IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
    И аз поздравявам и благодаря на Фортис

http://futures.tradingcharts.com/intraday/ZW
    Пшеницата падна до ново дъно за тази година от 637 долара за 5 000 бушела (виж горната графика)

Миналата година беше около 900 долара за 5 000 бушела
    виж тук
    http://futures.tradingcharts.com/cha...che=1376060305

Царевицата се е утепала
    от 800 на 450 долара или близо 50%, което е много лошо за БГ, защото тук се равняваме с царевицата, защото нашата пшеница е фуражна, демек корелира с царевицата
    Тази година реколтата навсякъде е много добра и цената много ще пада.

Коментар

• И аз поздравявам и благодаря на Фортис

http://futures.tradingcharts.com/intraday/ZW
      Пшеницата падна до ново дъно за тази година от 637 долара за 5 000 бушела (виж горната графика)

Миналата година беше около 900 долара за 5 000 бушела
      виж тук
      http://futures.tradingcharts.com/cha...che=1376060305

Царевицата се е утепала
      от 800 на 450 долара или близо 50%, което е много лошо за БГ, защото тук се равняваме с царевицата, защото нашата пшеница е фуражна, демек корелира с царевицата

Коментар

• И да продължим по темата:

Зърнопроизводителите излизат от пазара на земята

Darik Finance

Добивите на зърно тази година са приблизително колкото миналогодишните, а приходите ще бъдат по-малко заради срива на цените.

На международните борси цената е с 10-15% по висока от България. В България е около 260 лв на тон, а на световните пазари 300-360 лв. заяви пред БНР Радослав Христов - зам. председател на Асоциацията на зърнопроизводителите.

Това е пазар, но все пак за мен е необяснимо защо цените са по-различни, посочи Христов.

И прогнозира, че категорично ще се затвори пазарът на земята. Според него 95% отзърнопроизводителите няма да участват да в пазара на земя през тази година. Сделките вече са тръгнали надолу. Христов отчете поевтиняване с 200 лв, до 650 лв. на декар. Цените падат и ще продължат да падат, прогнозира той. Цената на зърното е намаляла с 30-40 процента и рентата ще се понижи със същите проценти.

От своя страна Марияна Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите каза, че доставната цена на хляба е с 40% по-ниска от цената, на която купуват българските производители. Може би вече е време търговците да коригират цената на хляба. Доставната цена на хляба е 50-55 стотинки.

Цената на хляба може да се стабилизира, ако правителството вземе предвид нашето предложение и редуцира ДДС на хляба до 10 процента.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• нещо май обарках кристалната топка,показва ми 2.40 след 2 месеца,а как ще стане бе колеги като гледаме как варвият нещата....(идва ми да пусна една скрита салза ама ме притеснява да не се обезводня в тази жега)

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
            Импе, гледам че са ти отговорили вече за скалдирането. Според мен голяма част от производителите не продават предварително поради една единствена причина, да не се прецакат. И се случва точно това.
            Вместо да инвестират и да си подобряват ефективността и производството те какво правят-Кайени, поршета и т.н.
            На места се изкават лошо за Дичевски, от Инвест холдинга. Моето мнение е различно, изключително умен и находчив собственик, който прави необходимото в момента.
            Дичевски е играч, инвеститор и земеделец. За мащабите, които рабти прави сравнително добро производство, въпреи, че многото площи не му даат възможност а огледа всичко и това куца, но е добър опеделено.
            Системата му за отдаване под аренда промени отношенията на всички арендатори и собствици на земя в България. Той е един от режисьорите на настоящото положение и цени на рента и земя.
            А е един от МАЛКОТО от барнша, които знаят какво става по международните пазари поне половин година преди да се е случило.
            нали знаете, че този бизнес не е само да забодеш семенцето в земята и после да минеш с комбайната отгоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Фортиссов - браво, драги - аферим за изчерпателните анализи !!!
              Але-е-е-е-е-е - мисля си - вместо да продаваме житцето на ниски цени и да загубим 1 МБ, не е ли по-добре да го складираме някак, щото не всяка година ще е добра?
              Импе, гледам че са ти отговорили вече за скалдирането. Според мен голяма част от производителите не продават предварително поради една единствена причина, да не се прецакат. И се случва точно това.
              Вместо да инвестират и да си подобряват ефективността и производството те какво правят-Кайени, поршета и т.н.
              На места се изкават лошо за Дичевски, от Инвест холдинга. Моето мнение е различно, изключително умен и находчив собственик, който прави необходимото в момента.

Коментар

Да складираш, то се знае, част от.

Няма гаранция. Но все някога ще има слаба реколта - и тогава цената ще скочи.
                Ще скочи, Импе, ама складирането си струва пари. Трябват силози за тази работа, а те определено не са без пари. А иначе е задължително да се складира една част. Иначе след всяка по-слаба реколта, цената ще скача в небесата.

