IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Компанията сама си заложи амбициозен таргет от 30 000 дек – за продажба. При средна цена 1150лв на дек и 370лв балансова стойност излиза, че ще изкарат 23.4 мил лева. Сложете 6 мил от рента и разходи 4 мил, преди данъци ще им остане 25.4 мил лева.
    Махнете 10% данък и още 10% резерви, разделете на 85.1 мил акции – излиза 24.2ст брутен дивидент. СМЕТКИТЕ СА СЪВСЕМ ОТГОРЕ-ОТГОРЕ.
    От там нататък другите въпроси за декапитализацията и кой как си я смята.
    И вече всеки може сам да прецени колко ще струва акцията. Но тук веднага влиза въпроса - какво ще струват нивите след години – по-който сме писали и преди.
    След събранието промених и вижданията си за компанията. Промени го виждането на мениджмънта за нещата. Аз преди мислех, че те мислят подобно на мен, но не е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
      Нещо не мога да разбера логиката в писанките ти.... Да считаш за негативно, че една на практика търговска компания, продава стоките си ?!?

Все едно да плюеш по "Техномаркет" че разпродават телевизорите и хладилниците си....
      Ами да, предварително ти казах, че тази логика е друга за теб и друг съфорумец преди мен още я беше отбелязал. За мен конкретно когато някой си разпродава активите, това предопределя съществуването му в бъдеще. Когато инвестира (обратното на разпродаването) той си осигурява бъдеще. Вашите разпродажби надвишават покупките, (за разлика от техномаркет) следователно все някога ще финиширате живота на компанийката (което още сега ако питаш доста инвеститори биха пожелали, така, че сбъркана логика за мен е това да искаш да си анулираш компанията - не е задължително да ми разбираш логиката, колкото и опосредствено да се опитвам да я изясня, както казах - ще видим какви ще го прави пазаря, въпреки, че в някои случаи и той има сбъркана логика, доколкото се определя от сбърканите химери на играчорите )
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Koмпанийката ви мисля беше създадена 2005 или 2006. Оттогава досега сте взели 4 пъти дивидент
        2009 - 3,7 стинки;
        2010- 4,6 ст.;
        2011- 23,7 стинки
        2012 - 49,3 стинки
        т.е почти половината от времето сте с нулев дивидент. А постоянно пробутвате числата за последните 2 г. Ами то жабоците на импа снасят само за 1 г. това което сте снесли вие откакто съществувате. (по абсолютна ст-ст). Снасяли са го всяка година и са го декларирали, че ще е така за 10 г. напред, като им са останали 3-4 г. да си завършат обещаното. ...
        Освен това начертай си цифрите на графика и виж какво се получава, след апогея следва шус. Е кой инвеститор да кандидатсва за дружество без перспектива?
        Защото каква ви е перспективата - най-доброто което може един инвестор да дочака тук какво е? - разпродаване на активите и заличаване на компанията !!! Че това какво бъдеще е?
        Да инвестираш в компания, и да искаш тя да приключи с разпродажба на активите. и т.н. - тук още преди 1 г. това беше забелязано от форумец мисля Геко, така. че няма нужда да се обяснявам в подробности, любопитно ми е какъв ум и разум ще внесе пазаря
        Нещо не мога да разбера логиката в писанките ти.... Да считаш за негативно, че една на практика търговска компания, продава стоките си ?!?

Все едно да плюеш по "Техномаркет" че разпродават телевизорите и хладилниците си....

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Не злорадствам, а се радвам на трезвата ти мисъл
          Приема се, и аз така го разбрах, но понеже е иносказателно, някой може да го разтълкува на противоположното
          Какво да правят хората, бранят си инвестицията от шуса след дивидента. Ами то не може да си разпродаваш компанийката и да няма шус
          Не е препоръка... !!!

Коментар

стига си злорадствал, ами дай един плюс поне ))
            Не злорадствам, а се радвам на трезвата ти мисъл

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              стига си злорадствал, ами дай един плюс поне ))
              Не е препоръка... !!!

