IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• и пиянствания

Коментар

• Първоначално изпратено от pienataas Разгледай мнение
      oт твоите уста знаеш къде
      ако и хима ръгне всичко ще е наред
      и там ще ръгне според мен,но ще е малко по нататък във времето...лятото е време за плаж и отмора

Коментар

• oт твоите уста знаеш къде
        ако и хима ръгне всичко ще е наред

Коментар

• Първоначално изпратено от pienataas Разгледай мнение
          охххх и още как....чак ме заболя....
          дано като теглим чертата нещата да са положителни...
          е как няма да са положителни разликата до 2.80 ще ти е изплатена чрез дивидента-така че нищо не си загубил,а даже си спечелил
          2.45 днешна цена+0.40 дивидент на акция(който ще ти бъде изплатен другия месец)=2.85 при цена от 2.81 преди отпадане на дивидента(пък и като се разпродаде този с 82 хил. лота,който в момента задържа цената-гледай тогава какво става)
          Не е Препоръка за търговия с качествени акции като тази!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
            И още как ще падне ... само наблюдавай, ... рязко.
            охххх и още как....чак ме заболя....
            дано като теглим чертата нещата да са положителни...

Коментар

• http://www.investor.bg/bylgariia/451...masivi,173112/

чак ниски

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                Аз затова и ги разкарах преди крайния срок.
                Направил си нещо разумно според мен. При има няма макс. 23 стинки дивидент за догодина доходността слиза под 10%, а всяко набалончване ще я намалява. За този картон би ми се откъснало от сърцето най-много по едно евро, но на 2,45 да си го играят разбирателите.
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                  Аma то такива сметки извадени наум са извън реалността. Защо тр. да смяташ че продадените земи ще са на макс цена, и че точно те ще са онези, купени от преди 5 г, които са по 350 лв., а не тези които са купени по 670 примерно ?
                  Покупки и продажбите стават по търсене-предлагане, а не по макс и мин, за нуждите на макс. печалба за годината.
                  Ако беше така, какво ще се случи в баланса за следващата година, ако се продължава да се смята по 370 бал. стонйност, ами то няма да има такива останали на такава цена - къде отива "баланса" тогава !?
                  А какво ще струват нивите след години, може да е добър въпрос, но след като се разпродават с "амбициозни таргет"-и, както сам го каза, като дойдат онези добри години, които се очакват, колко ли ще са останали за продан тогава.

Според мен сметката е в реалността – иначе нямаше да я напиша. При продажба на 30 000 дек може да приемем, че ще са на средната балансова стойност – или нещо около нея, а тя е 370 лева. Ако знаеш, кои точно ще се продадат – ще направиш съвсем точна сметка.
                  Продажбите сега вървят на около 1150лв и според обстановката сигурно няма да спаднат. Това все пак е очакване.
                  За баланса – затова писах, че се получава декапитализация. Ти май за първи път пишеш тук. Доста сме го обсъждали това и аз застъпвах точно тази теза.
                  На събранието го говорихме това за спада на земите. Има минимум, при който фондът ще спре да продава, а само купува. Това го съобщиха пред всички – 200 000 дек.
                  Съгласих се, че изчислих долу-горе максимума на печалбата, но всеки може да си коригира. Затова описах как точно изчислявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                    И още как ще падне ... само наблюдавай, ... рязко.
                    Аз затова и ги разкарах преди крайния срок.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                      Дивидента ли ги е отнесъл така?
                      Не мисля. И това не е онасяне все пак. Тук този дивидент започнаха да го калкулират още от ниво 2,20, и успяха да го прекалкулират във времето Според мен това не е отнасяне, а опит за връщане към по-реалните нива, щеше да е отнасяне ако беше слезнало под 2 лв още в пърия ден след дивидента.
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Дивидента ли ги е отнесъл така?
                        дам
                        но скоро ще възстановим цената и дивидента ще си остане чист за реинвестиране

Коментар

• Дивидента ли ги е отнесъл така?

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                            Еми вие какво искате ,хем дивидента да е голям ,хем и земята да стои ...Угода няма
                            Е хайде сега, да не залитаме в крайности, мисля, че има дружества, за които в бъдеще се очаква хем нарастване на дивидента, хем нарастване на активите. И на мен адциците не ми са приоритет и гледам към друг тип дружества. В адциците има един мениджмънт който се старае да цоца от акционерите и формираното статукво м/у тях определя и баланса. Затова и нямам такива хартии - всеки собственик на дружество се стреми да работи за него (и по този начин за себе си), а в адцица менджмънта отчита работа и гледа какво да завлече, включително и борсов капитал
                            (не е препоръка)

Коментар

• Еми вие какво искате ,хем дивидента да е голям ,хем и земята да стои ...Угода няма
                              Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                              Аma то такива сметки извадени наум са извън реалността. Защо тр. да смяташ че продадените земи ще са на макс цена, и че точно те ще са онези, купени от преди 5 г, които са по 350 лв., а не тези които са купени по 670 примерно ?
                              Покупки и продажбите стават по търсене-предлагане, а не по макс и мин, за нуждите на макс. печалба за годината.
                              Ако беше така, какво ще се случи в баланса за следващата година, ако се продължава да се смята по 370 бал. стонйност, ами то няма да има такива останали на такава цена - къде отива "баланса" тогава !?
                              А какво ще струват нивите след години, може да е добър въпрос, но след като се разпродават с "амбициозни таргет"-и, както сам го каза, като дойдат онези добри години, които се очакват, колко ли ще са останали за продан тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Компанията сама си заложи амбициозен таргет от 30 000 дек – за продажба. При средна цена 1150лв на дек и 370лв балансова стойност излиза, че ще изкарат 23.4 мил лева. Сложете 6 мил от рента и разходи 4 мил, преди данъци ще им остане 25.4 мил лева.
                                Махнете 10% данък и още 10% резерви, разделете на 85.1 мил акции – излиза 24.2ст брутен дивидент. СМЕТКИТЕ СА СЪВСЕМ ОТГОРЕ-ОТГОРЕ.
                                От там нататък другите въпроси за декапитализацията и кой как си я смята.
                                И вече всеки може сам да прецени колко ще струва акцията. Но тук веднага влиза въпроса - какво ще струват нивите след години – по-който сме писали и преди.
                                След събранието промених и вижданията си за компанията. Промени го виждането на мениджмънта за нещата. Аз преди мислех, че те мислят подобно на мен, но не е така.
                                Last edited by iezuita; 27.05.2014, 10:53.
                                http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Working...
                                X