IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
    и аз така....само че освен че четох и купувах тук
    а тези,които продаваха тази позиция,за да купуват Сирма дано да са наясно какви ги вършат.............аз съм си Атера фен,а тази цена е меко казано привлекателна за мен
    Не е Препоръка!!!
    опасно е да си фен при инвестирането
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      с удоволствие изчетох мненията от днес - БРАВО!
      и аз така....само че освен че четох и купувах тук
      а тези,които продаваха тази позиция,за да купуват Сирма дано да са наясно какви ги вършат.............аз съм си Атера фен,а тази цена е меко казано привлекателна за мен
      Не е Препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
        'Фундамента" тук се изчерпа със "Сосните дивиденти" които вече отдавна излязаха като кеш от дружеството. То не бе мазане на филии, то не бе облизване, сега вече остава само "верването" и "чакането". Умните пари отдавна са започнаил стратегия за излизане, проблема е, че както навсякъде на БФБ тръгне ли по-масово излизане акцията пада поне с 50%, така ще е и тук. Иначе остава като СФИ и Спийди само да се облизват и хвалят с виртуални печалби, който пръв реши да осребри печели, останалите се радват на даунтренда и спомени по миналото (намазаните филии със сосни дивиденти - отдавна изядени)
        нямам много време и възможност да влизам във форума напоследък,но се радвам се и се забавлявам на изказвания като тези на колегата изказани тук......................................много буци ще трябва да пориташ из нивите както казва Форти с приятелите от махлата, докато ти уври главицата за заключения и мисли които да почиват на реални събития,които от своя страна да водят до тълкувания базирани на нещо фундаментално съдържащо в себе си поне малко логика и реализъм,а не само(оснобен вид) празнословие базирано на собствения мироглед и фанатична отдаденост на шитовете на БФБ (както има едно елементарно и не дотам вярно становище-понеже са евтини ще увеличават своята стойност във времето...)
        Не е Препоръка за ПП на ЦК!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          И ще стигнат ли 0.5% (според някои предложения по долу в темата) ... или поне 2% , колкото е при най-скъпарските фондове по белите държави. Или греша ?
          Общо взето по средата на 2-те цитирани числа е.
          Естествено всички искаме да е по малко.
          А ти колко мислиш че е оптимална да е таксата на фонд който за 10г от създаването си ти е осигурил 7% средно годишен дивидент, бие двойно американците, да не говорим за бфб.
          И не виждам причина да не го прави и следващите 10г.

Или мислиш че тия покупко/продажби нямат никакви разходи, както и събирането на рентите.
          Пробвай се да купиш/продадеш реална земя и кажи колко ти е струвало ?

Такса за управление: 0.375% от стойността само на инвестиционните активи по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
          Такса при получаване на наем или при продажба на имот: 10% от постъпленията от наем и от печалба при продажба
          Last edited by pipbel; 16.10.2015, 23:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            +1
            съгласен
            от тук нататък следва понижение на таксите за управление - според това, което се постига
            И ще стигнат ли 0.5% (според някои предложения по долу в темата) ... или поне 2% , колкото е при най-скъпарските фондове по белите държави. Или греша ?
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• с удоволствие изчетох мненията от днес - БРАВО!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Единствения фундамент при подобна позиция е достатъчно добра дивидентна доходност от ренти - не от спекула със земя. Така че тук е още много далеч от всякакъв фундамент - всичко е само спекула. Ако ми дава 5% дивидент и този дивидент е само от ренти и аз бих влязъл, ама когато от ренти ще получавам по-малко и от краткосрочни депозити то това е откровено спекулативна позиция според мен - без при това сериозен потенциал за растеж от чисто спекулативна гледна точка - отново лично мое мнение.
                +1
                съгласен
                от тук нататък следва понижение на таксите за управление - според това, което се постига

Коментар

Няма да изглеждат никога прекрасно просто народа ще се научи че има и фондове за облигации в чужбина

P.s. сега видях че даже и в този форум вече има подобна тема
                  Жалко, аз вече си представях как обяснявам на някой ентусиаст, че за 5% трябва да носи 7-8% стандартно отклонение, периодично да преструктурира, кога и как да се хеджира и прочие екзотики, а той да отвърне- м'чи аз по убо си зема нива да гу ева

