IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Браво бе, НОВ ЛОЗУНГ!!!

Ми да те питам аз тогава, защо след като Франция има едно от най-развитото земеделие в Европа, цената на земята там е в пъти по-ниска от цената на земята в други страни от ЕС!

Явно имаме комплекс от фактори и пазарни механизми, които определят дадени различия! Твърденията ти са тотално "голословни" и елементарни, 1:1 с хората, които твърдят, че земята у нас ще поскъпва, само защото е много по-евтина, спрямо други страни от ЕС!

Има си чисто пазарни и икономически причини за формирането на цената на пазара на земя у нас, такава каквато е!

АКО ИМАШ НЕЩО РАЗЛИЧНО ОТ ЛОЗУНГ, КАТО АРГУМЕНТ, МОЖЕ ДА ГО СПОДЕЛИШ! АКО НЯМАШ, КАКТО СЕ КАЗВА : "ЛЕГАЙ ДА СПИШ"!
    Ма тя цената на земята във Франция ама изобщо не е в пъти по-ниска. Напротив всъщност е една от най-високите. Едно е цена на земя друго е цена на ферми. Долу Пип приказва за ферми. Ама тук аз не съм виждал в землището на долно нанадолнище да се продават земята заедно с провнициален замък от 20 стаи - както се продават в Англия, Италия или дори и във Франция ако се търси ферма. В Холандия са оранжерии, не толкова земя. Там реално си купуваш всъщност завод не земя, защото произвеждаш селскостопанска подукция реално като промишлена

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Е ти как наричаш това че цените на земята в България са като във Франция.
      Браво бе, НОВ ЛОЗУНГ!!!

Ми да те питам аз тогава, защо след като Франция има едно от най-развитото земеделие в Европа, цената на земята там е в пъти по-ниска от цената на земята в други страни от ЕС!

Явно имаме комплекс от фактори и пазарни механизми, които определят дадени различия! Твърденията ти са тотално "голословни" и елементарни, 1:1 с хората, които твърдят, че земята у нас ще поскъпва, само защото е много по-евтина, спрямо други страни от ЕС!

Има си чисто пазарни и икономически причини за формирането на цената на пазара на земя у нас, такава каквато е!

АКО ИМАШ НЕЩО РАЗЛИЧНО ОТ ЛОЗУНГ, КАТО АРГУМЕНТ, МОЖЕ ДА ГО СПОДЕЛИШ! АКО НЯМАШ, КАКТО СЕ КАЗВА : "ЛЕГАЙ ДА СПИШ"!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        За всяко твърдение са необходими аргументи!!!
        Без аргументи имаме просто ЛОЗУНГ!

По същия начин аз мога да кажа, че пазара яко ще расте и до 5 години цената на земята ще стане 3000 на декар, даже 4000 или 6000!

Какво подкрепя това твърдение??? Някакви аргументи, може би! НЕ това е просто "изхвърляне", ч*кия на горещ пясък!
        Е ти как наричаш това че цените на земята в България са като във Франция.

Коментар

То всеки балон е припознат като такъв чак след като се пръсне с гръм и трясък. До тогава винаги повечето хора смятат, че няма балон, че всичко е разумно. След това като се спука изведнъж балона става очевиден за всички
          За всяко твърдение са необходими аргументи!!!
          Без аргументи имаме просто ЛОЗУНГ!

По същия начин аз мога да кажа, че пазара яко ще расте и до 5 години цената на земята ще стане 3000 на декар, даже 4000 или 6000!

Какво подкрепя това твърдение??? Някакви аргументи, може би! НЕ това е просто "изхвърляне", ч*кия на горещ пясък!

Коментар

• То всеки балон е припознат като такъв чак след като се пръсне с гръм и трясък. До тогава винаги повечето хора смятат, че няма балон, че всичко е разумно. След това като се спука изведнъж балона става очевиден за всички

Коментар

Но в крайна сметка вие като акционери няма да е зле да проверите по-подробно къде какво на каква цена върви. Защото поне по мое мнение цената на земята в България е определено балон. И то доста надут.
              Как да си обясним факта, че на много места рентите на декър 1200-1500 лева вървят по над 60 лева. И това е стабилна тенденция от години. Земеделците често дори обикалят и сами търсят бабичките, за да наемат земята! От "деки" то зор?Перат пари или това са цени, които ги удоволетворяват???

Преди да говорим за балони, малони, трябва да сме наясно, КОЙ в момента е основният купувач и двигател на сделките при пазара на земя?
              Земеделците или спекулантите!
              Отговора ще ни даде и отговор - има ли балон!

Земеделието в България е в началото на възходящ тренд, а МОМЕНТНИТЕ ЦЕНИ СА ФОРМИРАНИ В УСЛОВИЯТА НА НУЛЕВА ИЛИ МИНИМАЛНА ИНФЛАЦИЯ, В КОМБНАЦИЯ С НЕОСОБЕНО ВИСОКИ ЦЕНИ НА ПРОДУКЦИЯТА НА ЗЪРНЕНИЕТЕ ПАЗАРИ! И въпреки това сметката пак излиза, за производителите!

