IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Е ако взимаха за управление 0,5% още 10-20% спад в цената и вече щеше да има фундамент Само дето те не взимат толкова

Между другото спреда е отрицателен. Ако приемем ликвидация след 10 години то в момента дружеството се търгува много над настоящата стойност на активите
    Явно си доста консервативен откъм WACC и ръст на цената на земята В интерес на истината имаме доста различни виждания за бъдещите нива на лихвите и от там вероятно идват различните оценки.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Ако гледаш оценката на притежаваната земя и приходите от ренти идва грубо 4,5%/нямам предвид дивидента естествено/. Дали е достатъчно е друг въпрос. Аз просто залагам на нормализиране на спреда между цената и хипотетичната ликвидационна стойност.
      Е ако взимаха за управление 0,5% още 10-20% спад в цената и вече щеше да има фундамент Само дето те не взимат толкова

Между другото спреда е отрицателен. Ако приемем ликвидация след 10 години то в момента дружеството се търгува много над настоящата стойност на активите

Коментар

Ако гледаш оценката на притежаваната земя и приходите от ренти идва грубо 4,5%/нямам предвид дивидента естествено/. Дали е достатъчно е друг въпрос. Аз просто залагам на нормализиране на спреда между цената и хипотетичната ликвидационна стойност.
        има едно много важно нещо при тази ликвидационна стойност и то е:

“A dollar today is worth more than a dollar tomorrow."
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Същото можеше да го кажеш и преди 5-6г и преди 3г дори, а и преди 10...и щеше да сгрешиш.
          Фундамента е много повече от това което казваш.
          не виждам никаква грешка. Спекула е когато се купува нещо защото очакваш че цената му ще расте и без да се взима в предвид паричния поток който генерира от продължаващи дейности. Оценката на Атера взима в предвид само този двигател на генериране на кеш.

И всъщност преди 3 години, може и 4 вече да са станали говорех същото нещо

Коментар

• Според мен дружеството съвсем правилно се е ориентирало и е намалило значително продажбите. За съжаление на някои това ще смъкне дивидента и може да наблюдаваме "отлив" на мераклиите които държат акцията заради дивидента, но според мен има бъдеще и дори да има спад, очакван заради спад в доходността то земята винаги ще си остане сигурност, а и от Адванс са сравнително точни и коректни към малките си инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Единствения фундамент при подобна позиция е достатъчно добра дивидентна доходност от ренти - не от спекула със земя. Така че тук е още много далеч от всякакъв фундамент - всичко е само спекула. Ако ми дава 5% дивидент и този дивидент е само от ренти и аз бих влязъл, ама когато от ренти ще получавам по-малко и от краткосрочни депозити то това е откровено спекулативна позиция според мен - без при това сериозен потенциал за растеж от чисто спекулативна гледна точка - отново лично мое мнение.
              Същото можеше да го кажеш и преди 5-6г и преди 3г дори, а и преди 10...и щеше да сгрешиш.
              Фундамента е много повече от това което казваш.

Коментар

• Ако гледаш оценката на притежаваната земя и приходите от ренти идва грубо 4,5%/нямам предвид дивидента естествено/. Дали е достатъчно е друг въпрос. Аз просто залагам на нормализиране на спреда между цената и хипотетичната ликвидационна стойност.

Коментар

• Единствения фундамент при подобна позиция е достатъчно добра дивидентна доходност от ренти - не от спекула със земя. Така че тук е още много далеч от всякакъв фундамент - всичко е само спекула. Ако ми дава 5% дивидент и този дивидент е само от ренти и аз бих влязъл, ама когато от ренти ще получавам по-малко и от краткосрочни депозити то това е откровено спекулативна позиция според мен - без при това сериозен потенциал за растеж от чисто спекулативна гледна точка - отново лично мое мнение.

Коментар

• Фундаментът е ясен много повече, отколкото при 95% от компаниите на БФБ. Това за което се напъваш е цената, а това вече е съвсем друг въпрос. Преценил съм, че ме устройва понеже съм почти сигурен, че до 1 г. ще съм продал с 10 % печалба. Това обаче не значи, че няма да стане обратното.

Коментар

Глупости, преди 3 дни писах, че съм купил 1 минута след като влезнах
                      Да де на "дъното"
                      Не съм "трол", само че рядко пиша, повече чета, и май е по-удачно да четеш вместо да пишеш.

Влезнах, преди теб в "барбекюто", и аз на "дъното"..... разбира се!

Времето ще покаже, стабилноста на фундамента. Сега млъквам и като започне да се качва отново ще пиша. Само да не замълча завинаги , защото няма да ми е приятно! Никак даже.
                      Успех на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от dinana Разгледай мнение
                        Не ликвидността ме втрещи, а за цената. Май май фундамента пропада.

Иначе съм съгласен с Форти!
                        Tи кой/коя беше преди новия ник за тролкане....

На някои хора винаги ще им е каша в главата.
                        Фундамента не само не пропада, ами се увеличава от година насам...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Бях забравил, че имам акции тук и гледам спокойно
                          Сега всички ще мълчат. Ако продължи да пада - някой ще извика - добре че излязох навреме! Ако се качи друг ще се обади - купих на дъното !!!
                          Глупости, преди 3 дни писах, че съм купил 1 минута след като влезнах

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            Бях забравил, че имам акции тук и гледам спокойно
                            Сега всички ще мълчат. Ако продължи да пада - някой ще извика - добре че излязох навреме! Ако се качи друг ще се обади - купих на дъното !!!
                            Ако питаш мен, то всички са купили на дъното, или поне така си мислят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              Така се създава ликвидност!
                              Ами ако нямаше продавачи...
                              Не ликвидността ме втрещи, а за цената. Май май фундамента пропада.

Иначе съм съгласен с Форти!

Коментар

• Бях забравил, че имам акции тук и гледам спокойно

Коментар

Working...
                                X