IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
    Интересува ме ето на това - цитираното по-горе - вие (присъстващите на срещата) повярвахте ли - защото купени за 2013 - до 30.09.2013 - 17 042 дка. - необработвани към 30.09.2013 г. около 56 000 дка. Без лоши чувства.
    Освен тези 17000 дка, според мениджмънта би следвало да се броят и декари за които има преговори за продажба - никой не иска да купи земя с действащ договор за наем и да не може да влезе да я обработвка.... не казвам, че е изцяло така, но поне можем да допуснем, че това обяснение е логично. Ако имам предварителна уговорка да продам на някого "Х" декара например в началото на 2014 г., вероятно има резон да "жертвам" една аренда, но да направя тази продажба в бъдеще....

Доколкото знам не декларират като арендовани и земи, които са купени с много ниски действащи наеми (напр. 5 лв.) и такива с натурални ренти (зърно)... не твърдя, че е много логично, но не може да се изключи напълно...

И накрая, предполагам в процеса на преговори е нормално за част от земите да не се достигне до споразумение. Например, аз искам рента 50 лв, но арендатора се опитва да ме изнудва за 20 лв.... решавам да го играя твърдо, за да може догодина евентуално да подпиша договор на 50 лв, в противен случай догодина може пак да ме изнудват за 20 лв., ако веднъж съм отстъпил.... Предполагам може да ви прозвучи много теоретично това, но такива бизнес стратегии в пазарлъците ги има във всяка сфера - както се казва "не търся сделка на всяка цена...."

Пак казвам, не твърдя, че няма декари с по-слабо търсене (в кой бранш може да се разчита на 100 % гарантирана реализация), но не съм съгласен и да се отива в другата крайност, че едва ли не всичко което не е в графата "под наем" не става...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss
      глупости или не - времето ще покаже
      не ми се спори, защото нямам полза от това
      Дай боже още дълго време да успяват да купуват и продават с марж 50% и ти все така ще си мислиш че си прав, щото ще има земя от която не получават аренда.
      А че перспективите пред акцията стават все по-ограничени и нямат нищо общо с реалностите които обяснявах на дълго и широко преди година и половина ... това ми е повече от ясно.
      Успех ти желая!

Коментар

Но НЯМА земя, която да се работи и да не се плаща рента, т.е. Адванса да не получават. Щом не вземат рента за някой парцел – значи не се работи.
        Не знам що казваш че няма връзка между това което говориш и това което ти отговарям и после пак пишеш съшата глупост, която не е истина. Точно това имам предвид!

Коментар

• fortiss, имаш страшен поглед върху картината и бих искал да те попитам, допускаш ли съществуването на "шуро-баджо-братовчедска" схема в Адванса при договарянето с арендаторите - т.н. прибиране от наш вътрешен човек под масата на разликата от договорената за пред Акционерите рента и реално плащаната пазарна такава още в деня на авансовото плащане? Чувал съм, че има баби по селата, които получават повече рента от арендатора на декар без да са договаряли пакети от колкото Адванса - как си го обясняваш това /ако допуснем че е вярно/ ?!?
          и тоз коментар е без препоръка

Коментар

всичко е в годината на сделката
            след това новия собственик
            но това не пречи да им вярваш
            ако спадне цената ще са лесна мишена за завладяване с малко пари
            те са длъжни да лъжат
            ако видите само в някои землища как са отдали под аренда под половината от земите си ще паднете
            Фортис, интересно е колко си убеден в нещо дето не е вярно Поне в часта за отдадените под аренда;
            Хората си имат изисквания за точно разписан договор, едногодишен и т.н. който да защитава интересите на дружеството, наследени договори не поемат - договори за 10 години, договори с плащане в натура, договори за аренда от 1-2-5-10 лв ... не ги приемат и се борят за преподписване по всички законови начини.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
              Интересува ме ето на това - цитираното по-горе - вие (присъстващите на срещата) повярвахте ли - защото купени за 2013 - до 30.09.2013 - 17 042 дка. - необработвани към 30.09.2013 г. около 56 000 дка. Без лоши чувства.
              Аз нямам причина да не им вярвам. + възможно е купените миналата година земи да са с договор за рента за повече от една година и затова да се получава това застъпване и от там толкова нерендовани земи. Все някога ще се освободят тези земи и ще се пуснат под рента или ще се продадат или още по-добрия вариант: ще се комасират и ще се продадат. Времето ще покаже. За сега ги стискам и чакам дивидента

Не е препоръка
              Last edited by Don Archon; 21.11.2013, 12:11.