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    Процесът едва започва, имаме ниски лихви от по-малко от година. След още няколко тези 4-5% ще им изглеждат прекрасно. Освен ако по някакво чудо небанковият финансов сектор не се вземе в ръце и ги убеди да му дадат на него парите си/то пък като се замисля какво може да им се случи май е по-добре да не става/.
                    Няма да изглеждат никога прекрасно просто народа ще се научи че има и фондове за облигации в чужбина

P.s. сега видях че даже и в този форум вече има подобна тема
                    Last edited by ravnovesie; 16.10.2015, 17:40.

Коментар

• Процесът едва започва, имаме ниски лихви от по-малко от година. След още няколко тези 4-5% ще им изглеждат прекрасно. Освен ако по някакво чудо небанковият финансов сектор не се вземе в ръце и ги убеди да му дадат на него парите си/то пък като се замисля какво може да им се случи май е по-добре да не става/.

Коментар

За Европейските недвижими имоти- съгласен напълно, особено ако продължи и обезценката на еврото. За цената на земята в глобален аспект- също. В България нещата са с по-различно развитие според мен, много по-вероятно е преливане на депозити в земеделска земя, дори на балонирани цени, отколкото на БФБ. Народопсихология- какво да го правиш...
                        Не съм напълно убеден. От хората които познавам да купуват земя няма нито един спекулант или дори чист инвеститор в земя. Всички купуват за да произвеждат нещо на нея. Приказвал съм си с хора, които се чудят какво да си правят парите - никой от тях в момента не разглежда земята като заслужаваща да се купува инвестиция. Просто рентите не покриват риска дори и при настоящите цени на земята. А от тези дето нямат пари кой ще наблъска дори 10-20 бона в нисколиквиден актив, който се управлява в доста случай от някакви тарикат коопеарации, които семо се чудят как да го измамят и това всичкото за едни 4-5% - и то в добрия случай, в който всичко се развива както човек очаква.

Коментар

А за лихвите Ако смятам че лихвите ще стоят ниски за дълго време просто ще спекулирам с европейски недвижими имоти. Там възможностите за надуване са пряко свързани с лихвите и доходите.

Цената на земята е в много по-силна корелация с цените на земеделските продукти, а ако смятам че лихвите ще стоят ниски, то това предполага че няма да има и инфлация при храните - или с други думи ниските лихви се отразяват много по-слабо на цените на земята, отколкото на имотите.
                          За Европейските недвижими имоти- съгласен напълно, особено ако продължи и обезценката на еврото. За цената на земята в глобален аспект- също. В България нещата са с по различно развитие според мен, много по-вероятно е преливане на депозити в земеделска земя, дори на балонирани цени, отколкото на БФБ. Народопсихология- какво да го правиш...

Коментар

• А за лихвите Ако смятам че лихвите ще стоят ниски за дълго време просто ще спекулирам с европейски недвижими имоти. Там възможностите за надуване са пряко свързани с лихвите и доходите.

Цената на земята е в много по-силна корелация с цените на земеделските продукти, а ако смятам че лихвите ще стоят ниски, то това предполага че няма да има и инфлация при храните - или с други думи ниските лихви се отразяват много по-слабо на цените на земята, отколкото на имотите.

Коментар

• Точно- 8-10 % са ми очакванията за ръст тук в следващите години, с малко маркет тайминг стават 10-12 %, а това е от малкото позиции, които заради ликвидността позволяват и маркет тайминг.

Коментар

Явно си доста консервативен откъм WACC и ръст на цената на земята В интерес на истината имаме доста различни виждания за бъдещите нива на лихвите и от там вероятно идват различните оценки.
                                Ако ръста на цената е основната теза - то това е спекулативна теза. Аз предпочитам да спекулирам когато мога да спечеля в пъти обозримо бъдеще. Шансът земята да се качи дори 100% следващите 5 години е нищожен. а 100% растеж за 5 години са по 15% на година. Ако приемем 50% растеж и вече годишния ръст е само 8%. Определено подобна спекула не си заслужава за мен.

Коментар

Working...
                                X