Единствения съществен риск за пазара на земя в България, в момента е разпад на ЕС или нова световна рецесия! И двете аз не ги изключвам и смятам, че са доста възможни, но дори и така, спада тук ще бъде едно 50%, а по други позиции на БФБ 80% и нагоре или направо закриване!
              Last edited by Mike Florida; 19.10.2015, 16:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Равен, а защо не даваш за пример Холандия, Германия, Италия,Дания, ЮК и т.н. дето цените са 3-4 до 10 пъти по големи от френските ?
                Язък за усилията дето си положил....ако следеше по отблизо пазара щеше да знаеш че Франция не става за такива сравнения поради огромната си регулация, ограничения и практическа липса на реален свободен пазар на земята.
                Същото се отнася и за Словакия и Унгария по на изток.
                За мен нашите пиъри средносрочно са си в изт.европа.

И да, очакванията ми са по височки, но предпочитам да имам дисконт и да бъда по консервативен, да няма изненади...
                Дори и при тези които съм цитирал при сегашната оценка на атера портфейла от 650лв/дка ми осигуряват 50-60% профит и над дабъл за съответните периоди.

- Рррррезна /го у 10та !!!

Коментар

Равен, а защо не даваш за пример Холандия, Германия, Италия,Дания, ЮК и т.н. дето цените са 3-4 до 10 пъти по големи от френските ?
                  Язък за усилията дето си положил....ако следеше по отблизо пазара щеше да знаеш че Франция не става за такива сравнения поради огромната си регулация, ограничения и практическа липса на реален свободен пазар на земята.

И да, очакванията ми са по височки, но предпочитам да имам дисконт и да бъда по консервативен, да няма изненади...
                  Дори и при тези които съм цитирал при сегашната оценка на атера портфейла от 650лв/дка ми осигуряват 50-60% профит и над дабъл за съответните периоди.
                  В Италия цените на самата земя са горе долу като във Франция. Идват по-високи когато върви с огромната къща по средата. В ЮК цените са високи защото се продават ферми, не само земя. А това което в ЮК му викат ферма поне на снимки често изглежда като замък. В Холандия цените са високи защото прозводителността е брутална малко по памет в момента говоря, но мисля че бе към 10 пъти по-висока от тази в България.

В САЩ от друга страна цените са като в България и по-ниски дори.

Но в крайна сметка вие като акционери няма да е зле да проверите по-подробно къде какво на каква цена върви. Защото поне по мое мнение цената на земята в България е определено балон. И то доста надут.

Коментар

• Равен, а защо не даваш за пример Холандия, Германия, Италия,Дания, ЮК и т.н. дето цените са 3-4 до 10 пъти по големи от френските ?

Коментар

• Тъй като линка който съм го дал нещо забива

Както казах обърнете внимание че цените са за хектар, не за декар както се дават в България

The price of agricultural land increased by an average of 3% in 2014, to reach €5,910/hectare, according to recent figures published by SAFER, the French rural land agency.

There are of course substantial variations in the value of agricultural land in France, depending on use and location.

Other than land for viticultural use, the most expensive land is that for arable use, which averaged €6,810/ha last year, whilst for grassland it was €4,390/ha.

At a regional level, the most expensive region for farmland in France is in Nord-Pas-de-Calais, with an average price of €13,400/ha. Lowest prices are in Franche-Comté, where the average price is €2,730/ha.

Nevertheless, within regions there are substantial differences in prices between departments and even within departments. Accordingly, as usual, buyers need to be very careful about reading too much into average figures.

Thus, whilst the average price for land in Languedoc Roussillon is €5,600/ha, prices in parts of the Pyrénées Orientales department reach over €12,000/ha, and land can be acquired for less than €4,000/ha in the department of Lozere.

Similarly, in Aquitaine in some parts of the departments of Landes, Pyrénées-Atlantiques and Lot-et Garonne prices of agricultural land are over €10,000 per hectare, whilst most of the land in the departments of Dordogne and the Gironde can be purchased for less than €4,000/ha.

The following table shows the average prices per region over the past three years. As can be seen, prices rose in some regions in 2014 in comparison with 2013, but fell in others.

The largest increase was in the Ile-de-France, where prices rose by an average of 15%, whilst prices in Provence Alpes Côte d'Azur (PACA) fell by an average of 7%.

There was also significant variation in price movements within most departments, not shown here.

Over the longer-term since 2007, prices in many regions of France have remained relatively stable or have actually fallen in real terms. The falls have occurred notably in PACA, Burgundy and Limousin, whilst Nord Pas-de-Calais, Alsace, Normandy, Aquitaine and Ile-de-France have seen the highest growth.

Those seeking more detailed information can contact us at editor@french-property.com.

