще надувате балона?

Коментар

• леле нов ол тайм хай, и само преди няколко месеца акцията струваше по-малко с 42 милиона вътре вчера се замислих че смятам рентната доходност с рентите за предишната година, днеска гледам агрофинанс вече са отдали 98% от земята
                          иначе интересен пост алонсо, колко чудати хора има но спада на зърната няма как да не ви удари, и все пак няма се сбъднат явно на арендаторите бляновете за връщане на цените към 500-600 лева, по-скоро 750 вече ако тръгнат други сектори на земеделието може и повече

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                            ... Сега разликата е че дори и да свърши кризата това не е гаранция че Топливо ще излезе на печалба.Затова според мен е грешно да се прави аналогия с тогавашните години.
                            ...................................

Аз например над година обирах ЕЛАРГ. Почнах от 90 стотинки и постоянно купувах. Когато почна да се вдига явно ми се беше изчакало чакането и на 1 лев продадох почти всичкчо. После проявих някакъв разум и на 1.25, преди дивидента си върнах половината.Отнесох едни големи пропуснати ползи, което от моя гледна точка са си направо загуби. Та практиката ми показва че имаше предостатъчно възможности да си напълни човек след новината за ликвидация. На практика можеше да се реагира след новината и докато цената стигне до там откъдето бях почнал можех да си купя предостатъчно, но да пропусна периода на замразен капитал.
                            Да, не може да се прави аналогия с онези години. Отчитам го това, и затова ще чакам цена 10-15 лв., а не 35-40

При ЕЛАРГ се е получила схемата, имаше голям фрифлот, пазара (БФБ) беше в спек като цяло. Като тръгне целия пазар са малко по-различни нещата. Но може и да успееш, пожелавам ти го!

Коментар

• ако не ме мързи, утре ще наобиколя нивите и след това ще пия една биричка в летния офис

Коментар

• Интересна дискусия става и затова ще я продължа тук а не на лични. Мисля че ще е полезно за всички
                                Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Ами просто съм болен оптимист, затова залагам на 1 към 5.
                                Да ти кажа в досегашния ми борсов живот (13 г.) това ми е носело повече ползи от негативи. Е, вярно понякога ям големи шамари, но и правя яки удраи и като опънеш чертата съм биел в добра степен пазара, поне засега.
                                Реално до преди 2007-мата всички правеха пари от всичко в бг. Криза до тогава България не беше виждала. 96-та бях таксиджия. Карах на два пъти на цената на бензина на километър и клиентите трябваше да се молят за да се качат в ладичката ми. Една заплата я правех за няколко часа. После след 98-ма уж голямата криза почнах да правя дребни бизнеси. Тогава всяка инвестиция се избиваше за няколко месеца. Имаше глад за всичко и всичко вървеше. После след 2002-ра почнах с имоти. Купувах къщи по 2-3 000 лева и ги продавах на англичаните по 50-60 000 евро. Това бяха златни години с много възможности. Сега проблемът е че има свръх предлагане на всичко. Не могат да оцеляват старите камо ли да се намери някаква ниша. 2000-та може Топливо да са имали някакви затруднения, но са били конкурентно способни защото те на практика нямаха конкуренция. Сега разликата е че дори и да свърши кризата това не е гаранция че Топливо ще излезе на печалба.Затова според мен е грешно да се прави аналогия с тогавашните години.

Не знам пич, не съм си написал домашното чак толкова старателно.
                                Знаеш ли, преди кризата и аз бях върл фундаменталист. Четях старателно отчети, търсех доп. инфо от ДВИ, анализирах и какво...
                                Някви си алчни типове в САЩ отпускали НИНДЖА ипотеки и правели деривати върху тях и когато всичко се срина там, ние го изядохме големия. И макар че тук през 2008-ма бизнеса си вървеше добре, готини отчети и пр. , спекулантите на БФБ си събирахме зъбите от пода Та излиза че сентимента е доста по-важен. Долу горе да мяза продукта, опаковката да е добре и да е евтин и стадото бизони ще го налази и истреля в небето. А като няма настроение и сентимент колкото и да е добра акцията... яко гърч.
                                Еми тогава да ти го напиша Специално за Топливо в момента ти купуваш всички тези бази за БЕЗ ПАРИ или за НУЛА лева. Имаш СК 115 кк и ПК 15кк. Отстъпката ти е 100 кк, точно колкото се водят и имотите в баланса. Това разбира се при условие че може да се вярва на останалите цифри в баланса. Проблемът е че тези активи в момента не са точно активи ами са си направо пасиви защото не носят печалба а загуба Иначе на мен точно ФА ми помогна да предвидя кризата и да понеса минимални загуби. Понеже сме хванали Топливо. Те продаваха защото имаше строителство. Строителството спря и те спряха да продават. Затова се стигна до това положение. Сега има два варианта или да почне пак строителството или да сменят дейноста ползвайки активите така че да минат на печалба.
                                Добре, не е лоша стратегията. Много по-добра е от ония дето също чакат сигнал от БФБ, но през това време са на депозит или злато.
                                Но знаеш ли какво се получава когато нещата се подобрят и се видат възможностите, че шитовете може и да ги бъде... ами става юруш на маслините, блъскане с лакти на входа и правенето на добър пакет на свястна цена става мноооого трудно. Даже сега се случва - исках да натоваря добре Биовет на 5-6 лв. но нямаааа, трябваше да се вдига цената за да се напълни. При Гагарин също, шита Синергон и той стана много труден за пълнене като тръгна в един момент...
                                Абе няма лошо от различни стратегии. Щом сме на БФБ в тоя масов спек и страх в икономиката всички сме за уважение. Едни са по-риски тип, други по-малко, но като цяло сме елита на нацията
                                Тук вече явно си е до човека и всяка стратегия трябва да е съобразена с характера на търгуващия.Не е лошо да се опитваш да ловиш падащи ками, но аз лично не знам как може да определиш кога да почнеш да пълниш без ФА. Аз например над година обирах ЕЛАРГ. Почнах от 90 стотинки и постоянно купувах. Когато почна да се вдига явно ми се беше изчакало чакането и на 1 лев продадох почти всичкчо. После проявих някакъв разум и на 1.25, преди дивидента си върнах половината.Отнесох едни големи пропуснати ползи, което от моя гледна точка са си направо загуби. Та практиката ми показва че имаше предостатъчно възможности да си напълни човек след новината за ликвидация. На практика можеше да се реагира след новината и докато цената стигне до там откъдето бях почнал можех да си купя предостатъчно, но да пропусна периода на замразен капитал.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X