IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Знам че макар и без 1 акция отколе ти е кеф тук Вуте.
    Ма бих желал да видя подобен коментар ( и със съответните цифрички) в темата на основната ти акция.
    Както и мнението ти за последните резултати там.
    Ако говориш за СФАРМ, мисля че резултатите са доста добри!
    за Евроинс още нямам отчет - и очаквам загуба!
    Last edited by tony1975; 31.10.2013, 21:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Печалба 11стинки на акция!
      Възнаграждението към обслужващото дружество е намаляло с 50%(може би заради по-малкия брой покупко-продажби) и е в размер само на 3 180 000лева .
      Успех на инвестиралите!
      Знам че макар и без 1 акция отколе ти е кеф тук Вуте.
      Ма бих желал да видя подобен коментар ( и със съответните цифрички) в темата на основната ти акция.
      Както и мнението ти за последните резултати там.

Коментар

• Редно е УД в такъв момент да си намали таксите. Те просто нищо не са направили, за да ги спечелят тези пари.
        Тя тази печалба щеше да стане въпреки тях.

Коментар

• Печалба 11стинки на акция!
          Възнаграждението към обслужващото дружество е намаляло с 50%(може би заради по-малкия брой покупко-продажби) и е в размер само на 3 180 000лева .
          Успех на инвестиралите!

Коментар

• днес,нещо няма търговия или може би купувачите изчакват по-добри нива за влизане

Коментар

• След ръста при цената на пшеницата през последните седмици пазарите сигурно ще се успокоят. Индия излиза на експортния пазар с предлагане на 2 млн. тона пшеница на първо време. Започна жътвата на пшеницата в Аржентина и Австралия. Докато в Аржентина вероятно реколтата няма да е добра – около 9,5-10 млн. тона, в Австралия резултатите ще бъдат добри – 25-25,5 млн. тона.
              В Русия и Украйна времето /както и в БГ/ се оказва топло и влажно, което дава възможност за засяване /дори и след оптималните срокове/ и развитие на културите. До сега в Украйна са засети 75 млн. декара с есенници при планирани 81-82 млн. декара. В Русия са засети 140 млн. декара при планирани 162-163 млн. декара. При едно по-ранно застудяване нещата щяха да са по друг начин, но не и сега.
              В САЩ напредва жътвата на соя и царевица. Добивите на царевицата се очакват 160-165 бушела/акър, а реколтата дори и след редукция на площите около 350-355 млн.тона.
              Високата активност при покупките на царевица от Азия не прави проблем засега, защото реколтата в САЩ наистина е огромна. Наблюдава се нещо неприятно за нас. Азиатските вносители се насочват към САЩ за покупки на царевица като излизат от Украйна, където са купували през миналия сезон. В ЕС вносът на царевица ще падне с 50% от 10 на 5 млн. тона, което също основно се правеше от Украйна.
              Нещата не са нито добре, нито зле. Цените на пшеницата у нас сега е 340-350 лв, царевицата 250лв, слънчоглед 530-540 лв. Не очаквам големи промени в следващите месеци. Сигнал за такива ще бъде лошо презимуване на есенниците в Северното полукълбо или проблеми в Южна Америка с царевица и соя. Явно е, че пшеницата там ще е проблемна.
              Който чака по-високи цени през лятото на 2014г /за новата реколта/ - вероятно ДА. Но при по-ниски добиви – това определено, т.е. фин. резултат за фермерите ще е без особени промени. И това в случай, че проблемите в производството и този път наобиколят БГ.
              Земята – вероятно няма да промени цената си. Поне няма фактори за големи промени.
              Рентите – е те ще са леко /наистина леко/ нагоре в догонване на съотношението от САЩ – 70/30 в полза на рентата. Поне за този, който може да си го направи.
              Акциите на Авданса – това не го виждам – никак – незнам.
              Можем да направим следното – да проследим продажбите им през периода 06-12,2013г и от там да правим някакъв извод. Може ли някой да напише какво са продали от юни до сега? И имайте предвид, че това все още е отзвук от високите цени в края на 2012 и началото на 2013г.

това, за да се върнем на пистата на разсъжденията, а не на гледането по звездите - или Звездите ми говорят !!!!!!

дивидентът от този година - замина
              сега ще гушна рентата - нея за какво да я прахосам????

