IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
    Ха ха... определено не визирах теб..

.... просто си вмъкнал поста си, докато съм пишел моя
    Въобще не вярвам, че ако няко пише нещо си тук - ще промени цената !!!
    Дали някой друг с повечко пари ще го послуша??
    АМИ - НИКОГА !!!!
    писането тук е повече за спорта и разнообразие

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Само да допълня, че цената от 440лв е отчетена от инвеститорите в пазарната цена на акцията.
      Ако визираш мен в множественото число - аз не се старая да понижавам никоя цена - относно Атера, пиша само моята преценка, която през последните години се оказва вярна. Не промотирам никоя акция, защото нямам нужда да го правя, а и е безсмислено да го правя !!!
      Ха ха... определено не визирах теб..

.... просто си вмъкнал поста си, докато съм пишел моя

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        Акционерите на ЕЛАРГ-а според мен загубиха като обявиха ликвидация.

Т.е. можеха да спечелят едно 2 пъти повече, ако бяха обявили ликвидация сега, примерно.

Най-вероятно и тогава е имало категорични мнения, че единствения начин за печалба на акционерите на ЕЛАРГ е бърза ликвидация. Което се оказва, че не е много вярно спрямо днес.

Но за съжаление, няма как да гледаме в бъдещето. Но пък после може да си го обясняваме лесно.
        Заради такива мнения и нямам акции тук. Не виждам никой голяма да мисли като мен - а пък аз не мисля като настоящите акционери. Не ме кефи да ми се източват парите през управление след като самото управление не носи нова стойност по никакъв начин - само унищожава вече събраната. А не ме кефи да разчитам на Дядо коледа че ще надуе цените на земята.

Та може би само да ви пожелая късмет балона при цената на земята съвсем да се раздуе че да има смисъл да се стиска тук

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не ми трябва да смятам на колко му излиза земята и на колко продава. Аз лично ако бях инвеститор тук, а не съм, щеше да ме интересува само основния въпрос.

А какво има за мен И какво ще има следващите години. Естествено е че всеки дава различен отговор на този въпрос. Но ако аз бях между основните му акционери щях да га натискам по всякакъв начин за максимално бърза ликвидация, защото това е единствения начин за максимизиране на стойността за акционерите.
          Акционерите на ЕЛАРГ-а според мен загубиха като обявиха ликвидация.

Т.е. можеха да спечелят едно 2 пъти повече, ако бяха обявили ликвидация сега, примерно.

Най-вероятно и тогава е имало категорични мнения, че единствения начин за печалба на акционерите на ЕЛАРГ е бърза ликвидация. Което се оказва, че не е много вярно спрямо днес.

Но за съжаление, няма как да гледаме в бъдещето. Но пък после може да си го обясняваме лесно.
          Last edited by mathematician; 18.10.2015, 22:49.

Коментар

Не ми трябва да смятам на колко му излиза земята и на колко продава. Аз лично ако бях инвеститор тук, а не съм, щеше да ме интересува само основния въпрос.

А какво има за мен И какво ще има следващите години. Естествено е че всеки дава различен отговор на този въпрос. Но ако аз бях между основните му акционери щях да га натискам по всякакъв начин за максимално бърза ликвидация, защото това е единствения начин за максимизиране на стойността за акционерите.
            Съгласен съм, че само ликвидацията може да донесе нещо по-голямо в по-кратък срок.
            Дали ще върви търговията - да, но умерено, не както през последните 4 години !!! Но таксите за управление вече изглеждат големи на фона на постигнатото.
            Както Мариян написа преди месеци - лизингът се прави с цел бетониране на положението за следващите поне 5 години.

Коментар

Хубаво разхвърляш тези проценти, обяснявайки какво търсиш в инвестирането.

А сега си ги сметни сам при Адванса...

* Средна цена на придобиване на земята в портфейла: ~440 лв.;
              * Средна цена на продажба през 2014 г.: ~ 1200 лв. (доста добре приета на пазара);
              * Средна цена на продажба през 2015 г.: ~ 1600 лв. (обективно погледнато, явно не много добре приета... );

Колко печалба правят според теб от търговията, дори да предположим (само да предположим), че няма продължаващо нарастване на цените на земята в бъдеще....