Agricultural Land Prices
                      Region 2012
                      2013
                      2014
                      Alsace €6,650
                      €7,330
                      €7,920
                      Aquitaine €7,320 €7,540 €7,610
                      Auvergne €4,310 €4,640 €4,590
                      Burgundy €3,130 €3,170 €3,030
                      Brittany €5,020 €5,240 €5,450
                      Centre €5,070 €5,300 €5,230
                      Champagne-Ardenne €6,520 €6,730 €6,790
                      Franche-Comté €2,610 €2,530 €2,730
                      Ile-de-France €6,280 €7,970 €9,190
                      Languedoc-Roussillon €5,240 €5,300 €5,600
                      Limousin €2,890 €3,130 €3,410
                      Lorraine €4,650 €5,170 €5,130
                      Lower Normandy €6,570 €6,980 €7,140
                      Midi-Pyrenees €6,080 €6,500 €6,770
                      Nord-Pas-De-Calais €11,980 €12,340 €13,340
                      Pays de la Loire €3,420 €3,600 €3,650
                      Picardy €7,580 €8,130 €8,400
                      Poitou-Charentes €3,850 €4,300 €4,650
                      Provence Alpes Côte d'Azur €10,480 €11,320 €10,540
                      Rhône-Alpes €4,690 €4,750 €5,240
                      Upper Normandy €7,980 €9,080 €8,870

Коментар

Форти, има ли балон при най ниската (заедно с Румъния) цена на земята в ЕС ?
                        И не мисля да е най слабоконкурентоспособната....

На мен Дядо Коледа и дядо Мраз ми нашепват че 1000лв средно за страната и 1200-1300 за 5г и 7-8г до макс 10г хоризонт са си повече от разумен таргет като очаквания.

Тоест след 7-10г на нивото на пиърите от Чехия и с 1/4 по евтино от Полша днес.

Е то с тези очаквания ама пък изобщо не си заслужава да се държи нито Атера, нито земя. И пазара ни ама изобщо не е евтин - не знам от къде са тези заблуди че земята ни е евтина.

Ето как върви земята във Франция например - като гледам тук е идентична в някой региони - това са цени за хектар, не за декар.

http://www.french-property.com/news/...d_prices_2014/

Коментар

• Ликвидация - мликвидация.... Не може всяко едно дружесто, което е оценено под счетоводна стойност, да бъде "разтуряно" - моментално, за да се извлекат незабавни дивиденти и да се приключи, без оглед на перспективи и прочие...

Ясно е, че всеки един подобен фонд има ограничено във времето съществуване, след първоначалното натрупване на активи, като самото му съществуване е предмет на тяхното реализиране.

Перспективите пред селското стопанство са добри, а цените се покачват година след година. Първият сигнал за прекомерно забавяне на пазара на земя, ще бъде стагнация в цените за 2-3 години, но подобно нещо нямаме!
                          Дали обаче повишаващите се цени на земята не са някакъв своеобразен балон???
                          НЕ - защото, най-голямото количество, новозакупени земи отива, осовно в ръцете на производители, а не в ръцете на спекуланти(АТЕРА)! Производителите знаят, кога им е скъпо и кога да задържат покупките!

Цената на акцията в момента!
                          Гледам някой хора се упражняват в анализи за компанията и нейните перспективи с оглед на текущата цена!
                          Чи то АТЕРА е част от SOFIX, а не част от DAX или Stoxx 50, къде се намирате, да се огледат малко за общата конюнктура наоколо и движението на почти 99% от книжата!

Очакван дивидент! Аз си стоя на мнението, че ще е над 10 стотинки. Относно капиталовия растеж, никой да не си прави илюзии, че на БФБ ще има оазиси към този момент!

Коментар

А не ме кефи да разчитам на Дядо коледа че ще надуе цените на земята.

Та може би само да ви пожелая късмет балона при цената на земята съвсем да се раздуе че да има смисъл да се стиска тук
                            Форти, има ли балон при най ниската (заедно с Румъния) цена на земята в ЕС ?
                            И не мисля да е най слабоконкурентоспособната....

На мен Дядо Коледа и дядо Мраз ми нашепват че 1000лв средно за страната и 1200-1300 за 5г и 7-8г до макс 10г хоризонт са си повече от разумен таргет като очаквания.

Тоест след 7-10г на нивото на пиърите от Чехия и с 1/4 по евтино от Полша днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Въобще не вярвам, че ако няко пише нещо си тук - ще промени цената !!!
                              Дали някой друг с повечко пари ще го послуша??
                              АМИ - НИКОГА !!!!
                              писането тук е повече за спорта и разнообразие
                              The Butterfly Effect: This effect grants the power to cause a hurricane in China to a butterfly flapping its wings in New Mexico. It may take a very long time, but the connection is real. If the butterfly had not flapped its wings at just the right point in space/time, the hurricane would not have happened.
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Въобще не вярвам, че ако няко пише нещо си тук - ще промени цената !!!
                                Дали някой друг с повечко пари ще го послуша??
                                АМИ - НИКОГА !!!!
                                писането тук е повече за спорта и разнообразие
                                Aбсолютно е така, но по принцип.
                                Краткотрайни флуктуации се получават обаче.
                                Ето ти ги 2 нагледни примера от Петък и днес.

Тони ( ще му залепя с тиксо устата ) сподели нещо за брефа и "умниците" се юрнаха да купуват.
                                Кимру пусна уикенда линк за Сърбия дето удрят шута на Трейс от там - и днес резултата налице..

Коментар

Working...
                                X