If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
фен съм на финикийските знаци,а Атера е техния материален облик в инвестиренето към момента според мен като риск-цена....иначе чета твоите мнения с интерес когато имам възможност....успех от мен
благодаря и успех и на теб
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
опасно е да си фен при инвестирането
фен съм на финикийските знаци,а Атера е техния материален облик в инвестиренето към момента според мен като риск-цена....иначе чета твоите мнения с интерес когато имам възможност....успех от мен
и аз така....само че освен че четох и купувах тук
а тези,които продаваха тази позиция,за да купуват Сирма дано да са наясно какви ги вършат.............аз съм си Атера фен,а тази цена е меко казано привлекателна за мен
Не е Препоръка!!!
опасно е да си фен при инвестирането
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
и аз така....само че освен че четох и купувах тук
а тези,които продаваха тази позиция,за да купуват Сирма дано да са наясно какви ги вършат.............аз съм си Атера фен,а тази цена е меко казано привлекателна за мен
Не е Препоръка!!!
'Фундамента" тук се изчерпа със "Сосните дивиденти" които вече отдавна излязаха като кеш от дружеството. То не бе мазане на филии, то не бе облизване, сега вече остава само "верването" и "чакането". Умните пари отдавна са започнаил стратегия за излизане, проблема е, че както навсякъде на БФБ тръгне ли по-масово излизане акцията пада поне с 50%, така ще е и тук. Иначе остава като СФИ и Спийди само да се облизват и хвалят с виртуални печалби, който пръв реши да осребри печели, останалите се радват на даунтренда и спомени по миналото (намазаните филии със сосни дивиденти - отдавна изядени)
нямам много време и възможност да влизам във форума напоследък,но се радвам се и се забавлявам на изказвания като тези на колегата изказани тук......................................много буци ще трябва да пориташ из нивите както казва Форти с приятелите от махлата, докато ти уври главицата за заключения и мисли които да почиват на реални събития,които от своя страна да водят до тълкувания базирани на нещо фундаментално съдържащо в себе си поне малко логика и реализъм,а не само(оснобен вид) празнословие базирано на собствения мироглед и фанатична отдаденост на шитовете на БФБ (както има едно елементарно и не дотам вярно становище-понеже са евтини ще увеличават своята стойност във времето...)
Не е Препоръка за ПП на ЦК!!!
И ще стигнат ли 0.5% (според някои предложения по долу в темата) ... или поне 2% , колкото е при най-скъпарските фондове по белите държави. Или греша ?
Общо взето по средата на 2-те цитирани числа е.
Естествено всички искаме да е по малко.
А ти колко мислиш че е оптимална да е таксата на фонд който за 10г от създаването си ти е осигурил 7% средно годишен дивидент, бие двойно американците, да не говорим за бфб.
И не виждам причина да не го прави и следващите 10г.
Или мислиш че тия покупко/продажби нямат никакви разходи, както и събирането на рентите.
Пробвай се да купиш/продадеш реална земя и кажи колко ти е струвало ?
Такса за управление: 0.375% от стойността само на инвестиционните активи по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
Такса при получаване на наем или при продажба на имот: 10% от постъпленията от наем и от печалба при продажба
+1
съгласен
от тук нататък следва понижение на таксите за управление - според това, което се постига
И ще стигнат ли 0.5% (според някои предложения по долу в темата) ... или поне 2% , колкото е при най-скъпарските фондове по белите държави. Или греша ?
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Единствения фундамент при подобна позиция е достатъчно добра дивидентна доходност от ренти - не от спекула със земя. Така че тук е още много далеч от всякакъв фундамент - всичко е само спекула. Ако ми дава 5% дивидент и този дивидент е само от ренти и аз бих влязъл, ама когато от ренти ще получавам по-малко и от краткосрочни депозити то това е откровено спекулативна позиция според мен - без при това сериозен потенциал за растеж от чисто спекулативна гледна точка - отново лично мое мнение.
+1
съгласен
от тук нататък следва понижение на таксите за управление - според това, което се постига
Няма да изглеждат никога прекрасно просто народа ще се научи че има и фондове за облигации в чужбина
P.s. сега видях че даже и в този форум вече има подобна тема
Жалко, аз вече си представях как обяснявам на някой ентусиаст, че за 5% трябва да носи 7-8% стандартно отклонение, периодично да преструктурира, кога и как да се хеджира и прочие екзотики, а той да отвърне- м'чи аз по убо си зема нива да гу ева
Процесът едва започва, имаме ниски лихви от по-малко от година. След още няколко тези 4-5% ще им изглеждат прекрасно. Освен ако по някакво чудо небанковият финансов сектор не се вземе в ръце и ги убеди да му дадат на него парите си/то пък като се замисля какво може да им се случи май е по-добре да не става/.
Няма да изглеждат никога прекрасно просто народа ще се научи че има и фондове за облигации в чужбина
P.s. сега видях че даже и в този форум вече има подобна тема
Процесът едва започва, имаме ниски лихви от по-малко от година. След още няколко тези 4-5% ще им изглеждат прекрасно. Освен ако по някакво чудо небанковият финансов сектор не се вземе в ръце и ги убеди да му дадат на него парите си/то пък като се замисля какво може да им се случи май е по-добре да не става/.
За Европейските недвижими имоти- съгласен напълно, особено ако продължи и обезценката на еврото. За цената на земята в глобален аспект- също. В България нещата са с по-различно развитие според мен, много по-вероятно е преливане на депозити в земеделска земя, дори на балонирани цени, отколкото на БФБ. Народопсихология- какво да го правиш...
Не съм напълно убеден. От хората които познавам да купуват земя няма нито един спекулант или дори чист инвеститор в земя. Всички купуват за да произвеждат нещо на нея. Приказвал съм си с хора, които се чудят какво да си правят парите - никой от тях в момента не разглежда земята като заслужаваща да се купува инвестиция. Просто рентите не покриват риска дори и при настоящите цени на земята. А от тези дето нямат пари кой ще наблъска дори 10-20 бона в нисколиквиден актив, който се управлява в доста случай от някакви тарикат коопеарации, които семо се чудят как да го измамят и това всичкото за едни 4-5% - и то в добрия случай, в който всичко се развива както човек очаква.
А за лихвите Ако смятам че лихвите ще стоят ниски за дълго време просто ще спекулирам с европейски недвижими имоти. Там възможностите за надуване са пряко свързани с лихвите и доходите.
Цената на земята е в много по-силна корелация с цените на земеделските продукти, а ако смятам че лихвите ще стоят ниски, то това предполага че няма да има и инфлация при храните - или с други думи ниските лихви се отразяват много по-слабо на цените на земята, отколкото на имотите.
За Европейските недвижими имоти- съгласен напълно, особено ако продължи и обезценката на еврото. За цената на земята в глобален аспект- също. В България нещата са с по различно развитие според мен, много по-вероятно е преливане на депозити в земеделска земя, дори на балонирани цени, отколкото на БФБ. Народопсихология- какво да го правиш...
Коментар