Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАко гледаш оценката на притежаваната земя и приходите от ренти идва грубо 4,5%/нямам предвид дивидента естествено/. Дали е достатъчно е друг въпрос. Аз просто залагам на нормализиране на спреда между цената и хипотетичната ликвидационна стойност.
Между другото спреда е отрицателен. Ако приемем ликвидация след 10 години то в момента дружеството се търгува много над настоящата стойност на активите
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАко гледаш оценката на притежаваната земя и приходите от ренти идва грубо 4,5%/нямам предвид дивидента естествено/. Дали е достатъчно е друг въпрос. Аз просто залагам на нормализиране на спреда между цената и хипотетичната ликвидационна стойност.
“A dollar today is worth more than a dollar tomorrow."destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСъщото можеше да го кажеш и преди 5-6г и преди 3г дори, а и преди 10...и щеше да сгрешиш.
Фундамента е много повече от това което казваш.
И всъщност преди 3 години, може и 4 вече да са станали говорех същото нещо
Коментар
-
Според мен дружеството съвсем правилно се е ориентирало и е намалило значително продажбите. За съжаление на някои това ще смъкне дивидента и може да наблюдаваме "отлив" на мераклиите които държат акцията заради дивидента, но според мен има бъдеще и дори да има спад, очакван заради спад в доходността то земята винаги ще си остане сигурност, а и от Адванс са сравнително точни и коректни към малките си инвеститори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕдинствения фундамент при подобна позиция е достатъчно добра дивидентна доходност от ренти - не от спекула със земя. Така че тук е още много далеч от всякакъв фундамент - всичко е само спекула. Ако ми дава 5% дивидент и този дивидент е само от ренти и аз бих влязъл, ама когато от ренти ще получавам по-малко и от краткосрочни депозити то това е откровено спекулативна позиция според мен - без при това сериозен потенциал за растеж от чисто спекулативна гледна точка - отново лично мое мнение.
Фундамента е много повече от това което казваш.
Коментар
-
Единствения фундамент при подобна позиция е достатъчно добра дивидентна доходност от ренти - не от спекула със земя. Така че тук е още много далеч от всякакъв фундамент - всичко е само спекула. Ако ми дава 5% дивидент и този дивидент е само от ренти и аз бих влязъл, ама когато от ренти ще получавам по-малко и от краткосрочни депозити то това е откровено спекулативна позиция според мен - без при това сериозен потенциал за растеж от чисто спекулативна гледна точка - отново лично мое мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеГлупости, преди 3 дни писах, че съм купил 1 минута след като влезнах
Не съм "трол", само че рядко пиша, повече чета, и май е по-удачно да четеш вместо да пишеш.
Влезнах, преди теб в "барбекюто", и аз на "дъното"..... разбира се!
Времето ще покаже, стабилноста на фундамента. Сега млъквам и като започне да се качва отново ще пиша. Само да не замълча завинаги , защото няма да ми е приятно! Никак даже.
Успех на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dinana Разгледай мнениеНе ликвидността ме втрещи, а за цената. Май май фундамента пропада.
Иначе съм съгласен с Форти!
На някои хора винаги ще им е каша в главата.
Фундамента не само не пропада, ами се увеличава от година насам...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеБях забравил, че имам акции тук и гледам спокойно
Сега всички ще мълчат. Ако продължи да пада - някой ще извика - добре че излязох навреме! Ако се качи друг ще се обади - купих на дъното !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеБях забравил, че имам акции тук и гледам спокойно
Сега всички ще мълчат. Ако продължи да пада - някой ще извика - добре че излязох навреме! Ако се качи друг ще се обади - купих на дъното !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТака се създава ликвидност!
Ами ако нямаше продавачи...
Иначе съм съгласен с Форти!
Коментар
Коментар