IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    ...Досега като акционер с повече или по-малко акции от самото листване насам ... не съм получил причина да се съмнявам в тяхната коректност, а това е доста нехарактерно за нашата географска ширина.
    Успех ти желая! И ела питай каквото имаш да питаш, с такава откритост могат да се похвалят не повече от 4-5 компании в бг.
    Абсолютно подкрепям. От около година съм участник на БФБ и за това сравнително кратко време успях да се убедя, че доверието към мениджмънта на една публична компания е от първостепенно значение. В БГ, за съжаление, това доверие клони към абсолютната 0 (нула). Има много примери за некоректно отношение, а най-пресният бе от днес.

Без да е препоръка за каквото и да било.
    Last edited by Чичо Манчо; 01.11.2013, 19:43.
    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Някой по паметлив, присъствал на срещата с акционерите през април,
      да припомни дали мениджмънта се е ангажирал с някаква прогноза за размера на продажбите през годината, че нищо не намирам из отчетите
      |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
      |___________||__|___|)
      (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
        Ела. Няма да съжаляваш. Не бъди горделив.
        С удоволствие бих дошъл. Но исках пътуването да е съчетано с една друга работа, която отпадна. Не ми се пътува цял ден само заради срещата - трябва да пътувам почти от другия край на БГ. Ще разчитам на вас да зададете моите въпроси, ако трябва да ги формулирам отново и после да ги изложите тук. Някой наема ли се?

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
          +1 само не ми харесва, че взимат много пари за управение
          Ама защо си служите с понятия като малко и много....Аз пък твърдя,че взимат малко пари за управление....Хайде сега ме обори,като ми разкриеш пълната картина,т.е.-колко е персонала на обслужващото дружество,какви са възнагражденията на служителите,каква точно работа вършат за да заслужат парите си и т.н.,и т.н.,в детайли?

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение

Ама ти ще ходиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              +1
              не споря
              може и да греша в някои моменти
              няма да идвам на срещата макар, че бих желал
              домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                Ееее, Тони... с пълното ми уважение към теб за ценните ти коментари по много от дружествата (които даже и от Investor-a взеха да цитират), малко некоректно се изказваш тук.... Тези 11 "стинки" са счетоводния доход на акция. Знаеш при калкулацията за дивидента се правят преобразувания съгласно закона за АДСИЦ. Към момента сметката е направена спрямо счетоводна стойност на земята, която е преоценъчна и практически по-висока от реалната, на която са придобивани земите... Накратко, стойността на дивидента е логично да бъде по-висок от посочените стотинки - с колко точно е въпрос на счетоводни преизчисления, които ще видим едва след годишния отчет.

Само за илюстрация, ще посоча, че този "доход на акция", които цитираш, в предварителния отчет за 2012 г. бе 32 ст., а знаеш че брутния дивидент за разпределяне на след това беше 50 ст./ акция.... Лично според мен процентната "ножица" на разликата между доход на акция и дивидента за разпределяне ще се отвори повече, защото средната стойност на цените на придобиване (която с ползва за дивидента) според мен расте с по-малки темпове, спрямо счетоводната преоценъчна стойност на земите.

=====
                Колкото да таксата за управляващото дружество - наистина е неприятна. За нея Fortiss вероятно е прав, че е твърде много, но пък такива са заложените правила от самото начало....

Иначе е нормално да спада спрямо миналата година, тъй като обема на продажбите е по-нисък, а част от таксата на практика е директно свързана с обема на приходите от продажби.
                мързи ме да вникна в отчитанията
                но сега дали ще намалят стойността на земята? и какво ще следва от това?

Коментар

Фортис, мненията ти за цените на земеделската продукция са много ценни и ги чета с интерес, ама по отношение на Атера не знам що си толкова тенденциозен. На колко техни събрания си бил??? Задаваш все едни въпроси дето се обсъждат всеки път на срещите, т.е. два или три пъти годишно. Аз изказвам пълната си подкрепа към мениджмънта, след това което правят е абсурдно да съм недоволен. Досега като акционер с повече или по-малко акции от самото листване насам ... не съм получил причина да се съмнявам в тяхната коректност, а това е доста нехарактерно за нашата географска ширина.
                  Успех ти желая! И ела питай каквото имаш да питаш, с такава откритост могат да се похвалят неповече от 4-5 компании в бг.
                  +1
                  Last edited by Don Archon; 03.11.2013, 11:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                    Ееее, Тони... с пълното ми уважение към теб за ценните ти коментари по много от дружествата (които даже и от Investor-a взеха да цитират), малко некоректно се изказваш тук.... Тези 11 "стинки" са счетоводния доход на акция. Знаеш при калкулацията за дивидента се правят преобразувания съгласно закона за АДСИЦ. Към момента сметката е направена спрямо счетоводна стойност на земята, която е преоценъчна и практически по-висока от реалната, на която са придобивани земите... Накратко, стойността на дивидента е логично да бъде по-висок от посочените стотинки - с колко точно е въпрос на счетоводни преизчисления, които ще видим едва след годишния отчет.