Коментар

То и складирането не е безплатно, а и зърното не е пясък, та да е с непроменливи качества във времето.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                    Да го складираш, ама нали трябват и свежи пари за новата селскостопанска година. Пък и каква е гаранцията, че догодина цените ще са по-високи?

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Фортиссов - браво, драги - аферим за изчерпателните анализи !!!

Але-е-е-е-е-е - мисля си - вместо да продаваме житцето на ниски цени и да загубим 1 МБ, не е ли по-добре да го складираме някак, щото не всяка година ще е добра?
                      Да го складираш, ама нали трябват и свежи пари за новата селскостопанска година. Пък и каква е гаранцията, че догодина цените ще са по-високи?

Коментар

• Фортиссов - браво, драги - аферим за изчерпателните анализи !!!

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• благодарности към Фортис !

Фортис,
                          евала за изчерпателните и професионални коментари по темата за зърнените култури и земеделие ! Продължавай все така, има полза от подобни коментари !

Коментар

• В случай, че няма втора година като тази, т.е. 2014-2015 МГ е по-добра от гледна точка на приходи за зърнопроизводителите, мисля, че рентите ще се движат в тесен диапазон долу горе на настоящите нива. Има вариант да се увеличи изискваната от този бизнес възвръщаемост на земята и нейната цена да спре да се повишава бързо, а за дълго време да остане на настоящите нива. Това ще се случи като намалее увереността в светлото бъдеще на бизнеса, а се нещата се поприземят. Цялостната ситуация в този бизнес и световната икономика като цяло ще свие маржа на Атера и други подобни. Определено се знае, че рентата е бизнес за индивидуални играчи, а не за комисионерска работа, особено ако комисионните са големи като в случая.
                            Сега от къде се стигна до тук.
                            В земеделието тече непрекъснат процес на инвестиране в нови сортове, торене, препарати, поливно земеделие. Това увеличава производителността и високите цени на зърната само ускоряват процеса. Вземете за пример БГ. Кога са били разоравани всички полянки и някои черни пътища по нивите???? Никога!!! Кризата от последните години се видя, че няма да бъде преодоляна с наливане напари. Това наливане даже и сериозна инфлация не можа да донесе, за да се изчистят дълговете. Потреблението няма да спре, но бързият му ръст ще се прекрати, което ще даде възможност да се приложат нови и нови технологии, сортове и др, така че да се задоволява търсенето.
                            Високите цени стимулират производството, а земя все още има достатъчно засега. А тази пържола от лаборатория? Тя какво е за нашия бизнес според вас????
                            За Атера май се отдалечават добрите времена, поне лесните времена вече ги няма.

Коментар

• Земята с цена 400 лв. надали е първа и втора категория, и надали дава същата реколта.
                              За мен е важно дългосрочно от какво ще бъде осигурена доходността: от продажба на земя или от производство (собствени проекти) и аренда. Не съм професионалист по темата, но ми се струва невъзможно да се поддържат дълго такива дивиденти.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Мечок означава да мислиш, че акцията ще пада, такъв ли си, че не разбирам от поста ти?
                                Да "мечок" съм защото искам акцията да пада.
                                По скоро съм инвеститор, ... а за да си инвеститор, трябва да купиш нещо на добра цена. Под добра цена винаги се разбира ... по-ниска цена

Истината е че аз инвестирам в дивиденти акции и разбира се че искам да ги купувам на ниски цени.

А това че изразих мнение, че акцията няма да стигне нива от 1.7 лв., не ме прави "бик", а ме прави реалист /опирайки се на алчността на събратята ни/.

За съжаление какво ми се иска на мен, за пазара няма значение

... на мен от малък ми се иска да съм здрав, млад и богат, както се казва в оная мъдрост, отколкото стар, болен и беден ...

А дали Атера ще ме направи такъв ... засега съм доволен, ... определено има шанс, има шанс и да закупи в тез смътни времена доста декари на супер цена, дали ще са 100 000 хиляди, ... що да не, ниската цена се взима когато хората са изплашени, когато не виждат в бъдеще нещата да се оправят. След голямата криза нищо не е същото, балоните в много кратко време ще се надуват и пукат, ... както до преди година разправяхме, че цената на земята ще върви само нагоре и нагоре ... то ето само след няколко месеца и на реалния пазар, хората разпродават като никога /или поне от няколко години насам.

Аз купувам реална земя от много години на сам и смея да твърдя, че в последните месеци 3-4, се случва нещо което само до преди година можех да си мечтая ... предлага ми се лично ... лично от продавачите, почти с молба да я купя.

Допреди година хората бяха се побъркали искаха нереални цени за нивите си, особено наследствените, но с този хаос в момента изтрезняха изключително бързо и като махало офертите отиват в друга посока, вече си мисля за някаква конспирация

Ако от Атера имат пръст в играта, като най-голям играч, ... то нищо чудно да направят големия си удар и то точно през тези месеци.

100 000 * 400 лв. /това вече е реална цена питайте Fortis/
                                ------------------------
                                40 000 000

Мисля, че ги имат тези пари
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X