Коментар

• благодаря на всички изказали се по казуса независимо от тяхната позиция и ви пожелавам лека и спокойна нощ

Коментар

• Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
                  На 100 % съм съгласен с Baj_Lambi, писна ми от спама на оракула. То бива хвалене, ама прекалява и най-лошото е че не се усеща...
                  радвам се че си съгласен,а ти би трябвало да се радваш че има членове на този форум,които(за разлика от теб) могат да се изкажат поне с едно сложно изречение,което да има своята реална обосновка и почива върху някакви факти или аргументи,които дават основа за един съзидателен и конструктивен диалог.
                  Иначе фактологически погледнато постовете ти че Атерата е балонизирана от 30 август 2012 говорят сами по себе си колко далновидно и обективно е твоето полезрение на инвеститорския хоризонтно ти не се тревожи за това-групата на Хима,където ти си се ушил ще тръгне напред,но това ще е малко по нататък.А до тогава си е като да чакаш от умрял писмо.Но ти не се притеснявай и се надявай,че в краен случай все от някъде ще получиш едно, за да не си останеш само с чакането
                  Last edited by orakula; 31.10.2013, 02:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Baj_Lambi Разгледай мнение
                    Приятелю,

Специално заради теб си направих труда да се регистрирам в този форум.
                    Тъй като веднъж седмично хвърлям по едно око какво се пише тук, няма как да не ми прави впечатление, че твоя спам вече заема почти 50% от всички постове.
                    Надявам се занапред да се придържаш към неписаните норми и да се изявяваш само тогава, когато ще добавиш стойност към този форум, а не просто взаимно да се навивате с други ентусиасти.
                    Иначе допринасяш за девалвацията на информационната стойност на форума, а също така оставяш впечатление, че поради някаква причина отчаяно имаш нужда цената на акцията да скочи много нагоре за много кратък период от време.
                    Също така е адски смешно да се говори тук за позиции, корекции, бикове, рога, копита и т.н. предивид това, каква ни е борсата и какви са оборотите. Ако искаш да разбереш истинския смисъл на тези понятия - играй на американския пазар, където се правят големите пари и се ядат големите шамари. Показателен за това е факта, че в щатите и европа повечето индекси са около и над нивата отпреди кризата (някои дори на all time high), а тук вече повече 4 години тъпчем на едно място.

Поздрави!

П.П. "Тапата на 2.30", както някой я нарече, беше моя. И това е другия показателен факт за нашия пазар - за тапа да се приема пакет от едва 35 хил. акции. Ако някой се интересува защо я няма - не е защото очаквам скоро да стане 3 лв, а защото следвам стратегията, която приех още с пускането на поръчката преди 6 мес - ако пазарът не позволи да се продаде на тези нива до този момент, тихо и кротко да си чакам дивидента. А като споменах дивидента - тук също ставате смешни с очакванията си за над 30 ст. на акция.

Не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.
                    е толкова много писане за нещо,което можеше да се каже с 1 изречение-поласкан съм от вниманието,което ми обърна
                    Уважих поста ти внимателно,от който се вижда ясно,че хем в Америка се печели добре и ни пращаш там,хем ти стискаш тук Атерите и неискаш да ги продадеш.Замисляйки се върху казаното от теб може да стигнем до извода,че или ти не си наясно със себе си и позицията си към финансовите пазари или Атера са навлезли спешно и неудържимо на пазара на земеделска земя в САЩ и са придобили всичката плодородна земя,поставяйки икономиката й в зависимо положение
                    и сега как да подходим-продаваме Атери и отиваме там или стискаме атери и гледаме тамколкото до мненята,които съм написал за бикове рога,копита,подкови и т.н.това са термини,които не са въведени от мен в този форум,пък и той не е официален, за да изисква книжовна форма на изказване
                    последното "не е препоръка" го разбрахме ама не става ясно за кое....
                    Last edited by orakula; 30.10.2013, 23:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
                      На 100 % съм съгласен с Baj_Lambi, писна ми от спама на оракула. То бива хвалене, ама прекалява и най-лошото е че не се усеща...
                      +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Защо.
                        Е това е въпрос на място!!!!!!!!!!!
                        Аз даже и не мога да си представя при такъв въпрос - какъв отговор ще има???

Коментар

• аз пък в частта за големите шамари не съм съгласен
                          кво ти пречи тука да ги изядеш
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Baj_Lambi Разгледай мнение
                            Приятелю,

................................
                            Също така е адски смешно да се говори тук за позиции, корекции, бикове, рога, копита и т.н. предивид това, каква ни е борсата и какви са оборотите. Ако искаш да разбереш истинския смисъл на тези понятия - играй на американския пазар, където се правят големите пари и се ядат големите шамари................................................... .............................................
                            Къртиш,Бай Ламби.....Евала...Посмях се от сърце с тия рога и копита.....

Коментар

И къде го видя този спам ?

Само 1 мнение има човека и поста му си е напълно разумен и конструктивен.
                              Браво Ламбе. Знаеш какво правиш.
                              Успехи !

Коментар

И къде го видя този спам ?

Само 1 мнение има човека и поста му си е напълно разумен и конструктивен.
                                Браво Ламбе. Знаеш какво правиш.
                                Успехи !
                                Пип, човекът е написал "+1", те.е съгласен е с бай Ламби, на когото и аз бих сложил +1

Коментар

Working...
                                X