Ако ми позволите да вметна - имаше и друг адсиц, който даде 40ст. дивидент, но не падна с цената на дивидента(при АТЕРА дори с повече), защото се знаеше че ще има увеличение на 2,4лв - което подпира цената! А тук какво Пиб надъхваше Импето да купува и сега къде е цената и на къде отива???
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеАз пък си мисля че двама/трима се опитвате да купите малко по-евтино и се облизвате за 5-10ст. Реалната цена е пазарната. Ако Андрешко прецени че той знае по-добре пуска къси и чака. На 1лв ще сте супер богати. Ама за тва трябват кинти и кохонес
Коментар
-
Първоначално изпратено от rumenin Разгледай мнениеИскам да попитам по сключените от дружеството арендни договори, рентата как е уговорена-като процент от добива за декар или като твърда величина?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеАз пък си мисля че двама/трима се опитвате да купите малко по-евтино и се облизвате за 5-10ст. Реалната цена е пазарната. Ако Андрешко прецени че той знае по-добре пуска къси и чака. На 1лв ще сте супер богати. Ама за тва трябват кинти и кохонес
Я кажи как я кара твоя арабски газов батко, да не излезе някой лош дух от бутилката
Моя тъпче на 1 място около 4$ напоследък, ма аз съм търпелив - 12 е мишената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетук гледам че в последно време г-н Каролев и Карол продават, значи и те смятат цената над 2 лева за висока
Иначе определено момента не е добър за цените на земеделската земя, но при преценката на цената на акцията на Атера, според мен не трябва да се преценяват нещата толкова еднозначно.... Все пак не е целта и няма притежаваната земя да се разпродава на всяка цена. Ако в момента цените не са добри - продажбите ще се задържат, а кеша ще се използва за закупуване на нова по-евтина (и без това в момента тези ~40 млн.лв. бездействат).
В средносрочен план, според мен, фундамента си го има - вече и аз си мисля, че точно в момента продажби по 1200 лв. са малко вероятни. Но едва ли може да се очаква, че цените в световен мащаб ще са все такива. Така че рано или късно и в БГ нещата ще се възстановят. Ако тази година много от земеделците ограничат инвестициите, предполагам при една добра година (и като цени) отново ще се върнат на пазара... т.нар. "отложено търсене".
Колкото до самата "Атера" - все пак закупените декари все още са със средна цена от 325 лв./дка.... дружеството има около 44млн.лв. кеш (освен депозитите слагам и формираните вземания от ренти и т.н... предполагам, че няма да има много проблемни от тях) - това са си 50 ст./ акция.... не вярвам пазарната цена да падне много, макар че на пазара няма невъзможни неща. Ако някой търси тук печалба в диапазон 6-12 месеца, може да реши да излезе... но в средносрочен план, фундамента си го има и не се е променил....
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеами, не
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНепясък, да - но може да бъде запазено за някоя година. Трябват силози, то се знае - не поршета за възгордялите се житари.
Цена под 2 кинта е възможна, но това ще значи акцията отново да стане суперизгодна - трудно за компания, която е в центърът на вниманието... помните, че смятахме колко е сигурният дивидентец за догодина, нали? - Над 20 стинки бе по наши сметки - може би 22-23, което си е над 10% доходност дори на тия цени... а и догодина ако пак цените на земицата тръгнат нагоре?
Аз лично - спокоен - при средна цена, на която съм пазарувал 2.3 кинта, след дивидентът тя ми пада на около 1.83, ако и догодина паднат 23 стинки - тук аз вече - капитан на кораб един вид. Дори и догодина покрай сборище и дивидент да изляза частично на 2.38-2.44 - пак - нелошо.
надъхваш се май, приятелю
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеТо и складирането не е безплатно, а и зърното не е пясък, та да е с непроменливи качества във времето.
Цена под 2 кинта е възможна, но това ще значи акцията отново да стане суперизгодна - трудно за компания, която е в центърът на вниманието... помните, че смятахме колко е сигурният дивидентец за догодина, нали? - Над 20 стинки бе по наши сметки - може би 22-23, което си е над 10% доходност дори на тия цени... а и догодина ако пак цените на земицата тръгнат нагоре?
Аз лично - спокоен - при средна цена, на която съм пазарувал 2.3 кинта, след дивидентът тя ми пада на около 1.83, ако и догодина паднат 23 стинки - тук аз вече - капитан на кораб един вид. Дори и догодина покрай сборище и дивидент да изляза частично на 2.38-2.44 - пак - нелошо.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетук гледам че в последно време г-н Каролев и Карол продават, значи и те смятат цената над 2 лева за високаМнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
През последните 12 месеца земеделската земя в американския щат Индиана е поскъпнала с 14,7 – 19,1% в зависимост от плодородието и. Паричните наеми за земята са нараснали за същия период с 9,4 – 10,9%. Най-силно е поскъпнала най-висококачествената земя (със среден добив от царевица 1 211 кг/декар) като е достигнала 2 268 USD/декар. Земята със средно качество (1 004 кг/дек) е при цена 1 840 USD/бекар. Земята с най-ниско качество (797 кг/дек) е с цена 1 420 USD/декар. Наемът за най-висококачествената земя с е повишил най-много с 10,9% или 7,2 USD/декар до 72,6 USD/декар. Наемът за земя със средно качество се е повишил с 10,1% или 5,2 USD/декар до 56,6 USD/декар. Наемът за най-некачествената земя се е повишил най- малко с 9,4% или 15 USD/декар до 43 USD/декар. Наемите прехвърлени върху цената на продукцията (в случай царевица) са в рамките на 0,05 – 0,06 USD/кг. Района на Айова и Илинойс продължават да държат най-високите цени на земеделската земя в САЩ като най-добрите земи са с цена средно 2 705 USD/декар, средно качество 2 212 USD/декар и ниско качество 1 781 USD/декар. Най-ниски са цените на земята в югоизточната част на царевичния пояс а именно 1 204 , 964 , 757 USD/декар.
цитатът е от :
http://www.zarnoborsa.com/Last edited by fortiss; 11.08.2013, 17:10.
Коментар
Коментар