Коментар

• Абе че стават игри стават. Прозрачност почти никъде няма .Естествено ще се оправдаят с "търговска тайна "
                Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
                  .... а относно въпроса защо толкова "малко" са рендованите земи: купените тази година земи още се ползват от старите им ползватели и затова не могат да им вземат рента. Възможно е догодина да ги отдадат под рента, но тогава пак ще купуват разни земи, при които ще се повтори схемата (т.е. те ще се ползват от дотогавашните ползватели) и от тях няма да се вземе рента (докато не изтече договора за рента на старите ползватели), така че е възможно пак да има процент неотдадени земи.

Не е препоръка за нищо !!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                    Мисля, че ви мина срещата, но не видях някой да е споделил каккво си казахте.
                    Най-важното, което казаха е че имат още сделки да изповядват до края на годината без да споменават цифри, а относно въпроса защо толкова "малко" са рендованите земи: купените тази година земи още се ползват от старите им ползватели и затова не могат да им вземат рента. Възможно е догодина да ги отдадат под рента, но тогава пак ще купуват разни земи, при които ще се повтори схемата (т.е. те ще се ползват от дотогавашните ползватели) и от тях няма да се вземе рента (докато не изтече договора за рента на старите ползватели), така че е възможно пак да има процент неотдадени земи.

Не е препоръка за нищо !!

Коментар

• Мисля, че ви мина срещата, но не видях някой да е споделил каккво си казахте.

Коментар

• Това ми беше една от любимите теми преди да се появи питката...

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                          Оракула, май почна сам да водиш темата
                          Едно време по литература имахме едно понятие "Отговор на литературен въпрос"
                          Една от целите беше да се напишат няколко листа за нещо ,което може да се вмести в едно две изречения...
                          Та си мисля да не би да целиш голям брой коментари и после да си сложиш титлата "Велик инвеститор "или нещо такова като един колега тук
                          1.колега,написал съм няколко изречения,а не няколко страници
                          2.споделям мнение като всички тук..
                          3.за какво ми е да играя toto като има БФБ
                          4.хима все някога ще стане 2 лева
                          5.намери си приятелка и се занимавай с нея ако инфото по форумите ти идва в повече
                          6.колегата си харесва акции,които носят дивиденти и е нормално да се вълнува когато някои от тях започнат да носят и капиталова доходност
                          7.сигурно е кофти да продадеш акция,която значително да започне да увеличава своята стойност в последствие,но на всеки може да се случи-така че не се притеснявай
                          8.няма да обърна внимание на правописа си,защото има хора като теб,които чудесно ще свършат тази работа

Коментар

• Оракула, май почна сам да водиш темата
                            Едно време по литература имахме едно понятие "Отговор на литературен въпрос"
                            Една от целите беше да се напишат няколко листа за нещо ,което може да се вмести в едно две изречения...
                            Та си мисля да не би да целиш голям брой коментари и после да си сложиш титлата "Велик инвеститор "или нещо такова като един колега тук

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
                              А дано, ама надали
                              презареждаме двигателите на тези изгодни за покупки нива и да стягаме коланите-за да може да достигнем поне отчасти реалната към момента стойност на акцията.Интересно ще бъде да се види каква блъсканица ще настане тука ако Атера изкара още добри продажби на земя до края на календарната година
                              НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПП НА ЦК!!!
                              Last edited by orakula; 20.11.2013, 18:27.

Коментар

• А дано, ама надали

Коментар

Working...
                                X