IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
    Да, много интересно, за първи път виждам, когато цената се качва, някой да казва че пада! Много странно!
    Очаквах да падне до около 2.3 - но не - явно акцията - силна.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И още едно - как се отглежда маруля в стерилна среда.

http://www.japantimes.co.jp/news/201.../#.U4WrNPmSz4U

Коментар

• Малко встрани от темата.

Технологиите в земеделието. Както се казва къде са те, къде сме ние.

http://www.economist.com/news/busine...nology-digital

Коментар

• Ти не се заяждаш – коментираме. Дъждовете са много май само в БГ, Румъния, Сърбия и наоколо. В другите производители – Украйна, Русия, САЩ, Китай, Индия, ЕС не е така, а даже са в дефицит малко. Затова написах, че болестите ще попречат в БГ, но засега не са прекалено много.
          Цената 310лв за пшеница закарана във Варна е ниска вече. Нарастването на цената ще е ограничено от цената на зърното, ако ес запази около и под 300лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
            Търгува се без дивидента бре , какви падащи цени ?!
            Да, много интересно, за първи път виждам, когато цената се качва, някой да казва че пада! Много странно!

Коментар

• Търгува се без дивидента бре , какви падащи цени ?!

Коментар

• Скоро забравете ръст.По вероятно е да видите още надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
                  Нее бъркай желанието с обективизма Според мен само падащи цени ще гледате занапред..
                  Нямам акции и не чакам да паднат, за да си закупя.
                  разбирам те и е хубаво всеки да може свободно да изрази мнението си,но въпреки това не мога да се съглася с теб за падащата цена....особено когато говорим за стабилна и качествена акция като тази
                  Не е Препоръка

Коментар

• А откъде мога да видя за колко декара има сключени предварителни договори и на какви цени?

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                      +1
                      напълно съм съгласен с теб и според мен акцията тепърва ще върви нагоре
                      Нее бъркай желанието с обективизма Според мен само падащи цени ще гледате занапред..
                      Нямам акции и не чакам да паднат, за да си закупя.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        Започваме да спорим за неща, които не зависят и от компанията. Вчера разбрах, че е обявена цена от 310 лв/тон за нова пшениза в пристанище Варна. Това прави 270-295 лв/тон от производител. При тези цени продажбите на земя ще са трудни.
                        Лошото е, че в Русия, Украйна и САЩ тези дни преваля.
                        При тези дъждове и голямата вероятност от болести на новата реколта пшеница не би ли трябвало цената да се увеличи? Също така ако е преваляло при основния производител отново това би трябвало да е сигнал за лоша реколта и респективно ръст в цената?
                        Не се заяждам, само питам
                        Аз лично съм с негативно настроение за цената на земята в БГ в краткосрочен и средносрочен план.
                        П.С Изразяването ми е неточно. Имам негативно настроение за всяка цена над 1100лв в момента. Ясно е че в слаборазвитите региони си е оферта да се купува, но тия продажби за хиляди левове на декар ще поспрат.
                        Last edited by Ivetka; 28.05.2014, 10:45.

Коментар

• Ами като е трудно -няма да продават, тъкмо няма да се декапитализира ..

Коментар

• Започваме да спорим за неща, които не зависят и от компанията. Вчера разбрах, че е обявена цена от 310 лв/тон за нова пшениза в пристанище Варна. Това прави 270-295 лв/тон от производител. При тези цени продажбите на земя ще са трудни.
                            Лошото е, че в Русия, Украйна и САЩ тези дни преваля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Човек, отрицателното ти мнение за "Адванса" е повече от очевидно (от каквото и да е породено то), но само моля те - недей да хвърляш общи приказки...

Тези 23 "стинки" дивидент догодина откъде ги измисли ?! Само не ми казвай, че са от един анализ на един инвестиционен посредник от февруари 2014 ?

В крайна сметка за да прогнозираш дивидент, трябва да знаеш продажбите. Дивидента може да е дори под тия 23 "стинки", но може и да е повече. Всичко зависи от продажбите, за които в момента само можем да гадаем какви ще са на годишна база.

Към момента единственото, което се знае със сигурност е, че до момента има продадени много повече декари, както и много повече сключени предварителни договори спрямо съпоставимия период на миналата година. Пък колко ще са стинките, в момента са само общи приказки...Аз лично смятам, че мениджмънта ще се представи добре и тази година !
                              +1
                              напълно съм съгласен с теб и според мен акцията тепърва ще върви нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Направил си нещо разумно според мен. При има няма макс. 23 стинки дивидент за догодина доходността слиза под 10%, а всяко набалончване ще я намалява. За този картон би ми се откъснало от сърцето най-много по едно евро, но на 2,45 да си го играят разбирателите.
                                Човек, отрицателното ти мнение за "Адванса" е повече от очевидно (от каквото и да е породено то), но само моля те - недей да хвърляш общи приказки...

Тези 23 "стинки" дивидент догодина откъде ги измисли ?! Само не ми казвай, че са от един анализ на един инвестиционен посредник от февруари 2014 ?

В крайна сметка за да прогнозираш дивидент, трябва да знаеш продажбите. Дивидента може да е дори под тия 23 "стинки", но може и да е повече. Всичко зависи от продажбите, за които в момента само можем да гадаем какви ще са на годишна база.

Към момента единственото, което се знае със сигурност е, че до момента има продадени много повече декари, както и много повече сключени предварителни договори спрямо съпоставимия период на миналата година. Пък колко ще са стинките, в момента са само общи приказки...Аз лично смятам, че мениджмънта ще се представи добре и тази година !

Коментар

Working...
                                X