Коментар

Koмпанийката ви мисля беше създадена 2005 или 2006. Оттогава досега сте взели 4 пъти дивидент
                2009 - 3,7 стинки;
                2010- 4,6 ст.;
                2011- 23,7 стинки
                2012 - 49,3 стинки
                т.е почти половината от времето сте с нулев дивидент. А постоянно пробутвате числата за последните 2 г. Ами то жабоците на импа снасят само за 1 г. това което сте снесли вие откакто съществувате. (по абсолютна ст-ст). Снасяли са го всяка година и са го декларирали, че ще е така за 10 г. напред, като им са останали 3-4 г. да си завършат обещаното. ...
                Освен това начертай си цифрите на графика и виж какво се получава, след апогея следва шус. Е кой инвеститор да кандидатсва за дружество без перспектива?
                Защото каква ви е перспективата - най-доброто което може един инвестор да дочака тук какво е? - разпродаване на активите и заличаване на компанията !!! Че това какво бъдеще е?
                Да инвестираш в компания, и да искаш тя да приключи с разпродажба на активите. и т.н. - тук още преди 1 г. това беше забелязано от форумец мисля Геко, така. че няма нужда да се обяснявам в подробности, любопитно ми е какъв ум и разум ще внесе пазаря

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                  Спадащи, спадащи... колко да са спадащи ?

Е, вярно през 2013 г. дивидента беше около 49 ст. (~ 18,5 % дивидентна доходност), а сега се "срина" до 40 ст. (~14,3 % дивидентна доходност)... Погледнато реално, наистина спада, ама дай боже при всяка акция да са такива спадовете....

Убеден съм, че без проблеми сега ще изредиш поне десетина компании които предлагат по-добра дивидентна доходност....
                  2009 - 3,7 стинки;
                  2010- 4,6 ст.;
                  2011- 23,7 стинки
                  2012 - 49,3 стинки
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                    ... дано да не си прав, ... че съм приготвил едни парички ... но на 2.35 ще ми е скъпо и май пак ще се преориентирам да си купя някоя нива ...
                    ах тези ниви, тези ниви

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                      цена след дивидента 2.35-2.40 според мен....и който успее да хване евтино-хване в последствие преди и по време на летния застой очакванията ми са за цена около 2.50-2.65 за ценна книга
                      Не е Препоръка за ПП на ЦК!!!
                      ... дано да не си прав, ... че съм приготвил едни парички ... но на 2.35 ще ми е скъпо и май пак ще се преориентирам да си купя някоя нива ...
                      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

E kaк да стане 3 кинта, лудите не се ли наиграха, кой е тоя, който да набалончва хартия със спадащи печалби и дивиденти !?!?
                        Спадащи, спадащи... колко да са спадащи ?

Е, вярно през 2013 г. дивидента беше около 49 ст. (~ 18,5 % дивидентна доходност), а сега се "срина" до 40 ст. (~14,3 % дивидентна доходност)... Погледнато реално, наистина спада, ама дай боже при всяка акция да са такива спадовете....

Убеден съм, че без проблеми сега ще изредиш поне десетина компании които предлагат по-добра дивидентна доходност....

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                          Най-много с 20 ст.
                          цена след дивидента 2.35-2.40 според мен....и който успее да хване евтино-хване в последствие преди и по време на летния застой очакванията ми са за цена около 2.50-2.65 за ценна книга
                          Не е Препоръка за ПП на ЦК!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pienataas Разгледай мнение
                            да ва запитам аз като новак, тези дивиденти с каква цел се дават и обикновено след дивидентите качва ли се акцията или пада и последно кога и по какъв начин се изплащат?
                            мерси предварително
                            Е как да се качи цената на хартията, след раздаване на дивидент като от дружеството ще иззлязат десетки милиони . А щом "фундаментът" е олекнал със съответните милиони каква може да е логиката - да последва шус
                            Дивидентите ти се привеждат на твоята сметка в попечителя (посредника). Кога и как се изплащат го пише в съобщение от дружеството до бфб, отиваш в страницата на борсата - новини, правиш справка за дружество по код 6А6 и четеш съобщението за дивидента каквото те интересува
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Най-много с 20 ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от pienataas Разгледай мнение
                                да ва запитам аз като новак, тези дивиденти с каква цел се дават и обикновено след дивидентите качва ли се акцията или пада и последно кога и по какъв начин се изплащат?
                                мерси предварително
                                И още как ще падне ... само наблюдавай, ... рязко.
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X