Коментар

* Средна цена на продажба през 2014 г.: ~ 1200 лв. (доста добре приета на пазара);
                * Средна цена на продажба през 2015 г.: ~ 1600 лв. (обективно погледнато, явно не много добре приета... );

Колко печалба правят според теб от търговията, дори да предположим (само да предположим), че няма продължаващо нарастване на цените на земята в бъдеще....
                Само да допълня, че цената от 440лв е отчетена от инвеститорите в пазарната цена на акцията.
                Ако визираш мен в множественото число - аз не се старая да понижавам никоя цена - относно Атера, пиша само моята преценка, която през последните години се оказва вярна. Не промотирам никоя акция, защото нямам нужда да го правя, а и е безсмислено да го правя !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  интересно, тук всеки се моли да продадат земица че да реализират печалба за хубав дивидент. Това ми се вижда малко странно и объркано. Аз бях против и бреф като искаха да продадат КБЦ при положение че им носеше такава мазна доходност! Защо човек ще се моли да си продаде златната кокошка за да вземе малко трошички - модела сякаш е малко объркан!
                  При тези яко субсидирани ренти в БГ би трябвало те да дават основна и постоянна доходност за акционерите. Не съм смятал наскоро но сякаш преди от дивиденти излизаше 7ст? .........хубав дивидент, но не за тази цена, може би цената на акция е твърде висока?
                  Добре де, ясно ми е че се опитвате да промотирате други акции, но не мога да разбера защо се опитвате да сривате други...

Защо продължавате да се правите на ощипани девици по отношение на "Адванса" ?!?

Кой е казал, че бизнес дейността на компанията е единствено и само отдаване под наем ? Според мен, всички сме наясно (дори и някои да се правят на "ощипани"), че бизнеса на компанията е ТЪРГОВИЯ (покупко-продажба) на земеделска земя, а отдаването под наем е до голяма степен второстепенна дейност, все пак да се взема някакъв доход докато се реализират продажбите....

Какви "продажби на златни кокошки" за бога ? Ако имам бизнес със супермаркет, не възприемам вафлите и саламите, които продавам като "златни кокошки", които трябва да седят по рафтовете, колкото и да са с уникално добро качество.... По дяволите - взел съм ги за да ги продавам все пак....

Коментар

Ако ръста на цената е основната теза - то това е спекулативна теза. Аз предпочитам да спекулирам когато мога да спечеля в пъти обозримо бъдеще. Шансът земята да се качи дори 100% следващите 5 години е нищожен. а 100% растеж за 5 години са по 15% на година. Ако приемем 50% растеж и вече годишния ръст е само 8%. Определено подобна спекула не си заслужава за мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      интересно, тук всеки се моли да продадат земица че да реализират печалба за хубав дивидент. Това ми се вижда малко странно и объркано. Аз бях против и бреф като искаха да продадат КБЦ при положение че им носеше такава мазна доходност! Защо човек ще се моли да си продаде златната кокошка за да вземе малко трошички - модела сякаш е малко объркан!
                      При тези яко субсидирани ренти в БГ би трябвало те да дават основна и постоянна доходност за акционерите. Не съм смятал наскоро но сякаш преди от дивиденти излизаше 7ст? .........хубав дивидент, но не за тази цена, може би цената на акция е твърде висока?
                      няма какво да смяташ
                      собствеността върху земя е добре, но не и тук
                      2/3 от рентата отива за управление
                      трябва търговия, но тя не става
                      поскъпването на земята, доколкото го има е добра, но пасивна доходност
                      е това е тук
                      който иска си е купил

Коментар

• интересно, тук всеки се моли да продадат земица че да реализират печалба за хубав дивидент. Това ми се вижда малко странно и объркано. Аз бях против и бреф като искаха да продадат КБЦ при положение че им носеше такава мазна доходност! Защо човек ще се моли да си продаде златната кокошка за да вземе малко трошички - модела сякаш е малко объркан!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Oх малии, кой го речи, баш ти ли дет си 2/3 на 1 клон.....
                          да си фен и да бухаш на едно място не са едно и също нещо
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            опасно е да си фен при инвестирането
                            Oх малии, кой го речи, баш ти ли дет си 2/3 на 1 клон.....

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                              фен съм на финикийските знаци,а Атера е техния материален облик в инвестиренето към момента според мен като риск-цена....иначе чета твоите мнения с интерес когато имам възможност....успех от мен
                              благодаря и успех и на теб
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                                опасно е да си фен при инвестирането
                                фен съм на финикийските знаци,а Атера е техния материален облик в инвестиренето към момента според мен като риск-цена....иначе чета твоите мнения с интерес когато имам възможност....успех от мен

Коментар

Working...
                                X