Само за илюстрация, ще посоча, че този "доход на акция", които цитираш, в предварителния отчет за 2012 г. бе 32 ст., а знаеш че брутния дивидент за разпределяне на след това беше 50 ст./ акция.... Лично според мен процентната "ножица" на разликата между доход на акция и дивидента за разпределяне ще се отвори повече, защото средната стойност на цените на придобиване (която с ползва за дивидента) според мен расте с по-малки темпове, спрямо счетоводната преоценъчна стойност на земите.

=====
                    Колкото да таксата за управляващото дружество - наистина е неприятна. За нея Fortiss вероятно е прав, че е твърде много, но пък такива са заложените правила от самото начало....

Иначе е нормално да спада спрямо миналата година, тъй като обема на продажбите е по-нисък, а част от таксата на практика е директно свързана с обема на приходите от продажби.
                    Благодаря за съвета - сигурно си прав, не следя от близо компанията. Просто извадих няколко цифри които ми се набиха на пръв поглед!
                    Да такива са били договорените условия но тогава е било 2006 и 2007 - години на бум а сега след 5 години мачкане и криза не е ли време да се предоговорят тези такси, така както направи Карабашев в Булленд?

Поздрави!

Коментар

Фортис, мненията ти за цените на земеделската продукция са много ценни и ги чета с интерес, ама по отношение на Атера не знам що си толкова тенденциозен. На колко техни събрания си бил??? Задаваш все едни въпроси дето се обсъждат всеки път на срещите, т.е. два или три пъти годишно. Аз изказвам пълната си подкрепа към мениджмънта, след това което правят е абсурдно да съм недоволен. Досега като акционер с повече или по-малко акции от самото листване насам ... не съм получил причина да се съмнявам в тяхната коректност, а това е доста нехарактерно за нашата географска ширина.
                      Успех ти желая! И ела питай каквото имаш да питаш, с такава откритост могат да се похвалят неповече от 4-5 компании в бг.
                      +1
                      не споря
                      може и да греша в някои моменти
                      няма да идвам на срещата макар, че бих желал

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Печалба 11стинки на акция!
                        Възнаграждението към обслужващото дружество е намаляло с 50%(може би заради по-малкия брой покупко-продажби) и е в размер само на 3 180 000лева .
                        Успех на инвестиралите!

=====

Last edited by Van Basten; 01.11.2013, 10:18.

Коментар

• Фортис, мненията ти за цените на земеделската продукция са много ценни и ги чета с интерес, ама по отношение на Атера не знам що си толкова тенденциозен. На колко техни събрания си бил??? Задаваш все едни въпроси дето се обсъждат всеки път на срещите, т.е. два или три пъти годишно. Аз изказвам пълната си подкрепа към мениджмънта, след това което правят е абсурдно да съм недоволен. Досега като акционер с повече или по-малко акции от самото листване насам ... не съм получил причина да се съмнявам в тяхната коректност, а това е доста нехарактерно за нашата географска ширина.

Коментар

• и още една
                            Attached Files

Коментар

• една снимка от мен
                              Attached Files

Коментар

• Според мен тук управлението трябва на срещата да даде точин данни и мнение защо не се получават нещата с продажбите. Да направят прогноза как те виждат нещата с цените през следващите 3 години и защо. Но не да карат с баданарката и да ни сапунисват както досега, защото вече сапунът свърши май май.
                                Защо отказват арендаторите да купуват на тези цени? Защо сега се купува на пазарните цени? В кои землища се купува и с каква цел? Защо рентата не се получава за всички ниви?????????????????????????????????????? Ама не да казват, че нещо прехвърляли и местили на някъде............
                                Ако не се получат точни, приемливи и професионални отговори на тези и подобни въпроси - направете си извод доколко тези хора са в бизнеса, доколко ни ЗАБЛУЖДАВАТ, защото може и да са, ама........, доколко знаят какво правят!!!!
                                Сами видяхте, че докато БФБ вървеше нагоре до 2008г - всички без изключение бяха корифеи - от фондоре и УД. Като че ли и тук вървим в тази посока!!!!!

Тя земята с цената си ще поддържа някаква стойност на акцията, ама оперативно какво ще се печели? Печалба, която да е получена от дейността на УД, а не въпреки него!!! Всеки може да сключи договор за аренда, особено с чужда земя и после всяка година да взема %.
                                Нещата може да отидат към някакво произовдство, за да задържат рентабилността си. Но там ще паднат в друга яма, която ще обсъждаме друг път............ Ама там дупката е доста голяма..................
                                успех от мен

Коментар

Working...
                                X